Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Koristnice • oddaje

Koristnice Jesenska opravila v sadnem vrtu

17.09.2024

V Koristnicah ob smo govorili o jesenskih opravilih v sadnem vrtu. Med drugim se bomo vprašali, kako sadno drevje zaščitimo pred divjadjo in zmrzaljo, koliko porežemo rastoče poganjke in kako obrano sadje skladiščimo. Zanimala nas bo tudi kakovost letošnje letine sadja. Z nami je bil svetovalec in specialist za sadjarstvo iz Kmetijsko-gozdarskega zavoda Maribor, Andrej Soršak.

Koristnice Prezračevanje

03.09.2024

V Koristnicah tokrat o prezračevanju, gnojenju, obnovi in urejanju nove trate, delitvi in presajanju trajnic in o obrezovanju zimzelenih rastlin; vprašali pa smo se tudi, zakaj je pomembna pletev žive meje in ali je zdaj čas za nakup čebulnic. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

Koristnice Ustvarjanje trajnostnega okrasnega vrta

20.08.2024

Katera vprašanja si postavimo, če želimo ustvariti trajnostni okrasni vrt, smo razkrili v tokratni svetovalni oddaji Koristnice. Vprašali smo se tudi, katere rastline spadajo v tak vrt in katere so odporne proti boleznim in škodljivcem. Z nami je bila svetovalka vrtnarskih storitev in urejanja vrtov Simona Gobec.

Koristnice Gojenje trajnic, vzdrževanje žive meje in obrezovanje iglavcev

06.08.2024

Če nimamo časa na pretek in si kljub temu želimo imeti vrt, na katerem bi lahko vse poletje brez zahtevnega vzdrževanja rastlin uživali ob njihovem cvetenju, si lahko omislimo maslenice. V svetovalni oddaji Koristnice ste tokrat izvedeli, od kod te trajnice izvirajo in kako jih gojimo, spoznali ste njihove lastnosti, govorili pa smo tudi o vzdrževanju žive meje in avgustovskem obrezovanju iglavcev. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu Karin Bejo.

Koristnice Varnost v gorah

23.07.2024

Gorniška sezona je na vrhuncu, zato smo v svetovalni oddaji Koristnice govorili o varnosti v gorah. Vprašali smo se kaj moramo upoštevati, preden se odpravimo v gore, katera oprema je obvezna in katera priporočljiva, pa tudi kaj storimo, če pride do nesreče. Z nami je bil reševalec Gorske reševalne službe Maribor, Ljubo Hansel.

Koristnice Poletna opravila v okrasnem vrtu - pomlajevanje in obrezovanje sivke

09.07.2024

V svetovalni oddaji Koristnice o najpomembnejšem poletnem opravilu v okrasnem vrtu, zalivanju rastlin, oskrbi vrtnic, obrezovanju spomladi cvetočih grmovnic, obrezovanju in pomlajevanju grmičkov sivke, pa tudi o tem, kaj storiti za zaščito pred glivično okužbo. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

Koristnice Pravni nasveti za zaščito potrošnikov na počitnicah

21.06.2024

Da bi bili dopustniški dnevi čim bolj brezskrbni, smo v svetovalni oddaji Koristnice pripravili nekaj praktičnih nasvetov s področja prava. Govorili smo o tem, ali je dopust bolje rezervirati pri potovalni agenciji ali neposredno pri ponudniku storitve in o tem, katere so prednosti oziroma slabosti enega ali drugega? Pojasnili smo še, kako smo v primeru nepravilnosti zaščiteni potrošniki. Z nami je bila pravna svetovalka Zavoda PIP, Maja Šedivy.

Koristnice Krepitev rastlin, oskrba vrtnic in poletna rez glicinije

11.06.2024

V svetovalni oddaji smo tokrat govorili o zalivanju in krepitvi rastlin in poletni oskrbi vrtnic; vprašali pa smo se tudi, kako opravimo poletno rez glicinije in kako lahko nasade popestrimo z nižjimi okrasnimi travami. Z nami je bila vodja vzdrževanja parkovnih površin pri mariborskem Nigradu, Karin Bejo.

Koristnice Pravila nordijske hoje

28.05.2024

Spomladi postajamo aktivnejši tudi v naravi. Zato smo v svetovalni oddaji podrobneje govorili o nordijski hoji, o tem, katere koristi prinaša, kakšna je pravilna tehnika te hoje in kje se je lahko naučimo. Z nami je bila inštruktorica nordijske hoje, Špela Strasser Pistor.

Koristnice Oblikovanje in vzdrževanje okrasnih vrtov

14.05.2024

V svetovalni oddaji Koristnice tokrat o oblikovanju in vzdrževanju vrtov. Vprašali smo se, kako se lotimo prenove okrasnega vrta, kako ozelenimo balkon, kako si ustvarimo permakulturni vrt in kakšni so trendi pri zasnovi in urejanju okrasnega vrta. Z nami je bila svetovalka vrtnarskih storitev in urejanja vrtov Simona Gobec.

Koristnice Oblikovanje in vzdrževanje vrtov

30.04.2024

V svetovalni oddaji tokrat o oblikovanju in vzdrževanju vrtov. Vprašali smo se, kako se lotimo prenove okrasnega vrta, kako ozelenimo balkon, kako si ustvarimo permakulturni vrt in kakšni so trendi pri zasnovi in urejanju okrasnega vrta. Z nami je bila svetovalka vrtnarskih storitev in urejanja vrtov Simona Gobec.

Koristnice Pomladna pozeba

23.04.2024

Svetovala je Miša Pušenjak.

Stran 1 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov