Zanimivosti
Ibtihaj Muhammad
Ibtihaj je dejala, da si želi, da bi svojo barbiko dobila tudi borka za pravice deklet in Nobelova nagrajenka Malala Jusafzaj. Foto: Reuters

Dodaj v

Prihaja prva Barbie z muslimansko naglavno ruto

Ibtihaj Muhammad je osvojila olimpijski ekipni bron
14. november 2017 ob 08:22
New York - MMC RTV SLO

Ameriški proizvajalec igrač Mattel je predstavil prvo barbiko, ki nosi hidžab, muslimansko naglavno ruto. S tem so se poklonili ameriški sabljačici Ibtihaj Muhammad.

31-letna Ibtihaj Muhammad se je v zgodovino ameriškega športa zapisala na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, saj je postala prva članica ameriške ekipe, ki je tekmovala s hidžabom. Med posameznicami je izpadla v drugem krogu, kot članica ameriške ekipe pa je osvojila bronasto medaljo. Tudi pri tem je orala ledino, saj je postala prva ameriška muslimanka z olimpijsko medaljo.

Pri Mattelu, ki se sicer ukvarja s finančnimi težavami, govori se celo, da naj bi podjetje kmalu kupil njegov veliki tekmec Hasbro, so lutko predstavili v okviru kolekcije Sheroes (Junakinje). Na prodajne police bo plastična Ibtihaj prišla prihodnje leto.

"Navdih za deklice"
"Navdušeni smo, da smo se naši odlični športnici poklonili na tak edinstven način. Ibtihaj še naprej navdihuje ženske in dekleta po svetu s tem, ko premika meje. Nova lutka predstavlja navdih za množico deklic, ki verjamejo, da lahko postanejo uspešne športnice, kulturnice ali kaj drugega,"
so sporočili iz podjetja.

31-letna sabljačica pa je ob barbiki, izdelani po svoji podobi, izjavila, da "so se ji uresničile sanje". "Presrečna sem, da se bodo deklice zdaj lahko končno igrale z Barbie, ki po svoji želji nosi hidžab," je dejala. Z izdelovalci je ves čas tesno sodelovala, tako da ima barbika močne noge, kot je nujno pri sabljačih, oči pa obrobljene s črtalom, ki je Ibtihajin zaščitni znak.

Ibtihaj Muhammad sicer ni prva ameriška olimpijka s svojo barbiko. Lani so namreč že izdelali lutko po podobi gimnastičarke Gabby Douglas, ki je na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 zmagala v mnogoboju.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Wolfy
# 14.11.2017 ob 08:57
A "oblacila" bo pa imela zaleplena na telo? Da ne bo slucajno komu padlo na misel da bi jo slekel in videl kak "prepovedan" del telesa, naprimer komolec...
Jurgen1888
# 14.11.2017 ob 08:54
Sramota.

Ko osvobodijo sirska območja ISIS-a, ženske najprej odvržejo te cunje. Te rjuhe so simbol zatiranja in neenakopravnosti žensk.
Miham
# 14.11.2017 ob 08:29
naslednja stopnja je burqa

pac se bo treba navadit, kot pravijo strokovnjaki in vladarji...mi lahko le gledamo, nase mnenje ne steje...
Petja
# 14.11.2017 ob 09:09
Objavljeno v rubriki Zanimivosti : Zabava
Moralo pa bi biti pod Kultura : Tragedija
Petja
# 14.11.2017 ob 09:05
Na bruhanje mi gre.
Je to emancipacija?
So ženske pravice?
Je to enakopravnost spolov?
oziris.va
# 14.11.2017 ob 11:07
Naslednji je LEGO.
Wolfy
# 14.11.2017 ob 10:13
@copcop

Mislim, da bo Ken v tem primeru obvezno prilozen, saj ves da muslimanke ne smejo nikamor brez lastnika...
RibičIČ
# 14.11.2017 ob 09:37
Absurdno vsiljevanje islamizma preko tipičnega simbola potrošniške kulture. Zresnite se že in nehajte posiljevat ljudi s temi elementi tuje, protievropske in protihumanistične kulture.
brain2k
# 14.11.2017 ob 09:34
"Prihaja prva Barbie z muslimansko naglavno ruto"

Oprostite, ampak to potem ni Barbie. Ne vem kaj je, vem pa da ni Barbie :) Smeh.
penzl
# 14.11.2017 ob 09:50
Dejansko se s tako potezo normalizira muslimanski patriarhalni odnos do žensk. Muslimanke, ki teh verskih oblačil ne nosijo prostovoljno, bo to zgolj utrdilo v zmotnem in vsiljenem prepričanju, da je nošenje teh oblačil nekaj normalnega in sprejemljivega. "Saj tudi barbike nosijo hidžab, torej ima mož prav, ko me sili, da ga nosim tudi sama."
penzl
# 14.11.2017 ob 09:39
Če je hidžab simbol emancipacije žensk, potem je svastika simbol židovske vere.

Tu gre samo za stockholmski simbol, ko muslimanke "vzljubijo" simbole lastnega zatiranja. Da se morajo zakrivati jih učijo že od malega, za večino to postane nekaj povsem normalnega in sprejemljivega. Potem pa še zahodni multikulti strokovnjaki to opredelijo kot "del islamske kulture", in ni več nobenih možnosti, da se take ženske prostovoljno odrečeju takim oblačilom.
copcop
# 14.11.2017 ob 10:04
Bom počakal še na Kena oblečenega v župnika in potem kupil v kompletu. Prav lep par bosta.
ginza
# 14.11.2017 ob 09:07
Jao, saj lahko vsaki Barbiki daš na glavo ruto.
feminist
# 14.11.2017 ob 10:36
Naglavna pokrivala muslimank so simbol zatiranja predvsem za nevedneze, stereotipneze in islamofobe, ne za same muslimanke.

in simbol svobode za levicarje, ki so nestrpni do nestrpnosti, RAZEN do najbolj nestrpnih t.j. islama. takrat levicarji zacnejo prodajat da gre za "njihovo kulturo" in se zacne opravicevat vse od pokola nekih karikaturistov, do fgm, do teroristicnih napadov.

Mnenje koga je bolj pomembno pa mislim da mi ni potrebno razlagati.

kako pa dobit mnenje muslimank? ali jim ni dopusceno, ali pa so posledice za "mnenje" prehude in raje samo kimajo.
vsekakor znak svobode, ki ga je treba vzet za zgled in ucit od malih nog v obliki lutk ipd. potrosniskih dobrin.

Ko se pri taki pozitivni novici kot je kolekcjja igrace za punce iz druge kulture moras brati take izbruhe ignorance...

itak, ni boljsega, kot je ze pranje mozga in ucenje od malih nog, da morajo biti zakrite in korakat 5m za mosko glavo druzine. po tej logiki je bila hitlerjugend super ideja.
brain2k
# 14.11.2017 ob 11:50
@fritaja: A je emancipacija in ženske pravice to, da morajo biti ženske vedno vitke, lepo oblečene in naličene?

Kot bi primerjal jabolka in hruške. Ženskam v razvitem svetu nihče ne ukazuje da morajo biti vitke, lepo oblečene in naličene. To je njihova prosta izbira.

Na drugi strani pa ženskam v "nerazvitem svetu" pa ukazujejo da morajo nositi neka pokrivala....
virus99
# 14.11.2017 ob 08:39
"nase mnenje ne steje..."

Na volitvah šteje.
sharkyslo
# 14.11.2017 ob 09:56
Še en spomenik zatiranju žensk... Vse za dober biznis, vse za velik dnar, bi rekel Adi Smolar...
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 12:17
Mislim, da pozimi bi lahko bila taka burka tudi debela in volnena...
Do Brasil
# 14.11.2017 ob 10:46
Kaj pa sabljac Ken?
losmarko
# 14.11.2017 ob 09:23
Jah, kaj č'mo... povpraševanje pač. To nam samo pove, da je število interesentov za takšen izdelek očitno že preseglo kritično maso, ki je že tržno zanimiva za podjetje kot je Mattel... verjetno pa računajo tudi na veliko rodnost doseljencev...
Canis.Lupus
# 14.11.2017 ob 13:22
Super, stotisoče žensk, ki so leta 1979 v Iranu protestirale proti prisilni nošnji hijaba vam bo hvaležnih. Bravo!

Deklice bodo zagotovo navdahnjene, čez par let pa ride na vrstu model vreča za luknjo za oči :)

Hijabe = svoboda!!! ;) ;)
sisoruen
# 14.11.2017 ob 10:58
No, saj nikjer ne piše, da katerakoli Barbika ne more konvertirati v islam. Kar pomeni, da bi bilo dovolj, da bi začeli prodajati ustrezna oblačila in potem bi lahko vsako Barbiko oblekli v muslimanko.

Je pa za moje pojme to, kot sem že pojasnil ob eneki drugi priložnosti, ko je šlo za neko muslimansko manekensko, itak neumnost. Bistvo pokrivanja in zakrivanja telesa je ravno v tem, da bi se ženski odvzelo lastnost (spolno) privlačnega subjekta v odnosu do okolice in izkazovanja neke skromnosti, potem si pa obraz nališpaš z 10kg makupa. :D To je protislovno in pač kaže na absurdnost vere oz. ideologije nasploh, ko se drži pravil v formalnem smislu, ne pa tudi vsebinskem.
feminist
# 14.11.2017 ob 12:25
Pa btw, ne teroristični napadi ne fgm nista ravno islamski kulturni posebnosti, spet kr neki.

nista posebnosti, je pa obcutno prevelik delez na muslimanski strani, sploh fgm - cakam da mi poves da so to tudi obicaji v zahodnih druzbah? morda budisti? kaj pa mormoni?

niso vsi Trumpovi volilci rasisti, so pa vsi rasisti volilci Trumpas varijanta.

Sicer pa o mnenju muslimank največ govorite tisti, ki še z nobeno v življenju niste govorili..

in ti to ves, kako natanko? na podlagi katerih empiricnih podatkov to sklepas? ker ne podpiram islama nisem torej se z nobeno muslimanko govoril? kvalitetna logika.

Pa res ironično, kakšno skrb za patriarhalno zlorabo v neki tuji družbi kaže človek, ki drugo polovico svojega časa na forumu posveti ravno posmehovanju očitkom o patriarhalni zlorabi v naši družbi...

tocno tako - posmehovanju ocitkom v nasi druzbi, da je patriarhalna: kje je torej uzakonjena razlika med moskimi in zenskami v Sloveniji recimo? kaj zakonsko zenska ne sme, pa moski lahko? pa ne, da ni seksistov; ampak pri nas so dejansko kaznovani zaradi pocetja.
v islamskih druzbah temu pac ni tako in ravno tja je treba usmerit gnev feministk in regresivcev; tako pa feministke furajo podpirajo islam kot neko emancipacijo (wtf?), regresivci pa v svoji toleranci podpirajo neke savdijce ipd. ker je to njihova kultura (wtf 2?) in kdo smo mi da bi kritizirali.
commodore
# 14.11.2017 ob 10:19
kje so zdj feministke in njihov boj za ženske... aja ni trba pluvat po belem človeku kar za njih avtomatsko pomeni da je ok
vnk
# 14.11.2017 ob 16:17
V bistvu se mi kar smilijo muslimani ker morajo brati te nebuloze in negativne stereotipe ter ignoranco vedno, ko se pojavi kaksna tema povezana z islamom.

Ali pa če otrokom ne vsiljujemo vere? Ne vem, včasih sem imel občutek, da je levica nasprotovala indoktrinaciji otrok, vidim pa da se časi spreminjajo.
Prismuknjen
# 14.11.2017 ob 11:14
Noro.
GeorgeB
# 14.11.2017 ob 22:45
... pa kaj ji je bilo tega treba?
ga_moram_imet
# 14.11.2017 ob 11:19
Takih stvari ne bomo kupovali pa je.
davide
# 14.11.2017 ob 14:49
Tole že po definiciji ni barbika, ampak ok nekateri se pač radi slepijo
gispa
# 14.11.2017 ob 20:19
To je novica, katere sploh ne bi smeli komentirati, ker je brez pomena. Če bi bil svet normalen, tole sploh ne bi smela biti novica.
O igrači se gre, če kdo še ne ve. Otrokom je vseeno ali je nekdo musliman, katolik ali dreknapalc. Otrokovo razmišljanje je odvisno tudi od razmišljanja in vzgoje staršev, tako da če hočete imeti kup netolernatnih razvajenih mulcev, prosim izvolite, samo ne jokat, ko jih bo prvič nekdo napiz****.
DAbears
# 14.11.2017 ob 15:06
Gdor misli da na volitvah res stejejo glasove zivi v pravlici
Vse to je prirejeno v naprej in je zabava za rajo
black_barn
# 14.11.2017 ob 09:20
Petja

To je:
-svoboda poslovanja - Mattel lahko naredi kakršno lutko jim paše, pa se lahko desničarji mečete na trepalnice.

-svoboda oblačenja - ženska/moški imajo pri nas lahko oblečeno kar želijo. Razen če si pristaš Saudske Arabije, kjer ženskam predpisujejo, kaj imajo lahko oblečeno.
Mirko Tipka
# 14.11.2017 ob 09:50
prva ameriška muslimanka z olimpijsko medaljo

Sramotno, da v letu 2017 pišejo "PRVA" .... ta amerika... svobodna dežela my ass
Ramus
# 14.11.2017 ob 15:05
Prihaja prva Barbie z muslimansko naglavno ruto

Danes smo bili tukaj po tem člankom priča sovražnemu govoru, verbalnemu nasilju, žaljenju, posmehovanju na račun muslimanov in to pod člankom o igrači. Šele cenzura je spravila stvari na higijenski minimum, civilizacijski minimum bi rekli. In temu se ne gre čuditi, glede na nestrpno in diskriminacijsko retoriko, ki smo jo videli v nedavni predsedniški kampanji, kjer so vsi kandidati vključno z predsednikom republike izražali nestrpna in diskriminatorna stališča. Kot vedno v Sloveniji tudi tokrat politika deli in razdvaja državljane, kjer bi naj vsi imeli svobodo, tudi svobodo kako se obleči,...
ishgilliath
# 14.11.2017 ob 12:15
brain2k
Kot bi primerjal jabolka in hruške. Ženskam v razvitem svetu nihče ne ukazuje da morajo biti vitke, lepo oblečene in naličene. To je njihova prosta izbira.

Na drugi strani pa ženskam v "nerazvitem svetu" pa ukazujejo da morajo nositi neka pokrivala....


Ni čisto res, v obeh primerih gre za obnašanje, ki v pripadajočem kulturnem sistemu velja za "dobro prakso" in ga zato družba spodbuja ter podpira. Razlika je pa v tem, kakšen odnos ima do teh kulturnih značilnosti avtoriteta, oblast. Problem (določenih) islamskih držav je prav v tem, da avtoriteta ne zagotavlja svobode tistih, ki se nočajo podrejati določenim vzorcem obnašanja, ampak prav nasprotno te vzorce podpihuje in zlorablja. Pri nas država ščiti ženske, ki nočejo nositi make-upa v Iranu recimo pa država ženske, ki nočejo nositi hijaba v javnosti kaznuje.

In to je točno to kar poskušam povedat, vrednote različnih kultur so pač različne in večinoma ni inherentno problem v verskih/kulturnih simbolih, vrednotah ali praksah. Problem je, ko avtoriteta (ne nujno samo država) ne zagotavlja varnosti pred, oziroma celo vsiljuje te vzorce tudi tistim, ki se z njimi ne identificirajo. Pa nima veze, ali gre za severnokorejski komunizem, katoliške diktature v Afriki ali šeriatske države na BV.
Bivši uporabnik
# 14.11.2017 ob 11:27
Haha kako ste eni smešni. Zaradi igrače.
Kikkoman
# 14.11.2017 ob 12:00
@brain2k: Seveda da jim ukazujejo, modna industrija in dedci. Če si debela, boš letela.
To je grd pritisk na ženske, ki ga mnoge ne zmorejo prenašati, zato postanejo lezbijke.
fritaja
# 14.11.2017 ob 11:46
Petja
# 14.11.2017 ob 09:05
Na bruhanje mi gre.
Je to emancipacija?
So ženske pravice?
Je to enakopravnost spolov?


A je emancipacija in ženske pravice to, da morajo biti ženske vedno vitke, lepo oblečene in naličene?
ishgilliath
# 14.11.2017 ob 13:16
nista posebnosti, je pa obcutno prevelik delez na muslimanski strani, sploh fgm - cakam da mi poves da so to tudi obicaji v zahodnih druzbah? morda budisti? kaj pa mormoni?

Fgm je pojav vezan na regijo, ne na religijo in ima korenine v predislamski in pred krščanski kulturi. Tako da ni posebno presenetljivo, da je pojav razširjen v islamskih, animističnih in krščanskih regijah, z enakimi značilnostmi in zelo podobnim utemeljevanjem. Pač, (večinoma) afriške regije, ki so sprejele islam so idejo vključile v islamski moralni sistem, tiste ki so sprejele krščanstvo pa v krščanskega.


in ti to ves, kako natanko? na podlagi katerih empiricnih podatkov to sklepas? ker ne podpiram islama nisem torej se z nobeno muslimanko govoril? kvalitetna logika.

Ne, po tem, da izkazuješ popolno nerazumevanje motivacije za njihove odločitve. Pa saj ni treba muslimank poznat, vprašaj kako verno katoličanko zakaj sledi svojim običajem, ker motivacija je popolnoma enaka.
No, da ne posplošujem, seveda vse muslimanke ne razmišljajo enako in brez dvoma je sploh v regijah, kjer se od žensk zahteva nošnja hijaba, čadorja ali burke veliko tistih, ki to ( povsem upravičeno) razumejo kot represijo in znamenje neenakosti, ampak ni pa burka zato že avtomatično simbol zatiranja. Čisto analogno, če bi morali vsi Slovenci spoštovati post, bi to bila represija, za tiste ki pa to počnejo prostovoljno, kot znamenje svoje vere (or whatever) je pa to seveda stvar svobodne odločitve.

tocno tako - posmehovanju ocitkom v nasi druzbi, da je patriarhalna: kje je torej uzakonjena razlika med moskimi in zenskami v Sloveniji recimo

Ampak ti ne kritiziraš zakonske ureditve, ampak patriarhalne vrednote inheretne celemu kulturnemu ustroju družbe (islam zatira ženske). Kar je malo ironično, ker gre za iste koncepte, ki jih izpostavljajo feministke tretjega vala, ki se ti zdijo tako smešno, samo za našo družbo. Seveda ne moremo primerjat magnitude te "patriarhalnosti" in definitivno se strinjam s tabo, da v naši družbi neenakost med spoloma, čeprav obstoječa, nikakor ni več najbolj kritičen problem in se mu posveča nesorazmerno veliko pozornosti (čeprav tu gre za zelo laično mnenje, nikakor se nimam za nekega strokovnjaka za to področje), ampak zanimivo je pa vseeno...


tako pa feministke furajo podpirajo islam kot neko emancipacijo (wtf?), regresivci pa v svoji toleranci podpirajo neke savdijce ipd. ker je to njihova kultura (wtf 2?)

To, kar naštevaš je seveda čista ignoranca, tako kot nasproten ekstrem. Taki ideje so nadvse škodljive, ker ne znajo oziroma nočejo prepoznati pomankljivosti in napak v določenih segmentih islamske družbe. Končni efekt pa ni kaj dosti drugačen od avtomatične diskreditacije celotne islamske tradicije, žal.

kdo smo mi da bi kritizirali.
Kritiziraš lahko, če razumeš. Drugače gre samo za obrekovanje in žal večina kritikov obstane pri tem.
ishgilliath
# 14.11.2017 ob 11:19
feminist
Če gre za lastnost določene skupine ljudi z enakimi vrednotami in prepričanji potem mi predlagaj boljši izraz, kot je "kulturna posebnost". Kar seveda ne pomeni, da bi jo bilo avtomatično potrebno sprejemat kot pravico znotraj drugih kultur, oz da se je ne bi smelo kritizirat, ampak je pa to pač stvar njihove kulture. Pa btw, ne teroristični napadi ne fgm nista ravno islamski kulturni posebnosti, spet kr neki.
Sicer pa o mnenju muslimank največ govorite tisti, ki še z nobeno v življenju niste govorili... Problem v islamskem svetu ni sam obstoj hijaba ali burke, ampak to da sta zakonsko predpisana in tako avtomatično vsiljena tudi tistim, ki jih ne smatrajo kot svoje vrednote. Ogromno žensk se nikdar ne bi odreklo hijabu, šadorju ali burki (v delih Centralne Azije recimo) ker jim je to nekaj naravnega, del vrednostnega sistema ter identitete in prepovedi takih oblačil so popolnoma identična represija, kot je njihovo zapovedovanje. Pod šahom v Iranu ženske niso smele nositi hijaba in rezultat je bil, da ogromno konservativnejših žensk desetletja sploh ni zapustilo hiš, ker jih je bilo sram. Kar je seveda res efektiven ukrep za emancipacijo žensk ja, lol. Kot da bi pri nas nekdo zapovedal, da morajo hoditi nage po cesti... Pač, živimo v moderni dobi in s širjenjem izobraženosti se bo pač tiste najbolj omejujoče kulturne specifičnosti počasi opuščalo (ironično, da isti ljudje ki to najbolj nestrpno pričakujejo na BV zaradi tega jokajo pri nas) ne moreš pa tega pospeševat z prisilo, ker bo to kvečejmu imelo nasproten učinek. Videno že stokrat, od begunske krize in nacionalističnega backlasha pri nas, do Irana pred in po revoluciji, razcveta cerkev po padcu komunizma itd... Ampak eni se očitno ničesar nočejo naučit iz zgodovine.
In ja, vsa ta pametovanja o tem, kako so tudi vse ženske v islamu z vzgojo in "Stockholmskihm sindromom" (kar koli naj bi že to pomenilo v tem kontekstu) prisiljene v svojo podporo hijabu so pokroviteljsko bluzenje najhujše sorte. Kot da vi pametnjakoviči ne vzgajate svojih otrok v kulturnih normah vaše kulture, pa najbrž ne mislite, da jim vsiljujete določene vloge, jao... Samo še to čakam, kdaj se boste začeli boriti proti "stockholmskemu sindromu", ki sili poslovneže v nošnjo poslovnih oblek in najstnice v nošnjo joga pants. Ne bi si sicer upal trdit, da gre za kavzalnost in ne samo korelacijo ampak moralni absolutizem gre skoraj vedno roko v roki z najbolj omejenim provincializmom.
Youtubeexperts. press

Pa res ironično, kakšno skrb za patriarhalno zlorabo v neki tuji družbi kaže človek, ki drugo polovico svojega časa na forumu posveti ravno posmehovanju očitkom o patriarhalni zlorabi v naši družbi...
Snežinkica
# 14.11.2017 ob 13:36
Kot bi primerjal jabolka in hruške. Ženskam v razvitem svetu nihče ne ukazuje da morajo biti vitke, lepo oblečene in naličene. To je njihova prosta izbira.

V bistvu gre za zelo podobne zadeve, različni so zgolj načini prisile, na zahodu se zanjo seveda ne uporabljajo zakoni ampak predvsem družbene norme in sramotenje/marginaliziranje tistih, ki se jim ne želijo podrediti.
slovenkaaaa
# 14.11.2017 ob 09:08
Ne vem, kdo vas sili kupovati to Barbiko. Zakaj vas torej moti? Naj si jo kupi, kdor želi.
Ramus
# 14.11.2017 ob 08:37
Obvezno darilo za Boruta Pahorja in poslance ter vlado, da bodo lahko normalno razvili čustva in odnos do muslimank in njihove pravice do svobode oblačenja,...
Chopin
# 14.11.2017 ob 11:51
V bistvu se mi kar smilijo muslimani ker morajo brati te nebuloze in negativne stereotipe ter ignoranco vedno, ko se pojavi kaksna tema povezana z islamom.
Chopin
# 14.11.2017 ob 09:58
Te rjuhe so simbol zatiranja in neenakopravnosti žensk.

Naglavna pokrivala muslimank so simbol zatiranja predvsem za nevedneze, stereotipneze in islamofobe, ne za same muslimanke. Mnenje koga je bolj pomembno pa mislim da mi ni potrebno razlagati.
Ko se pri taki pozitivni novici kot je kolekcjja igrace za punce iz druge kulture moras brati take izbruhe ignorance...
Ramus
# 14.11.2017 ob 08:40
Ameriški proizvajalec igrač Mattel je predstavil prvo barbiko, ki nosi hidžab, muslimansko naglavno ruto.

Pa ko bo prišel Donald Trump na obisk mu tudi poklonite eno, da se ne bo igral samo s puškami in tanki,...
Ramus
# 14.11.2017 ob 08:53
Veliko tehle barbik se bo moralo prodati v Sloveniji,... tako bodo lahko islamofobi naredili prve korake in uredili ter pozdravili svoja zelo motena čustva na nek primeren vsakodnevni nivo za normalno življenje, brez, da bi se penili kot stekel pes, ko zagledajo muslimanko,...
Kazalo