Kolumbijska lepotica je izrazila pripravljenost pri pogajanjih za mir. Foto: EPA
Kolumbijska lepotica je izrazila pripravljenost pri pogajanjih za mir. Foto: EPA

22-letna Paulina Vega je v pogovoru za neki kolumbijski časnik potrdila pripravljenost na prihod v Havano, da bi dosegli podpis mirovnega sporazuma, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Aktualna mis je sicer vnukinja tenorista Gastona Vege, trenutno študira poslovno administracijo na univerzi Javeriana v kolumbijski prestolnici Bogoti, z manekenstvom pa se ukvarja od svojega osmega leta.

"Z zanimanjem smo prebrali, da imate željo, da bi pomagali z vašimi dobrimi deli, s katerimi bi dosegli mir," so zapisali v uradni izjavi predstavniki Farca. "Pozdravljamo vašo pripravljenost, da pripotujete v Havano, in zato vas vabimo, da pridete na obisk," so še dodali.

Revolucionarne oborožene sile Kolumbije (Farc) oboroženi upor proti kolumbijskim oblastem vodijo vse od nastanka leta 1964. Novembra 2012 so med Farcem in kolumbijsko vlado stekla mirovna pogajanja, ki so doslej prinesla več napredka v smeri končanja konflikta kot kateri koli drug mirovni poskus v preteklosti. Mirovna pogajanja trenutno potekajo v Havani.