Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Vladimir Lovec 100 • oddaje

Vladimir Lovec 100 Glasbeni svet Vladimirja Lovca - Jelena Pešič igra Utrinke za flavto in klavir

13.04.2023

Utrinke za flavto in klavir je v našem studiu ob klavirski spremljavi Valentine Češnjevar zaigrala flavtistka Jelena Pešić, nekdaj učenka prof. Alenke Zupan, potem diplomantka prof. Fedje Rupla na Akademiji za glasbo v Ljubljani in članica kvarteta Nereide, podiplomski študij pa je opravljala pri prof. Jacquesu Zoonu v Ženevi. Danes je pedagoginja na Glasbenih šolah Koper in Ankaran. V naš mikrofon pa je povedala tudi nekaj o svojih srečanjih z Lovčevo glasbo.

Vladimir Lovec 100 Glasbeni svet Vladimirja Lovca - Alenka Zupan in Luca Ferrini igrata Romanco za flavto in klavir

20.04.2023

Jubilej koprskega skladatelja, pianista in pedagoga Vladimirja Lovca so v lanskem letu obeležili številni koncerti pa tudi druge pobude, h katerim so poleg organizatorjev pristopili številni slovenski izvajalci, predvsem pedagogi Glasbene šole Koper, ki so v našem studiu Hendrix na novo posneli nekatere Lovčeve skladbe. Med njimi sta bila tudi flavtistka Alenka Zupan in pianist Luca Ferrini, ki sta izvedla Romanco za flavto in klavir.

Vladimir Lovec 100 Učitelji GŠ Koper igrajo Lovčeve komorne skladbe

06.04.2023

Za 6. april, rojstni datum Vladimirja Lovca smo pripravili oddajo, v kateri lahko slišite posnetek koncerta komornih skladb, ki so jih učitelji Glasbene špole Koper izvajali 6. maja lani, ob skladateljevi 100-letnici. Na njem so Alenka Zupan, Denys Masliuk, Robert Stanič, Bojan Glavina, Luca Ferrini, Bogomir Petrač, Tatjana Jercog, Igor Švarc, Aleksandra Češnjevar Glavina, Boris Benčič, Tanja Jarc, Erika Arko, Borut Vatovec in Nuša Gregorič zaigrali njegove Utrinke in Romanco za flavto in klavir, Eklogo za klarinet in klavir,Uspavanko za violo in klavir, Intrado za rog in klavir ter Tri groteske v priredbi Bojana Glavine za trio in Tri ljudske motive za 3 flavte, klarinet in klavir. Spored je povezovala in z Lovčevimi citati dopolnila Helena Filipčič Gardina.

Vladimir Lovec 100 Trije samospevi v izvedbi Mateje Petelin in Claudie Sedmach

09.03.2023

Na drugem koncertu lanskoletne, 59.koncertne sezone koprskega Društva prijateljev glasbe sta sopranistka Mateja Petelin in pianistka Claudia Sedmach izvedli tri Lovčeve samospeve, v pogovoru po koncertu pa sta priznali, da jima je koprski skladatelj zelo prirasel k srcu, zato ga bosta še večkrat vključili v svoje sporede.

Vladimir Lovec 100 Glasbeni svet Vladimirja Lovca - Trio Julius izvaja Tri groteske

23.03.2023

V rubriki predstavljamo manj znana ali vsaj manj izvajana dela tega koprskega skladatelja, ki so mu ob lanskem jubileju veliko novih izvedb posvetili in v našem studiu tudi posneli pedagogi koprske glasbene šole. Tokrat nam klarinetist Robert Stanič, violončelist Igor Švarc in pianist Bojan Glavina predstavljajo tri groteske, ki jih je Lovec napisal za klavir, Bojan Glavina pa jih je priredil za trio.

Vladimir Lovec 100 Martin Sikur koprskemu skladatelju: Balada za Vladimirja Lovca

01.12.2022

Zadnji iz niza koncertov, ki jih je Društvo prijateljev glasbe v svojem ciklu Amabile z muzejem letos, v Lovčevem letu, posvetilo 100. obletnici rojstva tega koprskega skladatelja, je nosil naslov »Balada za Vladimirja Lovca«. S svojimi glasbenimi sodelavci ga je zasnoval violončelist Martin Sikur, ki je poleg dveh Lovčevih skladb za godala v spored uvrstil še nekaj priljubljenih del njegovih vzornikov in prijateljev. Z njimi je v dvorano Popkrajinskega muzeja v Kopru privabil številno občinstvo.

Vladimir Lovec 100 Aplavz za Koprsko simfonijo 45 let kasneje

15.09.2022

Z našo rubriko smo obiskali koprsko Gledališče, kjer so 9. septembra koncertitrali Simfoniki RTV Slovenija, ki bi morali nastopiti na veliki prireditvi Simfonija Kopra v Luki Koper, a je spektakel na prostem zaradi slabega vremena odpadel. Koncert so prestavili v gledališče, kjer je vendarle po 45 letih od nastanka doživela svoj odrski krst Koprska simfonija Vladimirja Lovca. Poklonu koprskemu skladatelju ob 100. obletnici rojstva je sledil še hommage našemu piranskemu rojaku, Giuseppeju Tartiniju, ki se je rodil pred 330 leti, in prikupen spored opernih odlomkov z izvrstnimi mladimi solistkami. Taktirko sta vihtela prav tako mlada Ana Erčulj in Davorin Mori.

Vladimir Lovec 100 Združena orkestra sta izvedla simfonične partitre Vladimirja Lovca

24.10.2022

V portoroškem Avditoriju sta v torek, 18.10. kar dva orkestra pod taktirko Slavena Kulenovića počastila spomin na Vladimirja Lovca. Ob 100-letnici rojstva so tako zazvenele tudi njegove simfonične partiture.

Vladimir Lovec 100 Muzikološki simpozij: Ali je glasba lahko iskrena?

24.11.2022

S koncertom skladb za godala so organizatorji jubilejnih prireditev ob 100. obletnici rojstva Vladimirja Lovca v petek, 18. novembra, v dvorani Pokrajinskega muzeja v Kopru sklenili jubilejno leto, ki je doseglo vrhunec z Muzikološkim simpozijem v Pretorski palači. Zavod lepih umetnosti ga je ob podpori Mestne občine Koper oblikoval v sodelovanju z Oddelkom za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki letos praznuje svojo 60-letnico.

Vladimir Lovec 100 Preludij in Rondo v izvedbi Tatjane Jercog in Katje Panger

10.11.2022

Tokratna oddaja ponuja posnetek otvoritvenega koncerta letošnjega cikla Amabile koprskega Društva prijateljev glasbe, ki sta ga, tako kot vsi koncertanti v Lovčevem letu, violončelistka Katja Panger in pianistka Tatjana Jercog posvetili skladatelju Vladimirju Lovcu

Vladimir Lovec 100 Helena Filipčič Gardina, srce in duša projekta V. Lovec 100

12.10.2022

Gostja današnje oddaje je muzikologinja Helena Filipčič Gardina, diplomantka Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, ki se kot samozaposlena v kulturi ukvarja s številnimi dejavnostmi, od publicističnih in uredniških do organizatorskih ter menežerskih. V zadnjem letu pa je opozorila nase predvsem kot koordinatorica projekta, ki so ga v okviru Mestne občine Koper in koprske glasbene šole ter Zavoda lepih umetnosti priredili ob 100. obletnici rojstva skladatelja Vladimirja Lovca. O tem in o širini muzikološkega poklica ter še o marsičem teče beseda med našo gostjo in njeno gostiteljico.

Vladimir Lovec 100 Glasbeni svet Vladimirja Lovca - Borut Vatovec o Treh ljudskih motivih

10.11.2022

Gost današnje rubrike je klarinetist Borut Vatovec, profesor klarineta na Glasbeni šoli Koper, ki je letos priredila kar dva koncerta, na katerih so Lovčeve skladbe izvajali učitelji te in drugih primorskih glasbenih šol. Borut Vatovec je nastopil kot član Kvinteta, ki je, tako na koncertu kot v studiu, izvedel Tri ljudske motive.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov