Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Godbe z zgodbo • oddaje

Godbe z zgodbo Najbolje prodajani albumi

18.09.2024

V Godbah z zgodbo nekaj skladb, ki so izšle na najbolje prodajanih nosilcih zvoka - gre seveda za klasične nosilce zvoka, kot so vinilne plošče, zgoščenke in kasete. Prvo mesto še vedno pripada Michaelu Jacksonu in njegovemu albumu Thriller. Med najbolje prodajane pa spadajo tudi: album skupine AC DC – Back in Black, pa album z filmsko glasbo Bodyguard, pa album Meata Loafa Bat out of hell, album zasedbe Bee Gees Saturday night fever, pa album Rumourse skupine Fleetwood Mac. Vseh naštetih in še nekaterih se spominjamo v Godbah z zgodbo.

Godbe z zgodbo Glasbene priredbe

11.09.2024

V oddaji Godbe z zgodbo poslušamo nekaj odličnih glasbenih priredb, ki so postale celo bolj popularne in prepoznavne od izvirnikov. Janis Joplin bo tako zapela skladbo Krisa Kristoffersona Me and Bobby McGee, Jimi Hendrix skladbo Boba Dylana All along the Watchtower, Tina Turner skladbo skupine Creedence Clearwater Revival Proud Mary, Talking Heads skladbo Ala Greena Take me to the river, Metallica priredbo irske ljudske Whiskey in the Jar, Johnny Cash priredbo rokovske skupine Nine Inch Nails Hurt, Nirvana pa priredbo skladbe Davida Bowieja The man who sold the world.

Godbe z zgodbo Pop rock balade

04.09.2024

Poletje je hitro minilo in življenje se vrača v ustaljene tirnice. Za slovo od poletja pa bomo v Godbah z zgodbo slišali nekaj odličnih pop-rokovskih balad, ki jih izvajajo Scorpions, Bon Jovi, Heart, Poison, Aerosmith, Brian Adams in Guns N'Roses.

Godbe z zgodbo Aretha Franklin

28.08.2024

Šest let mineva ta mesec od smrti legendarne ameriške pevke Arethe Franklin. V svoji dolgi in bogati karieri je Aretha izdala 42 studijskih albumov in za svoje delo prejela vrsto nagrad, tudi 18 gremijev, in se uvršča med najbolj prodajane izvajalke vseh časov. Kraljica soula, kot so jo klicali, je leta 1987 postala prva glasbenica, ki so jo sprejeli v dvorano slavnih rock'n'rolla. S predsedniško medaljo svobode, jo je leta 2005 odlikoval takratni ameriški predsednik George W. Bush. Aretha Franklin je prepevala na treh predsedniških inavguracijah, leta 1968 pa tudi na pogrebu ubitega borca za državljanske pravice Martina Luthra Kinga. Kar 112 skladb, ki jih je posnela, se je uvrstilo na Billboard lestvico in nekaj njenih uspešnic poslušamo v oddaji Godbe z zgodbo.

Godbe z zgodbo Neo soul

21.08.2024

V Godbah z zgodbo poslušamo neo soul- žanr, ki je klasični soul razširil in ga aktualiziral. Razvijati se je začel konec 80. in v začetku 90. let prejšnjega stoletja in je najprej pomenil obuditev soula, pozneje pa je predstavljal jasen odmik od elektronske glasbe s konca 90. let. V svojem bistvu pa je postal alternativna popularna glasba temnopoltih izvajalcev. Oddajo je pripravila Dora Vidovič.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov