Prvi japonski kupec novega iPhona je Rjosuke Išinabe. Foto: Reuters
Prvi japonski kupec novega iPhona je Rjosuke Išinabe. Foto: Reuters

IPhone 4S so najprej začeli prodajati v Avstraliji in na Japonskem, novi Applov izdelek pa bo od danes tudi na policah v ZDA, Kanadi, Franciji, Nemčiji in v Veliki Britaniji. V dodatnih 22 državah, med njimi tudi v Sloveniji, pa bo iPhone 4S mogoče kupiti 28. oktobra.

Pred glavno Applovo prodajalno v Sydneyju je prvi kupec v vrsti na novi iPhone 4S čakal kar tri dni. Tako on kot mnogi drugi so se za čakanje v vrsti na začetek prodaje prvega Applovega izdelka po smrti Jobsa odločili tudi iz spoštovanja do preminulega soustanovitelja Appla.

V vrsti čakal tudi Wozniak
Pred Applovo trgovino v Los Gatosu v ZDA pa se je v četrtek prvi v vrsti pojavil soustanovitelj računalniškega velikana Steve Wozniak. Ta je sicer že naročil dva nova prenosna telefona, a se je kljub temu odločil, da bo nanj čakal tudi v vrsti in medtem klepetal z drugimi navdušenci.

IPhone 4S, ki ga poganja novi operacijski sistem ios 5, je sicer že podrl Applov rekord po številu prejetih prednaročil v prvih 24 urah. Pretekli petek, ko so začeli sprejemati prednaročila, so tako v Applu dobili več kot milijon prednaročil za novi iPhone. Deloma gre to pripisati dejstvu, da je bil na prvi dan na voljo na več trgih kot prejšnji Applov rekorder, lanski iPhone 4.

Ob tem velja še omeniti, da je Apple v teh dneh zagnal novo storitev Icloud, ki bo uporabnikom omogočila, da svojo glasbo, dokumente in druge vsebine shranijo na Applovih strežnikih ter nato do njih dostopajo kadar koli, od kjer koli in s katere koli naprave.