Vprašani medmrežje najpogosteje uporabljajo za iskanje informacij, pregledovanje in pošiljanje elektronske pošte ter za spremljanje novic. Foto: Thinkstock
Vprašani medmrežje najpogosteje uporabljajo za iskanje informacij, pregledovanje in pošiljanje elektronske pošte ter za spremljanje novic. Foto: Thinkstock

Naročniškega razmerja mobilne telefonije ne bi želelo prekiniti 64 odstotkov anketirancev, uporabe fiksne telefonije in medmrežja ne bi želela prekiniti več kot polovica vprašanih, 35 odstotkov vprašanih se ne bi želelo odpovedati storitvam kabelske televizije, 15 odstotkov storitvam IP-televizije, pet odstotkov pa mobilnim podatkovnim storitvam. Dvanajst odstotkov vprašanih bi želelo obdržati vsa naročniška razmerja.

O uporabi medmrežja se je večina poučila samostojno
Najpogostejši dostop do medmrežja je prek xDSL-ja (35 odstotkov), sledita kabelski modem (29 odstotkov) in optika (13 odstotkov). 65 odstotkov anketirancev, ki imajo doma dostop do medmrežja, tega uporablja vsak dan ali skoraj vsak dan. Deset odstotkov anketirancev medmrežja, čeprav ga imajo doma, ne uporablja. O uporabi medmrežja se je večina vprašanih poučila samostojno, najpogosteje pa ga uporabljajo za iskanje informacij, pregledovanje in pošiljanje elektronske pošte ter za spremljanje novic.

Kabelsko televizijo ima 54 odstotkov vprašanih, IP-televizijo pa 27 odstotkov. 15 odstotkov vprašanih uporablja mobilne podatkovne storitve prek prenosnega telefona ali podatkovne kartice.

Telefonska raziskava, v kateri so anketirali 503 polnoletne ljudi, je bila izvedena med 8. in 13. novembrom letos.