Andrej Baričič ne razume, zakaj novinarje zanima njegova podjetniška žilica. Foto: BoBo
Andrej Baričič ne razume, zakaj novinarje zanima njegova podjetniška žilica. Foto: BoBo

V Londonu ima Baričič s partnerico Matejo Vrankar registrirani dve podjetji na istem naslovu in je tudi direktor obeh, je za TV Slovenija poročala Breda Štivan Bonča. Nobeno izmed podjetij nima zaposlenih, ukvarjata pa se z menedžerskim svetovanjem, čeprav nimata ne elektronskega naslova ne telefonske številke.

Prvi mož ljubljanskega kliničnega centra (UKCL) je ob tem v Avstriji registriran kot samostojni podjetnik za svetovanje za informacijsko tehnologijo ter ima v Sloveniji še podjetji Globe, tudi to se ukvarja s svetovanjem, in Glabo, ki se ukvarja s trgovino in izobraževanjem. Poleg tega kot nadzornik sedi še v nadzornem svetu Istrabenza in je član revizijske komisije nadzornega sveta Elektra Gorenjske.

Baričič dejstva, da je lastnik več podjetij, ni želel komentirati rekoč, da to novinarjev ne zanima, in da podjetja z delovanjem v UKCL-ju nimajo zveze. Po njegovih besedah prav tako ne razume, zakaj se novinarji s tem ukvarjajo in zgolj sledijo določenim plačanim ljudem, ki si želijo nestabilnosti v UKCL-ju.

Še mu zaupajo
Kljub temu mu predsednik sveta UKCL-ja Tomaž Glažar, ki je Baričiča na funkcijo tudi predlagal, še vedno zaupa, saj po njegovem mnenju, dokler stvari niso nezakonite, niso sporne. Pojasnil je tudi, da je vedel, da Baričič vodi več podjetij doma in v tujini, a težav zaradi tega ne pričakuje. Pričakuje pa, da ne bo sodelovanja med Baričičevimi podjetji in UKCL-jem ter da se bo novi v. d. čim prej in v polni meri posvetil reševanju težav v omenjeni ustanovi.

Več podjetij in še UKC
Novi v.d. direktorja UKCL-ja lastnik številnih podjetij
Več podjetij in še UKC
Novi v.d. direktorja UKCL-ja lastnik številnih podjetij