Foto: Matej Lozar
Foto: Matej Lozar

Njegovo glasbeno ozadje, ki izvira iz glasbene družine, je nedvomno močno vplivalo na njegovo ustvarjanje glasbe. Zanimivo je, da je oče otrokom predstavljal jazz glasbo že na poti v šolo, kar je verjetno prispevalo k razvoju Janezove ljubezni do glasbe in vplivalo na njegov glasbeni okus.

Waldorfska šola, ki jo je obiskoval, je prav tako igrala pomembno vlogo v njegovem življenju. Poudarek na ustvarjalnosti v tej vrsti izobraževanja je očitno prispeval k temu, da se je Janez odločil za samostojno produkcijo svojega albuma. To je impresivno, saj je prevzel odgovornost za celoten proces, vključno s pisanjem besedil in glasbe.

Janez se glasbeno izraža v žanru melodičnega popa z vplivi jazza, kar kaže na raznolikost in širino njegovega glasbenega okusa. Poleg tega pa njegova ljubezen do moderne glasbene produkcije, ki temelji na minimalizmu, dodaja sodoben pridih njegovi glasbi.
Janezov »Secret Place« vsebuje pet avtorskih skladb. Vse skladbe so zapete v angleškem jeziku in podprte z odličnim glasbenim ozadjem. Vsekakor pa gre za zapis časa, v katerem so nastale Janezove skladbe in predstavljajo njegov ustvarjalni izraz.

Mladi glasbeniki, ki se odločijo za samostojno produkcijo, pogosto prinašajo svežino in inovacije v glasbeno sceno. Morda bo to le začetek uspešne kariere za Janeza, ki je že v tako mladi dobi dosegel pomemben mejnik z izdajo avtorske glasbe.

Prisluhni oddaji:

Janez Ivačič