Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Jutranjik • oddaje

Jutranjik Šempetrska bolnišnica v prvih šestih mesecih pozitivno, čakajo jo tri velike investicije

20.09.2024

Svet zavoda šempetrske bolnišnice se je včeraj med drugim seznanil z oceno poslovanja bolnišnice v prvih šestih mesecih in s poročilom zunanje revizorke. Bolnišnica posluje pozitivno, tudi revizija ni pokazala večjih nepravilnosti. Ostali poudarki: - Vse bolj so zaostrene razmere med Izraelom in Libanonom. - Vlada in sindikati so vse bližje dogovoru o novem plačnem zakonu v javnem sektorju. - Mreža prvih posredovalcev v slovenski Istri se uspešno širi. - Evro-sredozemska književna nagrada je vse bolj prepoznavna v mednarodnem prostoru.

Jutranjik Stroka išče ustrezno rešitev za premostitev dveh jam na trasi drugega tira

19.09.2024

Med izkopavanjem kraških predorov na trasi drugega tira Divača - Koper so veliko večino jam, ki so jih odkrili, zasuli. Jami v predorih Beka in Lokev, pa bo najverjetneje potrebno premoščati z viaduktom, pravi generalni direktor družbe 2TDK Matej Oset. Kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos je dobila zeleno luč pristojnega parlamentarnega odbora. Opozicija ji je očitala pomanjkanje izkušenj, Kos pa je prepričana v svoje kompetence prav na področju širitve Unije, kjer bodo njene naloge. V oddaji tudi o tem: - Izrael je napovedal začetek nove faze vojne. - Tudi v tolminski občini bodo po novem sofinancirali male čistilne naprave. - V soboto na Cerju Vseslovensko zborovanje za mir. - Sinočnja tekma med Interjem in Manchester Cityjem brez zmagovalca.

Jutranjik V Cimosu danes opozorilna stavka

18.09.2024

V dveh proizvodnih obratih Cimosa, v Senožečah in Vuzenici, bo danes del zaposlenih stavkal. Delo bodo prekinili opozorilno, in sicer ob 12. uri. Delavci med drugim zahtevajo prenovo plačnega modela in zagotovitev, da bo v družbi najnižja osnovna plača enaka minimalni. Ostali poudarki oddaje: - Vlada bo dobila dva nova ministra. - Slovenija bo vendarle končala postopek imenovanja svoje komisarske kandidatke. - Na šestih šolah - večinoma primorskih – se oktobra začenja projekt Večjezičniki za krepitev integracije otrok priseljencev. - V SNG Nova Gorica novo sezono začenjajo z urbano dramo o neplodnosti.

Jutranjik Koga bodo izpustili iz zapora?

17.09.2024

Koga bodo izpustili iz zapora? Zaradi nevzdržnih razmer v zaporih, ki so zasedeni 140 odstotno, in pomanjkanja pravosodnih policistov, zaradi česar odpadajo obravnave na sodiščih, je vlada pripravila novelo zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. Poslanci jo bodo obravnavali danes na izredni seji. Ena od rešitev, ki jo uvaja zakon, je, da se bodo med pravosodne policiste lahko vrnili tudi njihovi upokojeni sodelavci, možna pa bo prekinitev prestajanja kazni zapora V jutranjiku tudi o tem: - Del zaposlenih v Cimosu bo jutri stavkal. - Današnji svetovni dan varnosti pacientov bodo v šempetrski bolnišnici zaznamovali s številnimi dejavnostmi. - Skoraj dva tedna po poškodbah strešnih nosilcev nove športne dvorane v Bovcu vzrok še vedno ni znan. - Danes se začenja skupinski del nogometne Lige prvakov.

Jutranjik Dan vrnitve Primorske matični domovini je praznik vseh Slovencev

16.09.2024

Premier Robert Golob je na proslavi v Vipavi spomnil na grozote, ki jih je prinesel fašizem, hkrati pa v Primorcih prebudil upor proti ideologiji sovraštva. Poudaril je tudi, da moč naroda nikoli ne izhaja iz razdvajanja, ampak vedno samo iz skupnih vrednot. V oddaji tudi o tem: -V bližini Donalda Trumpa ponovno odjeknili streli. -Učenci iz Nove Gorice in Gorice bodo vrstnike vodili na oglede obeh Goric. -Začel se je 23. Evropski teden mobilnosti. -Nogometaši Kopra so izgubili v Mariboru.

Jutranjik Župan: "Pričakoval bi, da se ne sprašuje samo, kdo bo od EPK kaj dobil."

13.09.2024

Novogoriški mestni svetniki so na sinočnji seji obravnavali vmesno poročilo o izvrševanju programa dela javnega zavoda GO!2025 - Evropska prestolnica kulture. Med drugim jih je zanimalo, zakaj nekateri uveljavljeni festivali na Goriškem niso vključeni v promocijo in organizacijo EPK-ja in ali se je zgodovinarka Kaja Širok vrnila v programsko ekipo. V oddaji pa še: - V Šalari se bo nadaljevalo odpravljanje posledic včerajšnjih poplav, v Brdih zagotovili enosmerni promet po sprožitvi treh plazov. - Koalicija je razpravljala o prioritetah do konca mandata. - Policija je v Novi Gorici organizirala posvet o nasilju v družini. - V Trstu vrata odpira Muzej Literature.

Jutranjik Državo bodo zajeli močni nalivi

12.09.2024

Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan je izdal odredbo o pripravljenosti na območjih severne Primorske, Gorenjske, Notranjske, osrednje Slovenije, Koroške in zahodne Štajerske. Odredba bo veljala do 22. ure. Po besedah dežurnih v gasilski brigadi Koper, kraškem zavodu za gasilno in reševalno službo ter civilni zaščiti za severno Primorsko posebnosti ali težav ponoči ni bilo. V oddaji tudi o tem: - Koalicija bo pregledala uresničevanje koalicijske pogodbe in začrtala delo za naprej. - Slovenska mornarica bo dobila drone in samostojen privez za vojaške ladje. - Gradnja na obrobju Kopra je poseben izziv zaradi terena in pilotiranja. - Evropska nogometna zveza je kaznovala Rijeko in Olimpijo.

Jutranjik Primorski praznik z novim imenom, a ne še letos

11.09.2024

Dan vrnitve Primorske k matični domovini se bo preimenoval v Dan priključitve Primorske k matični domovini. Spremembo so poslanci izglasovali na včerajšnji izredni seji državnega zbora. Letos bomo praznovali še pod starim imenom, saj spremenjeni zakon do nedelje še ne bo stopil v veljavo. Organizatorji letošnje proslave so kljub temu pohiteli in zapisali, da vabijo na praznovanje 'priključitve Primorske k matični domovini'. Ostali poudarki oddaje: - Prvo in, kot kaže, edino televizijsko soočenje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami je bilo izenačeno. - Premier in zdravstvena ministrica bosta predstavila osnutek novele zakona o zdravstveni dejavnosti. - Novogoriška univerza za tretje življenjsko obdobje danes začenja z vpisi v novo študijsko leto.

Jutranjik Slavnosten sprejem bronastega paralokostrelca Fabčiča v Podnanosu

10.09.2024

V Podnanosu so sinoči pripravili sprejem za paralokostrelca Dejana Fabčiča, ki je v mešani ekipi skupaj z Živo Lavrinc osvojil bronasto medaljo na paraolimpijskih igrah v Parizu. V tekmi za položaj predsednice ali predsednika ZDA se bosta danes pomerila Demokratka Kamala Harris in Republikanec Donald Trump. Po zadnjih anketah vodi Trump. Predsednik vlade Robert Golob pa bo s kandidatko Marto Kos skušal osvojiti komisarski položaj v Evropski komisiji. Ursula von der Leyen bo jutri predstavila sestavo komisije in razdelitev resorjev. V oddaji tudi o tem: - Danes prva javna razprava o celostni prometni strategiji v Občini Postojna. - Obeležujemo Svetovni dan preprečevanja samomora. - Začenja se Festival duševnega zdravja.

Jutranjik Primož Roglič je četrtič osvojil dirko po Španiji

09.09.2024

Primož Roglič je v Madridu že četrtič osvojil dirko po Španiji. Skupaj s Tadejem Pogačarjem, ki je dobil francoski Tour in italjanski Giro sta tako letos uspela osvojiti vse tri največje dirke v sezoni in Slovenijo dodobra zasidrala v vrhu tega športa. Tak podvig je do zdaj uspel le štirim državam. V oddaji tudi o tem: -Vlada bo odločala o novem komisarskem kandidatu, najverjetneje kandidatki. -Rdeča nit proslave na bazoviški gmajni so bila še ne objavljena pisma edega od junakov. -V Primorskem tehnološkem parku iščejo ambiciozne podjetnike željne znanja. -Poškodbe strešnih nosilcev nove športne dvorane v Bovcu si bodo danes ogledali predstavniki gradbenega inštituta ZRMK. -Sklenil se je festival Tartini, ki je ponudil sedem koncertov.

Jutranjik Po poškodbi strešne konstrukcije na novi športni dvorani bo občina zahtevala zunanji nadzor

06.09.2024

Gradnja dobrih 10 milijonov evrov vredne športne dvorane v Bovcu, ki bi morala biti končana že maja lani, se bo kot kaže še zavlekla. Kot smo poročali, so se namreč pred dvema dnevoma na enem od lesenih nosilcev za zeleno streho pojavile večje razpoke. Dela so zaustavili, poškodovan element pa začasno podprli. Danes se bodo z izvajalci ponovno sestali s predstavniki nadzora in občine. Ti bodo na stroške izvajalca zahtevali zunanji nadzor. Kaj je vzrok poškodbe in kakšna bo sanacija, še ni znano. V oddaji pa še: - V Novi Gorici bo nocoj slovesnost in podelitev nagrad ob prazniku mestne občine. - V Kanalu ob Soči se začenjajo 44. Kogojevi dnevi. - Lokostrelca Živa Lavrinc in Dejan Fabčič sta bronasta na paraolimpijskih igrah.

Jutranjik Bojan Križaj bo bovškim svetnikom predstavil načrt za oživitev Kanina

05.09.2024

Bovškim svetnikom se bodo danes spet predstavili morebitni vlagatelji v gorski center Kanin. Konzorcij Promotor na čelu z goriškim podjetnikom Ivanom Fornazaričem, ki že dolgo živi in dela v Dubaju, se je svetnikom predstavil že sredi julija, tokrat pa na sejo prihaja Bojan Križaj s svojo ekipo - srbskim podjetjem Ri-komerc. Ostali poudarki oddaje: - Natalija Gorščak je od danes predsednica uprave RTV Slovenija s polnimi pooblastili. - Ameriške oblasti pripravljajo nov predlog za končanje konflikta v Gazi. - Vse več primerov bolezni, ki jih prenašajo klopi, opažajo tudi v veterinarskih ambulantah.

Stran 1 od 218
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov