V UKC-ju obljubljajo, da bodo z ustrezno reorganizacijo dela poskrbeli, da začetek stavke bolnikov ne bo prizadel. Foto: BoBo
V UKC-ju obljubljajo, da bodo z ustrezno reorganizacijo dela poskrbeli, da začetek stavke bolnikov ne bo prizadel. Foto: BoBo
Pred stavko v kliničnem centru

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ob tem napoveduje, da bodo z ustrezno reorganizacijo dela poskrbeli, da začetek stavke bolnikov ne bo prizadel.

V UKC-ju obžalujejo, da dogovora s sindikatom kliničnega centra o preložitvi stavke do tega trenutka še ni bilo mogoče doseči, in dodajajo, da so zainteresiranim srednjim medicinskim sestram na delovnih mestih, kjer opravljajo dejavnosti in kompetence diplomiranih medicinskih sester v intenzivnih enotah terapije III, pripravljeni zagotoviti plačilo šolnine v celoti.

Sindikat ni bil za tritedenski odlog stavke
Vodstvo je sindikatu predlagalo tritedensko preložitev stavke in dodatno ponudilo možnost, da do konca tedna pošljejo ministru za zdravje poimenski seznam zaposlenih diplomiranih medicinskih sester v enotah intenzivne terapije III, ki so diplomirale in ostale na istih delovnih mestih s ciljem priznanja napredovanj. Sindikat omenjenega predloga ni sprejel, pravi vodstvo in dodaja, da je sindikat zavrnil tudi možnost mediacije, ki bi lahko v obdobju odloga stavke pomagala zbližati stališča in spodbudila k skupnemu iskanju sistemskih rešitev.

Ob tem vodstvo poudarja, da je aneks h kolektivni pogodbi za zaposlene v zdravstveni negi, za katerega si prizadeva tudi stroka zdravstvene nege, ustrezna sistemska rešitev. Zato upajo, da bo podpis aneksa med vlado in sindikati zdravstvene nege sledil še ta teden.

Pred stavko v kliničnem centru