Program bo postopno vključil vse ženske z ljubljanskega območja in se do konca leta razširil še na druga območja v Sloveniji. Foto: EPA
Program bo postopno vključil vse ženske z ljubljanskega območja in se do konca leta razširil še na druga območja v Sloveniji. Foto: EPA

Onkološki inštitut Ljubljana je aprila začel izvajati državni program presejanja za raka dojk Dora, ki po dobrih dveh mesecih daje uspešne rezultate.

Odziv vabljenih žensk iz Mestne občine Ljubljana je dober, kar kaže na visoko stopnjo ozaveščenosti glede raka dojk - delež slikanih glede na naročene od 21. aprila do 19. junija znaša 65,6 odstotka. To je več kot v primerljivih pilotnih programih drugih držav, ki imajo vpeljano organizirano presejanje za raka dojk, navajajo v OI-ju.

jeseni lahko začel delati s polnimi zmogljivostmi, kar pomeni tudi veliko več pregledanih žensk. Program bo postopno vključil vse ženske z ljubljanskega območja in se do konca leta razširil še na druga območja v Sloveniji.

Prv podatki kažejo tudi zelo dobre polletne finančne rezultate OI - 130.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Kot so zapisali, to potrjuje dobro zastavljene cilje, uspešno vzpostavitev timskega dela in dobrega sodelovanja med vsemi zaposlenimi na OI-ju ter urejene delovne procese .

Poleg tega so zaposleni na onkološkem inštitutu v prvi polovici leta presegli število diagnostičnih pregledov in zdravljenj, za kar ima OI že zagotovljena sredstva v splošnem dogovoru 2008, kar bo še dodatno izboljšalo poslovni rezultat.