Michael še lani igralec v študentski ligi, zdaj pa profesionalec in tudi glavni
Michael še lani igralec v študentski ligi, zdaj pa profesionalec in tudi glavni "igralec" v dokumentarni seriji, ki prihaja. Foto: EPA

Televizijska mreža OWN, ki jo imata v skupni lasti Winfreyjeva in Discovery Communications Inc., je sporočila, da bo dokumentarna serija prikazala, kako se Sam pripravlja za kariero v profesionalnem nogometu, pričakovati pa gre, da bodo kamere vsaj za trenutek pokukale tudi v zasebno življenje mladega športnika.

Ravno njegova zasebna plat je tista, ki je bila zadnje mesece deležna številnih kritik od konservativnih Američanov. Spomnimo, 24-letni igralec ameriškega nogometa, ki je pred tremi meseci javno razkril svojo istospolno usmerjenost, je bil v soboto eno najbolj vročih imen nabora za profesionalno ligo ameriškega nogometa NFL. Razlog?

Obrambni igralec se je na novico o tem, da so ga sprejeli v NFL - za svojega igralca ga je izbralo moštvo St. Louis Rams -, odzval zelo čustveno in kot otrok zajokal v objemu svojega partnerja Vita Cammisana, te trenutke pa je ujela tudi kamera in posnetek je hitro zaokrožil po ZDA, pa tudi drugje po svetu.

Ni znano, kdaj bodo dokumentarno serijo začeli predvajati.