Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nuša Bezjak spada v prvo generacijo študentov, ki lahko na Ljubljanski Akademiji za glasbo študirajo jazz petje. Prve pevske korake je Nuša naredila na Ptuju, kjer se je kot mala punčka pridružila zboru. Kmalu je spoznala, da je petje tista strast, ki jo bo spremljala skozi življenje.
Izobraževanje na srednji šoli je končala v Ljubljani, čeprav je rojena v Dornavi pri Ptuju. Kljub temu da je bil sprejemni izpit na konservatoriju za glasbo na isti dan v Ljubljani in Mariboru z eno uro razlike, se je odločila opraviti sprejemni izpit le v Ljubljani.

Nuša je svoje prve korake v svetu jazz-a naredila pod vplivom pevke Amy Winehouse. Njen izraz in glasbeni slog sta jo pripeljala k jazz glasbi. Nušine interpretacije so izjemno subtilne in prepričljive, njen glasbeni podpis pa predstavlja šarmanten vokal, ki pričara občutek starih, preteklih časov.

Nuša se izraža skozi lastno glasbeno ustvarjanje. Kot mnogi mladi glasbeniki tudi sama samostojno oblikuje svojo glasbo. Navdušuje jo pop glasba in minimalističen pristop k glasbeni produkciji. Njene skladbe jasno kažejo, da Nuša raste in se razvija v odlično avtorico tako melodij kot besedil.

Slovenska glasbena scena, čeprav majhna, se ponaša z izjemnimi, prepoznavnimi glasbeniki. Nuša se zaveda, da mora v tem glasbenem svetu izstopati, tako z glasbo kot tudi s svojo prisotnostjo in podobo. Kljub temu pa vedno poudarja, da na koncu najbolj štejeta pesem in zgodba, ki ju predstavljaš. Nuša se opisuje kot nekdo, ki združuje elemente preteklosti s sodobnostjo v glasbi.

Nuša Bezjak je v oddaji povedala tudi veliko o izkušnji, ki jo je pridobila v oddaji Slovenija ima talent, ter želji po izdaji prvega albuma.

Mlada talentirana jazz pevka Nuša Bezjak