Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Zvedavčki • oddaje

Zvedavčki Podjetnost in ustvarjalnost na osnovni šoli borcev za severno mejo Maribor, pripoved Lovec Ruselj in škrati

09.03.2023

Podjetnosti in ustvarjalnosti se je mogoče naučiti, pravijo na osnovni šoli borcev za severno mejo Maribor, kjer so otroci s pomočjo računalniškega programa sestavljali vesoljsko ladjo. O svojih podvigih govorijo v današnjih Zvedavčkih. Prisluhnite še pripovedki iz zakladnice slovenskih pripovedi Lovec Ruselj in škrati.

Zvedavčki Bukvice osnovne šole bratov Polančičev Maribor, Schlosserjeva pohorska pripovedka Visočnik in gozdne žene.

02.03.2023

Mladina zelo barvito ustvarja na različne teme, v Bukvicah osnovne šole bratov Polančičev Maribor je bila tema svoboda, zato bomo o njihovih literarnih izdelkih spregovorili tudi v tokratnih Zvedavčkih. Potem pa je na vrsti še Schlosserjeva pohorska pripovedka Visočnik in gozdne žene.

Zvedavčki Šolske Bukvice, latvijska ljudska pravljica Srajca srečnega človeka

23.02.2023

Šolske Bukvice na osnovni šoli bratov Polančičev Maribor so polne lepih misli o svobodi, o njej so pisali vsi, od najmlajših do najstarejših učencev te šole, prisluhnete pa jim lahkot tudi vi, v tokratnih Zvedavčkih. Kot vedno, boste za konec slišali še pravljico – tokrat bo to latvijski ljudska, Srajca srečnega človeka.

Zvedavčki Osnovna šola Marjeta na Dravskem polju in pravljica Škuberl

17.02.2023

Zvedavčki so se tokrat ustavili v podružnični osnovni šoli Marjeta na Dravskem polju, ki jo tako učenci kot učitelji imenjujejo kar marjetica. Sledi še pravljica iz zakladnice slovenskih pripovedi - Škuberl.

Zvedavčki Anej Hanžič in pripovedka Prekletstvo izginulih

09.02.2023

Osnovnošolec Anej Hanžič obiskuje osnovno šolo Janka Padežnika v Mariboru, rad pa obiskuje tudi izvenšolske dejavnosti, kot so judo, program brain o brain, zaigra pa tudi na flavto. Prisluhnite še Schlosserjevi pohorski pripovedki Prekletstvo izginulih.

Zvedavčki Marsovček Pepko, pravljica o vilah iz Zakladnice slovenskih pripovedi

02.02.2023

Učenke in učence osnovne šole Rudolfa Maistra Šentilj je spet obiskal radovedni Marsovček Pepko. Slišali pa boste tudi pravljico o vilah iz Zakladnice slovenskih pripovedi.

Zvedavčki Projekt Krokus in slovenska ljudska pravljico O kuhanih jajcih

25.01.2023

Ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta so prireditev pripravili tudi na osnovni šoli Starše, na šolskem vrtu pa so posadili tudi žafran, ki vsako leto spominja na otroke, žrtve holokavsta. Več o projektu Krokus pa v tokratnih Zvedavčkih; slišali pa boste še slovensko ljudsko pravljico O kuhanih jajcih.

Zvedavčki Studenec s periščem, pripovedka Deseti otrok

19.01.2023

V Črešnjevcu so obnovili vaški studenec s periščem, o tem pa bodo v tokratnih Zvedavčkih pripovedovale učenke osnovne šole Jožeta Pučnika Črešnjevec. Prisluhnite tudi Schlosserjevi pohorski pripovedki Deseti otrok

Zvedavčki Čudežne rutice, kitajska ljudska pravljica Kdo ne krade na tem svetu

11.01.2023

Tudi učenci in učenke osnovne šole Ludvika Pliberška Maribor sodelujejo v programu Erasmus plus, skozenj spoznavajo učenke in učence drugih evropskih dežel in zanimivosti mest, kjer ti živijo. O zadnji izmenjavi oziroma projektu Čudežne rutice tokrat Zvedavčkom pripovedujeta učenki Tjaša Levstik in Mija Šarič z mentorico Natašo Lukovič. Slišali pa boste še kitajsko ljudsko pravljico Kdo ne krade na tem svetu.

Zvedavčki Osnovna šola Franca Rozmana Staneta in ljudska pripoved Gornji mož preizkuša moč z drvarjem

04.01.2023

O potepanjih učencev in učenk osnovne šole Franca Rozmana Staneta in podružnične šole v Košakih boste izvedeli v tokratnih Zvedavčkih. Slišali pa boste še ljudsko pripoved Gornji mož preizkuša moč z drvarjem.

Zvedavčki Osnovna šola Ludvika Pliberška Maribor: pesmi in uganke z novoletnimi motivi, pripovedka Mladi komaver beži pred denarjem

29.12.2022

Učenci in učenke osnovne šole Ludvika Pliberška Maribor so za zadnje Zvedavčke v letošnjem letu pripravili vrsto pesmic in ugank z novoletnimi motivi. Zatem prisluhnite še Schlosserjevi pripovedki Mladi komaver beži pred denarjem.

Zvedavčki Pesmica o praznični sreči in pravljica o fižolu, ki je zrasel do neba

24.12.2022

Za tokratne Zvedavčke so učenci in učenke osnovne šole Ludvika Pliberška Maribor pripravili pravljico o izgubljeni rokavički, pesmico o praznični sreči pa prebira Pia z osnovne šole Franca Rozmana Staneta. Nato prisluhnite še madžarski pravljici O fižolu, ki je zrasel do neba.

Stran 1 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov