Zabava - Zgodbe

Zavedanje, da ima prostor, v katerem bivamo, vsebino in da pripoveduje zgodbo, čeprav se je morda sploh ne zavedamo ali pa si jo interpretiramo na svoj način, je bilo vodilo za rubriko Prostor in pol, v kateri predstavljamo zanimive interierje. Pri tem ni pomemben namen prostora, temveč njegova zgodba, ovita v strast, inovativnost in spoštovanje kulturne dediščine.

 

 

Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.
15
Foto: Butični bistro Biro na Gornjem trgu - "sproščena mešanica" za vsakogar Vse bolj pisana druščina lokalov v še nedolgo tega zaspanem delu stare Ljubljane je dobila novega soseda: Biro, bistro z minimalistično, a začinjeno notranjostjo in preprostim, a premišljenim ...
17
Ek, bistro ob Žitnem mostu, kjer zajtrk strežejo ves dan V Ljubljani je konec januarja zaživel Ek, zajtrkovalni kotiček za vsak dan ali lokal za brunch ob koncu tedna, v tujini že nekaj časa izjemno priljubljen koncept.
27
Prostor in pol 2016 po izboru bralcev je Monstera bistro Bralci MMC-ja so med 11 predstavljenimi interierji in javnimi prostori za Prostor in pol 2016 izglasovali lokal Monstera bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča.
16
Glasovanje za Prostor in pol 2016 je končano. Zmagovalca bomo razglasili jutri. Vse leto smo v rubriki Prostor in pol iskali in objavljali zanimive interierje in javne prostore, ki imajo svojo zgodbo, nato pa ste bili na vrsti vi, da ste glasovali, kateri vas je najbolj ...
Prostor in pol - lokal, ki ni iz tega časa Nostalgija Vintage Caffee je v resnici mali muzej z zavidljivimi eksponati iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja, ko so marmelado prodajali na žlico, plesali ob Wurlitzerjevem Juke Boxu in šarmirali ...
Prostor in pol: vila Mravljevi, beton in tradicija na prepihu burje Izredno preprosta, a moderno opremljena vila Mravljevi, s krita med zelenimi griči Vipavske doline in Krasa, prepleta zgodbo stare domačije in ubrane sodobne elegance.
46
Prostor in pol: Brivnica, ki je Novo mesto postavila na zemljevid bradačev Morda brivci izumirajo, ljubitelji brad še zdaleč ne. To je razlog, da je brivec Edis v Novem mestu odprl brivnico z edinstvenim interierjem, ki jo obiskujejo bradači iz vse Slovenije.
30
Prostor in pol: Pišek bar, kavarna v slovenski deželi piva Le nekaj korakov čez prostrani pašnik od kluba judoističnega guruja Marjana Fabjana na Lopati pri Celju stoji domačija Piškovih, ki je v deželi piva storila nepredstavljivo stvar.
11
Prostor in pol: Tonca - obujena furmanska oštarija na Kozini Arhitektka Sanja Premrn je imela le na videz lahko nalogo: upoštevati spomeniško varstvo kamnite kraške hiše, jo opremiti s svežim interierjem in z detajli osvetliti zgodbo nekega časa.
20
Prostor in pol: Monstera - eko, trendovski bistro Bineta Volčiča Čeprav številni Bineta Volčiča najbolj povezujejo s kuharskim šovom komercialne televizije, pa si je mladi kuharski mojster, kot večina njegovih cehovskih kolegov, vedno želel odpreti svojo ...
65
Prostor in pol: Moderna, netipična kavarna v Moderni galeriji Kavarna Moderna v kleti ljubljanske Moderne galerije je primer ambienta, ki ga oblikuje dobra ideja; detajl izčiščenemu prostoru dajejo glasba, retro rastlinje in kosi slovenskih oblikovalcev.
17
Prostor in pol: Centralna obveščevalna kavarna Čuk Kavarna Čuk v Stegnah v Ljubljani se ne sklicuje le na obveščevalno službo Sova, ki je v isti zgradbi, s svojim barvitim interierjem in izborom materialov želi 'udomačiti' poslovni svet, v katerem ...
25
Foto in video: Nordijski center Planica - izjemen kompleks svetovnih dosežkov Dolina pod Poncami z odprtjem Nordijskega centra Planica ni več le središče narodnega veselja ob uspehih skakalcev, je edinstven kompleks, ki ga ni nikjer na svetu.
59
Prostor in pol: Restavracija Slon 1552, šik prostor za moderne popotnike Ime nove Restavracije Slon 1552 daje slutiti pridih multikulturne newyorškosti, v samem bistvu pa apelira na leto obiska slona Sulejmana, ki je pustil pečat temu staremu ljubljanskemu hotelu.
34
Med 555 zakladi prenovljene Narodne galerije Devetdeset let mineva, odkar je društvo Narodne galerije prvič rešilo prostorsko vprašanje in svoj inventar preneslo v Narodni dom.
22
Video: Prostor in pol 2015 je Cat Caffe Izmed 12 interierjev, ki smo jih v letu 2015 predstavili v rubriki Prostor in pol, ste MMC-jevi bralci izbrali svojega favorita - največ glasov je prejel Cat Caffe.
18
Glasovanje za Prostor in pol 2015 se izteka, tesna bitka dveh favoritov Po do zdaj oddanih glasovih sta med 12 predstavljenimi interierji na MMC-ju v prednosti dva interierja, le eden pa bo dobil zmagovalni naziv in posebno nagrado oblikovalskega studia Desnahemisfera.
5
Foto: LolliLand, arhitekturni koncept pravljične dežele lizik Vrtljive lizike, pisani bomboni in čokoladne tablice so elementi otroške igralnice LolliLand, pravljične dežele lizik, v kateri so želeli arhitekti poudariti razvoj otroške domišljije in motorike.
17
Foto: Kafetarna, voajersko koketiranje skrivnostnih deklet Kafetarna bi lahko bila eden tistih lokalov, ki oživljajo staro jugoslovansko pohištvo in opevajo udobje dnevnih sob, če vam ne bi izza kota pogled ujelo skrivnostno dekle.
18
Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Izbrano
Izbor-Ambienti
Kazalo