Foto: BoBo
Foto: BoBo

V največji bolnišnici, Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je soglasje za nadurno delo umaknilo 405 zdravnikov, so do 5. marca odpovedali skoraj 2470 nenujnih obravnav.

Skoraj za tretjino se je zmanjšal obseg opravljenih storitev v mariborskem kliničnem centru. Največ težav imajo na oddelkih za anesteziologijo, intenzivno terapijo in protibolečinsko terapijo.

Iz slovenjgraške bolnišnice poročajo, da izvajajo za 60 odstotkov manj operativnega in ambulantnega programa. Več dela kot pred stavko imajo v urgentnem centru, in sicer za petino.

Precejšnje težave imajo v ptujski bolnišnici. Tam je soglasje umaknila polovica zdravnikov, največ na kirurškem oddelku. Do konca februarja so odpovedali okoli sto operativnih posegov in več kot 200 specialističnih pregledov, številke pa se le še povečujejo.

V šempetrski bolnišnici je odpadlo 57 operacij, kar je približno petina načrtovanih, in 394 obravnav v ambulantah. 20-odstoten pa je izpad operacij v celjski bolnišnici.

V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je soglasje za nadurno delo umaknila skoraj polovica zdravnikov, je do zdaj odpadla desetina operacij in od pet do deset odstotkov ambulantnih pregledov.

Kakšne so po osmih tednih posledice zdravniške stavke?