Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Musica noster amor • oddaje

Musica noster amor Dresdenski filharmoniki in dirigent Marek Janowski v Dresdnu

05.09.2021

Oddajo Musica noster amor tokrat namenjamo jubilejnemu koncertu ob 150. obletnici delovanja Dresdenskega filharmoničnega orkestra, ki je devetindvajsetega novembra lani nastopil v Kulturni palači v Dresdnu. Leta 1969 v modernističnem slogu zgrajena stavba je v letih med 2012 in 2017 doživela korenito prenovo vseh notranjih prostorov; tako je leta 2017 vrata odprla povsem nova, akustično izjemna koncertna dvorana, v kateri domujejo Dresdenski filharmoniki, ki jih je na jubilejnem koncertu vodil njihov šef dirigent Marek Janowski. Glasbeniki so izvedli orkestrsko suito Žlahtni meščan Richarda Straussa in Simfonijo št. 9 v C-duru, 'Veliko, Franza Schuberta.

Musica noster amor Francesco Piemontesi (klavir), Orkester italijanske Švice in dirigent Markus Poschner

29.08.2021

V zadnji avgustovski oddaji boste lahko še zadnjič poslušali posnetke z enega od štirih koncertov pretekle sezone Orkestra italijanske Švice, ki smo jih izbrali za predvajanje v štiridelnem avgustovskem nizu. Za konec smo prihranili posnetek koncerta Mozartove in Beethovnove glasbe, ki je bil v Kulturnem centru LAC v Luganu enajstega februarja letos. Najprej je zvenela uvertura Coriolan Ludwiga van Beethovna. Sledil je Klavirski koncert št. 27 v B-duru, K. 595, Wolfganga Amadeusa Mozarta, ko se je v solistični vlogi predstavil izvrstni švicarski pianist Francesco Piemontesi, najobsežnejše in hkrati sklepno delo sporeda pa je bila Beethovnova »apoteoza plesa«, kot je skladateljevo Simfonijo št. 7 v A-duru, op. 92 označil Richard Wagner. Orkester italijanske Švice je vodil Markus Poschner.

Musica noster amor Orkester italijanske Švice in dirigent Markus Poschner v Luganu

22.08.2021

Tudi danes boste v oddaji Musica noster amor lahko poslušali Orkester italijanske Švice. Avgustovske oddaje namreč namenjamo posnetkom štirih izbranih koncertov pretekle sezone tega odličnega švicarskega sestava. Danes bomo tako predvajali posnetka s koncerta, ki je bil 2. decembra lani v dvorani Kulturnega centra LAC v Luganu. Orkester je tedaj nastopil pod vodstvom gostujočega nemškega dirigenta Markusa Poschnerja, izvedel pa je Suito za trinajst pihalnih inštrumentov v B-duru, op. 4 – mladostno delo Richarda Straussa in Glasbo za strunske instrumente, tolkala in čelesto Béle Bartóka, ki je delo zložil leta 1936 po naročilu dirigenta Paula Sacherja za slovesno obeležje 10-letnice Baselskega komornega orkestra.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov