Za čas do imenovanja generalnega direktorja, a največ za eno leto, upravni odbor ZZZS-ja predlaga, da se Fakina imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Foto: BoBo
Za čas do imenovanja generalnega direktorja, a največ za eno leto, upravni odbor ZZZS-ja predlaga, da se Fakina imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Foto: BoBo

Fakinu štiriletni mandat generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) poteče 15. maja. Skupščina zavoda je po izvedenem javnem razpisu na predlog upravnega odbora konec marca sicer že sprejela sklep, da se Fakina vnovič imenuje za generalnega direktorja, a državni zbor soglasja k imenovanju ni podal. Javni razpis bodo morali tako ponoviti.

Za čas do imenovanja generalnega direktorja, a največ za eno leto, pa upravni odbor zavoda predlaga, da se Fakina imenuje za vršilca dolžnosti generalnega direktorja. O predlogu bo skupščina odločala 11. maja, njihova odločitev pa bo dokončna, je v izjavi za medije pojasnila predsednica upravnega odbora Lučka Böhm. V postopku imenovanja vršilca dolžnosti namreč ni potrebno soglasje DZ-ja.

Böhmova je prepričana, da bo skupščina predlog upravnega odbora sprejela glede na to, da je že ocenila, da je Fakin primerno strokoven in dober menedžer ter mu zaupa, da zna opravljati posle generalnega direktorja.

Fakin še ne ve, ali se bo znova prijavil
Bo pa moral upravni odbor objaviti ponovni razpis za generalnega direktorja, a po njenih besedah še ni znano, kdaj bodo to storili. Kot je pojasnila, so roki za posamezne faze tega postopka, če gredo v objavo razpisa takoj, nekoliko neugodni, ker padejo v čas državnozborskih počitnic. To je pa tudi čas, ko ne morejo več zagotoviti sklepčnosti skupščine ZZZS-ja, pojasnjuje Böhmova.

Fakin se, kot je dejal danes, še ni odločil, ali se bo na razpis ponovno prijavil.