Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Gregor Ravnik, odličen pevec z izjemnim vokalom, nedavno gost oddaje Glasbeni radiogram, je navdušil poslušalce s svojim izjemnim pevskim talentom. Zven njegovega tenorskega glasu je nekaj posebnega, kar ga postavlja v ospredje slovenske glasbene scene.
Glasba je bila z Gregorjem povezana že od malih nog, saj je rasel v glasbeni družini. Njegova mama je bila glasbena pedagoginja, oče pa trobentač. Svoje glasbeno izobraževanje je začel na Glasbeni šoli Koper, kjer je zaključil sedem razredov klavirja. Srednjo šolo je obiskoval na Gimnaziji Koper in se hkrati vpisal v pevski razred prof. Tanje Grlica na Glasbeni šoli Koper.
Leta 2014 je nadaljeval študij solopetja na Akademiji za glasbo v Ljubljani in leta 2018 diplomiral z odliko. Njegova pevska pot je bila polna uspehov na tekmovanjih, tako doma kot v tujini, kjer je prejel številne nagrade za svoj izjemni pevski talent.

Gregor Ravnik se izkaže kot izjemno vsestranski umetnik, saj spretno krmari med resnimi opernimi vlogami in kakovostno pop glasbo. Njegova prepoznavnost in uspeh v obeh žanrih kažeta na njegovo izjemno glasbeno raznolikost.
Na opernih odrih je Gregor debitiral leta 2014 in od takrat naprej odigral številne vloge v različnih opernih produkcijah. Gregorju tudi ni tuja moderna operna literatura, ki pa zahteva veliko znanja igralskega in pevskega talenta, kot pravi sam.
Gregor Ravnik ni le izjemen pevec, temveč tudi izkušen izvajalec, ki navdušuje s svojim širokim repertoarjem. S svojim karizmatičnim nastopom in nepozabnim vokalom je nedvomno ena najsvetlejših zvezd slovenske glasbene scene. Poslušalce bo še naprej očaral s svojim talentom in strastjo do glasbe, medtem ko spretno krmari med resnimi opernimi vlogami in uspešno osvaja svet pop glasbe.

Gregor Ravnik