Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Tako že pogled v minulo poletje pokaže, da slika ni rožnata: 88 let staro kopališče Mariborski otok bi nujno potrebovalo obnovo oziroma posodobitev, pravi direktor Športnih objektov Maribor Anton Knez: »V kolikor bi Mariborski otok imel drugačno preobleko, drugačne pogoje za delo, bi imel tudi več obiska,« je prepričan direktor. Energetsko pa je treba sanirati kopališko stavbo, obnoviti ploščad, bazene, most, in tudi parkirišče.

V teku je tudi sanacija srednjega bazena v Pristanu, ki bo stala približno 980 tisoč evrov: »Zdaj se opravljajo vsa nujna dela, zaključen je tudi razpis za bazensko tehniko in tehnologijo, tako da bi bilo treba po mnenju stroke v dveh mesecih gradnjo zaključiti.« Olimpijski in mali otroški bazen odpirajo sicer 10. septembra, bo pa dostop do bazena in tudi savn nekoliko spremenjen prav zaradi sanacije srednjega bazena.

Otvoritev sezone z disco drsanjem v Ledni dvorani bo 14 septembra. V Športnih objektih Maribor pa si želijo tudi obnove ali vsaj klimatizacije dvorane Tabor: »Na ta način bi lahko rokomet, odbojko in košarko ter druge dvoranske športe pripeljali v Maribor na priprave,« še dodaja Knez, saj je Pohorje blizu, pa tudi namestitvenih kapacitet v Mariboru ne manjka.