Videi, ki so zaznamovali leto 2014. Foto: YouTube
Videi, ki so zaznamovali leto 2014. Foto: YouTube

Spletni portal YouTube je na podlagi ogledov, všečkov in komentarjev izdal lestvico najbolj priljubljenih videov letošnjega leta. Na prvem mestu je s skoraj 114,5 milijoni ogledov video s psom, oblečenim v velikanskega pajka, ki ga je ustvaril poljski igralec in režiser, znan po številnih videopotegavščinah.

Posnetek z naslovom Nike Football: Winner Stays, v katerem nastopajo nogometni zvezdniki, kot so Neymar, Cristiano Ronaldo in Wayne Rooney, je osvojil drugo mesto, na tretje mesto pa se je uvrstila amaterska filmarka Tatia Pilieva s svojim filmčkom, za katerega je angažirala 20 popolnih neznancev z enim samim navodilom: da se poljubijo pred kamero. Posnetek je naslovila Prvi poljub in med ljudmi je v hipu postal zelo priljubljen. Idejo pa je nekoliko skazila novica, da je Pilieva video pravzaprav posnela kot oglas za znamko Wren Studio, naključni neznanci pa so bili večinoma najeti manekeni in igralci.

Pojoča nuna si je prislužila na tisoče všečkov s svojim nastopom nastopom na italijanski različici pevske televizijske oddaje The Voice. 25-letna redovnica Cristina Scuccia je marca po vrhunski izvedbi skladbe Alicie Keys No One postala prava spletna senzacija.

Leto 2014 so zaznamovali tudi naslednji videi: upogljiv iPhon, Bars & Melody - 15-letni Charlie in 13-letni Leondre, ki sta nastopila v oddaji Britain's Got Talent, oglas za Budweiser, "zlobni" dojenček, Goku proti Supermanu ter video, ki pokaže, koliko opazk sliši dekle, ki se sprehaja po ulicah New Yorka. Omenjene videe si lahko ogledate spodaj.

Pes pajek

Nike

Prvi poljub

Pojoča nuna

iPhone 6

Bars & Melody

Budweiser

"Zlobni" dojenček

Goku proti Supermanu

10 ur po New Yorku