Nova igrala in naprave za vadbo na prostem. Foto: Lidija Kosi/Radio Slovenija
Nova igrala in naprave za vadbo na prostem. Foto: Lidija Kosi/Radio Slovenija

Na območju trideželnega krajinskega parka je spodbujanje trajnostnega turizma prednostna naloga, ki pa so se je lotili z vso vnemo in odgovornostjo.

Goričko je pri nas vse bolj privlačno za ljubitelje narave, zlasti za tiste, ki uživajo v gibanju. Odslej jim je na voljo turistični vodnik v štirih jezikih, s katerim se bodo lažje znašli predvsem v Prekmurju ter v Železni in Zalski županiji. Na območju Krajinskega parka Goričko in Narodnega parka Örseg jim poleg kolesarskih poti zdaj nudijo še 18 treking in 16 elektrtičnih koles, kolesarska počivališča in 10 različnih turističnih produktov ter paketov, v kar 9. zelenih parkih pa več kot 70 igral in naprav za vadbo na prostem.

Obiskovalce k naravnim in kulturnim znamenitostim usmerja 30 informacijskih količkov, kot pravi župan občine Šalovci Iztok Fartek, pa so z 800 do tisoč nočitvami na mesec v nekdanji šoli v Markovcih, kjer nastaja poleg nastanitvenega tudi doživljajski center, več kot zadovoljni.

Trideželni park Goričko- Raab- Örseg je tudi del Nature 2000, zato k odgovornemu odnosu do narave nagovarjajo tako mlade kot starejše.