66. poroka v Pakistanu. Foto: Facebook 2people1life
66. poroka v Pakistanu. Foto: Facebook 2people1life
Avtodom Peggy sta morala pred kratkim zaradi okvare zamenjati. Foto: Facebook 2people1life

Z avtodomom potujeta že več kot tri leta, obiskala sta več kot 60 dežel in prav tokrat tudi dahnila usodni da, v nekaterih državah več kot enkrat. Njun cilj je prepotovati svet in se poročiti v vsakem kraju, ki ga obiščeta, poroka pa mora potekati na čim zanimivejšem mestu in v skladu z lokalno tradicijo.

32-letna Lisa in 34-letni Alex sta se spoznala leta 2000, postala dobra prijatelja, čez tri leta pa sta se njuni poti ločili. Precej časa je minilo, preden sta se leta 2008 ponovno srečala, od takrat pa sta neločljiva.

Britanca sta se kmalu odločila, da se preselita v Avstralijo. Na prodaj sta ponudila svojo hišo, Alexovo servisno delavnico in varčevala. Po treh letih sta nabrala dovolj, da se opravita na pot, vmes pa sta tudi nekoliko spremenila načrt. Odločila sta se, da s svojim 27-letnim avtodomom Peggy prepotujeta svet, se v vsaki državi, ki jo obiščeta, poročita in to delita s svetom.

Dan pred začetkom njune avanture, 6. junija 2011, sta si prvič obljubila zvestobo. Pelling je presenetil svojo izbranko in skrivaj organiziral poroko v predmestju Manchestra. Sledilo je nekaj porok v Kanadi in ZDA, potem sta obiskala Južno Ameriko, se vrnila v ZDA, se poročila v Južni Afriki, pa ponovno v Veliki Britaniji, na otoku Bora Bora ter v različnih evropskih državah, med drugim tudi na otoku Krk, Slovenijo sta preskočila. Zdaj ju čakajo še poročna slavja v Aziji, kjer sta sicer že obiskala Irak in Pakistan. Nekaj najbolj neobičajnih poročnih obredov, ki sta jih doživela, so vampirska poroka v Los Angelesu, poroka z domorodci v Panami, poroka na konjskem hrbtu in poroka na letalu.

"Lisa in jaz sva nepoboljšljiva romantika. Želela sva se poročiti v Veliki Britaniji, vendar so bile vse ponudbe zelo konvencionalne, kar pa midva nisva," je povedal Alex. Zato sta se odpravila v lov za najbolj nenavadnimi poročnimi lokacijami. "Svoje izkušnje deliva na spletnem dnevniku, ki je namenjen takšnim parom, ki si ne želijo običajne poroke, tako kot midva," je še dejal.

"Skupaj sva 24 ur na dan, sedem dni v tednu, živiva v avtodomu, velikem 2 x 5 metrov," je povedala Lisa. "Če obstaja dokaz, da si je par usojen, je to dejstvo, da se na takšnem potovanju ne prepiraš," je dodala.

Več fotografij porok si lahko ogledate tukaj.