Za zdravje mladih
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Bi se tudi ti lahko odrekel sladkorju? Foto: RTV SLO

Brez sladkorja v pijačah

Prispevek iz oddaje Infodrom
7. junij 2016 ob 21:29
MMC RTV SLO

Sami lahko z načinom življenja veliko pripomoremo k zdravju. Tega se zavedajo tudi četrtošolci iz Osnovne šole Šentvid, ki so s posebnim ukrepom spremenili šolske pijače.

V šoli zdaj ne pijejo več sladkanega čaja in soka, njihovi vrstniki na Švedskem pa so se odrekli tudi sladkorju v hrani.

Mladi so pri krožku, imenovanem Ustvarjalnost, podjetnost in inovativnost izhajali iz predpostavke, da sladkor telesu škodi. Da bi izvedeli še več o tem, so pobrskali po spletu. Sestali so se z vodjo prehrane in se dogovorili, da bodo v kuhinji vsake tri tedne za četrtino zmanjšali količino sladkorja v čaju. Kaj o tem menijo drugi, so izvedeli z anketo. Okrasili so tudi posebne stekleničke z navojem in vpeljali minute za pitje vode za vse učence. Tako vsak dan ob enajstih spijejo stekleničko vode.

Infodrom
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Opis projekta

Za zdravje mladih je projekt, ki deluje v smeri preprečevanja bolezni povezanih z življenjskim slogom pri otrocih in mladostnikih. Mladi so vključeni v planiranje, izvedbo in vrednotenje projektov v sodelovanju s strokovnjaki na različnih področjih delovanja – javno-zdravje, raziskovanje, izobraževanje, informiranje in promocija. Več ...

Kazalo