Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Gaza Izraelska vojska po pozivu k evakuaciji začela napade na vzhodni del Rafe

Izraelska vojska je po poročanju medijev, povezanih s Hamasom, začela zračne napade na vzhodni del mesta Rafa, od koder je pred tem pozvala palestinske civiliste, naj se umaknejo na bližnja "humanitarna območja".

50

Evropa Ši Džinping na obisku pri Macronu pozval k tesnejšemu sodelovanju Evrope in Kitajske

Francoski predsednik Emmanuel Macron je kitajskega voditelja Ši Džinpinga ob začetku njegovega obiska v Franciji pozval, naj tesneje sodeluje z Evropo in sprejme pravila svetovne trgovine. Ši se je strinjal, da je treba nadaljevati dialog.

17

Evropske volitve 2024 Zeleni Slovenije želijo nastopiti na evropskih volitvah s Klemnom Grošljem kot nosilcem liste

Klemen Grošelj bo predvidoma nosilec liste Zelenih Slovenije za volitve v Evropski parlament. Zeleni bodo svojih devet kandidatov za evropske poslance predvidoma predstavili v torek.

42

Črna kronika Množični pretep na prireditvi Majsko Vitanje, več ljudi potrebovalo zdravniško pomoč

Na sobotni večerni prireditvi Majsko Vitanje v Vitanju se je zgodil množični pretep, v katerega so bili vpleteni udeleženci in varnostniki, ki so uporabili solzivec. Zdravniško pomoč je potrebovalo več ljudi.

5

SP v hokeju Slab začetek in zaključek, a vmes dovolj za elito. Naslednji izziv: Riga in ZOI.

Tri zaporedne zmage so bile dovolj, da se je Slovenija še devetič prebila v elitno divizijo svetovnega hokeja, a prvič brez zlata na turnirju drugega razreda. Najboljši trije risi v pomlajeni slovenski reprezentanci: 37-letni vratar in 35-letna napadalca.

4

Novice

Slovenija DZ obravnava zahtevo za parlamentarno preiskavo poslovanja podjetij Gen-I in Star Solar

V DZ-ju poteka izredna seja, na kateri je edina točka dnevnega reda odreditev parlamentarne preiskave o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar, s katerima je povezan predsednik vlade Robert Golob, ter o domnevnem spornem financiranju Gibanja Svoboda.

29

Evropa Rusija se pripravlja na vaje z jedrskim orožjem

Generalštab ruskih oboroženih sil je po ukazu predsednika Vladimirja Putina začel priprave na vaje s taktičnim jedrskim orožjem, ki bodo potekale v bližini meje z Ukrajino, je sporočilo rusko ministrstvo za obrambo.

42

Evropa Novinarji italijanskega RAI-a zaradi političnih pritiskov začeli enodnevno stavko

Novinarji italijanske javne radiotelevizije RAI so začeli 24-urno stavko zaradi poskusov politizacije in vladnega nadzora, je sporočil sindikat novinarjev Usigrai in obsodil poskuse politikov, da bi medijsko hišo spremenili v trobilo vlade.

10

Šport

Intervju Dragić: Najraje bi postavi ekip za poslovilno tekmo izbiral z Luko Dončićem

Še dobri trije meseci so do Noči zmaja, poslovilne tekme velikana slovenskega športa, legendarnega Gorana Dragića. Na njej bodo igrala sama slovita košarkarska imena, v intervjuju za MMC pa je Gogi med drugim povedal, kako bo sestavil ekipi.

16

Dirka po Italiji Uvodni načrt in sanje uresničene – zaokrožen trojček in "maglia rosa"

Tadej Pogačar se je izkazal za Nostradamusa. V prvi etapi ga je v Torinu res nekdo presenetil, zato pa na Oropi ni bilo dvoma, kdo je najmočnejši med najmočnejšimi. Kaj sledi zdaj in kdo so glavni izzivalci slovenskega šampiona?

50

Giro, tretja etapa V pričakovanju obračuna sprinterjev

Tadej Pogačar je na Dirki po Italiji oblekel rožnato majico in po razgibanem začetku naj bi bilo pred njim nekaj bolj mirnih dnevov. Seveda bo treba biti vseskozi na preži predvsem zaradi morebitnih padcev, ki lahko v trenutku odnesejo prigarano.

26

Liga NBA Cleveland na krilih Mitchlla v polfinale Vzhoda, kjer bo izzval Boston

Donovan Mitchell je z 39 točkami popeljal Cleveland v polfinale Vzhoda. Cavaliersi so na sedmi tekmi prvega kroga končnice premagali Orlando s 106:94. V polfinalu jih čaka favorizirani Boston, prva tekma bo v torek v TD Gardnu.

98

Liga NHL Hokejisti še podžgali športno evforijo v Dallasu

Po košarkarjih v Ligi NBA so se v drugi krog končnice uvrstili tudi hokejisti Dallasa v Ligi NHL, ki so na odločilni sedmi tekmi z 2:1 izločili branilca naslova Vegas. Obe dallaški ekipi sta v drugem krogu končnice prvič po letu 2003.

10
Oglasno sporočilo

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.

Formula ena Norris v Miamiju s pomočjo varnostnega avta do prve zmage v karieri

Britanec Lando Norris (McLaren) je zmagovalec šeste dirke svetovnega prvenstva formule ena v tej sezoni, preizkušnje za veliko nagrado Miamija. To je njegovo prvo slavje v karieri. Potem ko je bil v kvalifikacijah peti, je zmagal tudi z nekaj sreče.

16
Več

Kultura

Na TV SLO 200 let od prve izvedbe Beethovnove Devete simfonije, evropske himne, ki ni zgolj himna EU-ja

7. maja mineva 200 let od prve izvedbe Beethovnove Simfonije št. 9. Na predvečer jubileja si lahko na TV SLO ogledate arhivski posnetek izvedbe Simfoničnega orkestra RTV Slovenija iz leta 1996, predtem pa še posnetek pogovora z dirigentom Antonom Nanutom.

2

Film Celovečerci Vzornik, Zbudi me, Jezdeca in Telo na Dnevih slovenskega filma v Pulju

Na tokratnih Dnevih slovenskega filma v Pulju si bo tamkajšnje občinstvo lahko ogledalo četverico novejših stvaritev slovenske kinematografije. Na štiridnevnem festivalu v Kinu Valli bodo na ogled celovečerci Vzornik, Zbudi me, Jezdeca in Telo.

Osmi dan Želja po akademski svobodi vodila do vrhunske univerze, svoboda popotovanj do vrhunske fotografije

"Vedeti, da vemo, kaj vemo, in vedeti, da ne vemo, česa ne vemo – to je pravo znanje." To je menda izjavil Nikolaj Kopernik, eden od slavnih mož, povezanih z univerzo v Padovi.

Več

Zabava in slog

Zanimivosti Plamenica je zagorela: 3000 otrok iz vse države se športno zabava na igrah mladih

Na Kongresnem trgu so se s prižigom plamenice začele t. i. Plazma športne igre mladih (ŠIM). Omenjenega dogodka, ki v Sloveniji poteka prvič, se udeležuje 3000 otrok iz vse države, v ospredju pa ni tekmovanje, ampak druženje.

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

11

Znani "Cicidosa" ne obstaja več – Paula Badosa in Stefanos Cicipas sta se razšla

Teniška zvezdnika Paula Badosa in Stefanos Cicipas, ki sta zadnje leto svoje oboževalce na družbenem omrežju Instagram razveseljevala s skupnimi fotografijami, sta oznanila, da sta se razšla.

2

Zanimivosti Francoski peki so si povrnili čast: spekli so najdaljšo bageto na svetu

Francoski peki so v nedeljo spekli kar 140 metrov dolgo bageto in tako naziv najdaljše bagete na svetu znova pripeljali v njeno domovino. Zadnjih pet let je namreč naslov svetovne rekorderke nosila italijanska bageta.

5

Avtomobilnost Ferrari predstavil dve vozili z motorjem V12

Proizvajalec športnih avtomobilov Ferrari je predstavil dva nova modela z znamenitim motorjem V12, ki ju je poimenoval kar 12cilindri (12 valjev) in 12cilindri spider, ki je različica kabrioleta.

10
Oglasno sporočilo

Beton je material moderne arhitekture

Beton v vsakdanu navadno srečujemo kot siv konstrukcijski material, s katerim gradimo. Izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena tudi kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let.

Evrovizija Raiven turkizno preprogo zavzela v temno rdeči in črni kombinaciji

Malmö je uradno odprl vrata Evrovizije. Tekmovalci in tekmovalke so se sprehodili po turkizni preprogi. Med modnimi izbirami so prevladovali kristalčki, čipke in črna barva. Pozornost sta pritegnila tudi plesalca na verigah in Finca v jajcu iz džinsa.

46
Več

Uredniški izbor

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

105

Medijski akt "Sprejem akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

92

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

115

Intervju Deset let po zmagi v Trstu Luka Mezgec na Giro z drugačnimi nalogami

"Največja razlika je v medijski pozornosti. Na Touru je cona za medije dolga 200 metrov, na Giru 50," je Luka Mezgec opisal razliko med Dirko po Italiji in Dirko po Franciji. Letos gre 35-letni Mezgec na obe. Še več: jeseni ga najbrž čaka Vuelta!

13
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Pravljice Ste že slišali za Mamo Gos?

Mama Gos ali Mati Goska je izmišljen literarni lik, ki ga zelo dobro poznajo v angleško govorečem svetu, nekoliko manj pa v osrednjem, severnem in zahodnem delu Evrope.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov