iPhone - naslednja generacija. Foto: Reuters
iPhone - naslednja generacija. Foto: Reuters

Proizvodnja novega iPhona se bo začela julija oziroma avgusta, pametni telefon pa bo povečini močno spominjal na iPhone 4. iPhone, ki se ponaša z zaslonom na dotik in aplikacijsko šablono, ki so jo zdaj prevzeli vsi tekmeci, so predstavili leta 2007 in ostaja zlati standard na tržišču pametnih telefonov.

Načrti za novi iPhone sicer še niso uradni in javni. iPhone je eden najuspešnejših Applovih izdelkov, saj je bilo le v zadnji četrtini leta 2010 prodanih več kot 16 milijonov primerkov, izdelek pa je lastnoročno poskrbel za več kot tretjino prometa podjetja. Aktualni iPhone 4 je junija lani lansiral direktor Appla Steve Jobs.

Podjetje dobiva mnogo svojih sestavnih delov od tajvanskih dobaviteljev, ki naj bi imeli dobiček od povišane prodaje, saj posel nekaterih izmed njih kar v 20 ali 40 odstotkih temelji na ameriškem podjetju. "Za nekatere dobavitelje je Apple njihova molzna krava, njihov kruh," je povedal analitik Vincent Chen. "Z vsemi temi različicami, ki jih obnavljajo tako pogosto, bodo majhni dobavitelji, kot so tisti, ki sestavljajo telefone, tisti, ki bodo imeli največ koristi."