Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ko gre pri informaciji za očiten odmik od realnosti, postavimo vprašaj in klicaj!

29.03.2024

V času, ko iz naših domov izginja tradicija gledanja poročil vsak večer ali branja časopisa vsako jutro, ko imamo informacije vsak trenutek na dosegu naše mobilne naprave, ko je informacij toliko, da z njimi postajamo že preobremenjeni in virov informacij toliko, da jih ne zmoremo sproti preverjati, se sprašujemo: kakšno medijsko krajino in posledično svet bomo pustili našim zanamcem. Mladim, ki so svetla prihodnost naše družbe? Danes namreč skorajda ni področja, na katerega ne bi vplival porast lažnih novic in dezinformacij. O tem se je z novinarko ter svetovalko za strateško komuniciranje in upravljanje z družbenimi omrežji Natašo Briški pogovarjala Tjaša Škamperle.


Dopoldan in pol

1467 epizod

Dopoldan in pol

1467 epizod


Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.

Ko gre pri informaciji za očiten odmik od realnosti, postavimo vprašaj in klicaj!

29.03.2024

V času, ko iz naših domov izginja tradicija gledanja poročil vsak večer ali branja časopisa vsako jutro, ko imamo informacije vsak trenutek na dosegu naše mobilne naprave, ko je informacij toliko, da z njimi postajamo že preobremenjeni in virov informacij toliko, da jih ne zmoremo sproti preverjati, se sprašujemo: kakšno medijsko krajino in posledično svet bomo pustili našim zanamcem. Mladim, ki so svetla prihodnost naše družbe? Danes namreč skorajda ni področja, na katerega ne bi vplival porast lažnih novic in dezinformacij. O tem se je z novinarko ter svetovalko za strateško komuniciranje in upravljanje z družbenimi omrežji Natašo Briški pogovarjala Tjaša Škamperle.


28.05.2024

Konvent za kulturo uživanja vina

Ob praznovanja goda Svetega Urbana, 25.maja, ki velja tudi za zaščitnika vinogradnikov in vinarjev, so se na Gradu Socerb zbrali člani Vinskega Konventa Sv. Urbana Portorož. Gre za posebno druženje in združenje, ki neguje kulturo uživanja vina, je Tjaši Škamperle povedal član oziroma konventual Vojko Čok.


27.05.2024

Plateau: Spot je posnet po resničnih dogodkih

Srednješolska scena, prve simpatije in mladostniška razigranost so glavni motivi nove skladbe skupine Plateau. Aktualna pesem z naslovom Mali Princ je uglasbitev adrenalina in hrepenenja, ki ga nosi najstniška simpatija. Pesem in spot nam je v Dopoldnevu in pol predstavil Andrej Keferle.


26.05.2024

Prizma - 50 let (koncert)

Mineva 50 let od ustanovitve legendarne primorske skupine Prizma. V soboto smo na Radiu Koper prenašali veliki koncert iz Divače, kjer se natanko pred pol stoletja zgodil tudi prvi nastop. Obletnico skupine smo združili s praznovanjem našega radia, ki je šrav tako v soboto obeležil 75 let od začetka predvajanja. Izsek koncerta ponuja največje uspešnice skupine, ki je pomembno zaznamovala primorski in slovenski glasbeni protor. Dvakrat so zmagali na Melodijah morja in sonca in tja se spet vračajo tudi letos. Uživajte v pesmih Pogum, Senca, Od enih do treh, Dobrodošli in mnogih drugih.


25.05.2024

Različni ljudje in različne zgodbe - en radio

Zdaj se selimo na lepo teraso kavarne Loggia na Titovem trgu v Kopru kjer bo v naslednji poldrugi uri Nataša Benčič v en klepet povezala 7 dvojic, ki so bile od lanskega oktobra do letošnjega aprila gosti in gostje večerne oddaje Midva. Različne dvojine tkemo v življenju - zasebno, službeno, družbeno. Vsak odnos se začne med ti in jaz - tokrat pa bodo umetnostna zgodovinarka Nelida Nemec, zdravnica Jadranka Vrh Jermančič, pisatelj Gogo Vukšič in raper Drill, predsednica države Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar, igralca Danijel Malalan in Maja Gal Štromar, župnik Zorko Bajc in fotograf Ubald Trnkoczy ter filmar Duško Milavec in glasbenik Drago Mislej Mef pred mikrofonom vsi skupaj.


25.05.2024

Studio ob Soči

Boštjan Simčič se je zametkov novogoriškega studia spominjal z Brankom Dolencem.


24.05.2024

Obeležujemo tri četrt stoletja Radia Koper

Pred 75 leti je začel oddajati Radio Koper, takrat kot uradni radio jugoslovanske cone Trsta. Ustanovila ga je vojaška uprava cone B Svobodnega tržaškega ozemlja. Radio Koper je od svojih začetkov do danes prehodil dolgo pot. Odgovorni urednik Andrej Šavko se je z Anito Urbančič spomnil zanimivih dogodkov iz preteklosti, spregovorila pa sta tudi o pomenu radia danes in o prihodnosti Radia Koper. Spored, sobota 25.5.: Dopoldne oglašanja iz različnih primorskih krajev. Program povezuje Vesna Potočar Godnič. 10.35 Pogovor z Ervinom Hladnikom Milharčičem. Z njim se bosta pogovarjala Stefano Lusa (Radio Capodistria) in Barbara Kampos De Stefani (Radio Koper). 11.00 Oddaja Midva; srečanje srčnih osebnosti, vodi Nataša Benčič. Popoldne bo program potekal v Divači, naši gostje bodo županja Alenka Štrucl Dovgan, društvo Sopotniki, Aktiva kmečkih žena iz Senožeč, Pihalni orkester Divača, upokojeni železničar Josip Orbanič, in drugi. POvezujeta Mateja Grebenjak in Blaž Maljevac. 20.30 Koncert skupine Prizma, napovedovalka Anita Urbančič.


21.05.2024

Barbara Janežič: Optimalno je, da o zaporah obveščamo tri dni prej.

Tudi z Radia Koper ob dolgih zastojih na državnih cestah pokličemo v klicni center Prometno informacijskega centra. Tam imajo vpogled v razvejano mrežo cest, tako regionalnih, državnih kot avtocest. Dosegljivi so tudi preko aplikacije promet plus in spletne strani promet.si. Tjaša Škamperle se je pogovarjala z Barbaro Janežič, ki ste jo že slišali ali videli v oglašanjih iz prometnega centra.


20.05.2024

Alan Vitezič (DMP): Koliko sonca je tu za nas?

Skupina Društvo mrtvih pesnikov na vrhuncu letošnje pomladi v svet pošilja svežo dozo optimizma in sporoča slovenski publiki, da ji goriva in navdiha še ni zmanjkalo. Nova skladba je vzklik neke generacije, ki se vse bolj zaveda svoje ujetosti in usodnosti trenutka, ki ga živi, ter se sprašuje: »Koliko sonca je tu za nas? Koliko pesmi za moj glas? Koliko solz prenese čas?« Vprašalnica koliko torej pojasnjuje neznanko X v naslovu, pa vendar »dmpjevci« svoje prevpraševanje zapredejo v nalezljivo privzdigujočo ritmiko in melodiko, ki skladbi podeljuje svetlejši značaj. Aktualno Pesem in pol je predstavil frontman in kitarist Alan Vitezič.


20.05.2024

Vsega je kriva Ita Rina - Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači

Tik pred svetovnim dnevom muzejev smo na radijskih frekvencah spoznali zelo poseben muzej - edini te vrste v Sloveniji in tudi daleč naokrog. To je Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači, ki ga upravljata Občina Divača in Slovenska kinoteka, domuje pa v lepi prenovljeni Škrateljnovi domačiji, v enkratnem primeru kraške arhitekture. V Divači sta se rodili kar dve znameniti filmski igralki: leta 1903 Metka Bučar, leta 1907 pa Ida Kravanja, ki je z umetniškim imenom Ita Rina zaslovela kot zvezda evropskega nemega filma. Naša gostja je skrbnica muzeja, Tamara Udovič, ki je Nataši Benčič povedala vse o tem posebnem muzeju.


14.05.2024

Mlada harfista navdušila še bolj kot vonj vrtnic

V okviru novogoriškega Festivala vrtnic je na samostanskem vrtu na Kostanjevici med burbonkami potekal koncert dveh harf. Evelin in Valerij Greblo, ki prihajata iz Mengša, stare starše pa imata tudi v Brdih, sta tisti večer zbrane navdušila še bolj kot vonj vrtnic.


16.05.2024

Dokumentarni film Zadružni dom

Dokumentarni film "Zadružni dom" podpisuje scenarist in režiser Amir Muratović. Zadružni domovi so ob nastanku služili srečevanju, povezovanju, skozi desetletja so marsikje spremenili svojo namembnost, a so še vedno prostori srečevanj za kulturne in športne dogodke. V njih so ponekod knjižnice, celo stanovanja. Veliko jih je nastalo z udarniškim delom po letu 1948. Film potuje po slovenskih pokrajinah, predstavlja ljudi in dejavnosti v njih, predstavlja spomine na prostore, ki so še danes dnevna soba skupnosti kraja. Med temi domovi je tudi veliko primorskih . Film nam je tik pred televizijsko premiero ( 16.5 ob 21.10 na TV SLO1) predstavil režiser Amir Muratović. Z njim se pogovarja Nataša Benčič.


14.05.2024

'Najdi svojo Ameriko' je nova Pesem in pol

Primorski glasbenik Aleksander Novak je svojo najnovejšo skladbo 'Najdi svojo Ameriko' posvetil hčerki Ilarii, kot simbol opore in vodnika pri iskanju njene življenjske poti. Skladba, ki je osebno-izpovedne narave, je nastala iz globokih čustvenih trenutkov in želje po prenašanju modrosti na naslednjo generacijo. Inspiracijo za pesem je Aleksander našel med sprehodom z otrokom po Ljubljani.


10.05.2024

Helena Brec Loredan, nova direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper

Helena Brec Loredan je nova direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Njen prvi delovni dan v novi službi je bil 24. aprila 2024 , res je na začetku nove delovne zgodbe. A pot do sem je tlakovala na področju gospodarstva in kulture, ki ji je bila vedno pri srcu. Od leta 2020 prostovoljno opravlja delo predsednice Zveze kulturnih organizacij Mestne občine Koper, kamor jo je pripeljala ljubezen do kulture, posebej zborovskega petja. Celo na Dunaju, kjer je nekaj let živela, je bila med ustanovitelji pevskega zbora. V pogovoru z Natašo Benčič je predstavila zavod, ki ga vodi, svoje želje in cilje.


11.05.2024

To je Šparta!

Tekmovanja Spartan veljajo za najslavnejšo serijo tekov z ovirami, kjer je na preizkušnji tekmovalčeva moč in vzdržljivost, pa tudi sposobnost premagovanja zahtevnih ovir med hudimi napori. »Špartanci« iz različnih držav gostujejo na izbranih lokacijah po vsem svetu. Aljaž Maffi iz Gorenjega Polja v občini Kanal ob Soči je ambasador tekmovanja Spartan in se vedno zavzema za promocijo tega športa. Premagovanje ovir in terena ustvarjata to izjemno zahtevno tekaško vzdušje, pravi Aljaž. Tekmovanje, ki preizkuša fizične in psihične meje vsakega udeleženca, ne mine brez krize, ki jo je treba premagati. Kot z nasmehom doda Aljaž: »Takrat se malo pogovori sam s seboj«. Aljaž je od vedno zapisan športu. Ampak z leti je ugotovil, da je ravno Spartan pravi zanj. Ima vse, kar mu ustreza: fizični in mentalni preizkus, idealen je za tekače, dvigovalce uteži in ljubitelje fitnesa. Skupaj z Andrejem Gerbcem sta ustanovila Športno društvo Dekatlon, z namenom, da bi tudi ostale prebivalce in ljubitelje športa v občini Kanal ob Soči spodbudila k rekreaciji. Svojo špartansko pot je šele dobro začel. V športu je zagotovo veliko odrekanja, naporov in vztrajanja. Ampak ob vsem tem moraš najti način, da znaš tudi uživati, pove »špartanec« Aljaž Maffi.


08.05.2024

Prizma bo 50. rojstni dan praznovala v Divači

Skupina Prizma, ki je močno oblikovala primorsko in slovensko glasbeno sceno, letos praznuje 50 let. Legendarna zasedba, ki je na domačih festivalih osvojila številne nagrade in prva mesta, je prvič nastopila v Divači ob dnevu mladosti, 25. maja 1974. Ob letošnji okrogli obletnici se vračajo prav tja, v Divačo. Koncert, ki ga bo neposredno prenašal tudi Radio Koper, sta napovedala člana zasedbe Franci Čelhar in Ladi Mljač.


06.05.2024

Matija Bolčina, ulični umetnik v Poreču

Novogoriški glasbenik, kantavtor Matija Bolčina začenja zanimivo glasbeno doživetje. Pridobil je dovolilnico za uličnega umetnika v Poreču. Na začetku sezone se je z njim pogovarjala Mateja Grebenjak. Če se boste sprehajali po tem obalnem mestu, boste lahko slišali tudi njegovo glasbo….


06.05.2024

"Do tja" je nova Pesem in pol

Priljubljena primorska glasbenica Anika Horvat ne počiva. V pomladnem času nam je predstavila novo skladbo "Do tja", ki je postala tudi naša nova "pesem in pol". Pravi, da je to sporočilo ljubezni in vzpodbude za vse, ki se soočamo z življenjskimi izzivi in dvomi. Vsak dan lahko prinese novo priložnost za uspeh, če sledimo svojim sanjam in srcu, nam je še povedala Anika. Pa tudi, kje cvetijo tako lepe breskve, zakaj je hčerka vendarle pristala na snemanje in kaj pripravlja z Laro Baruca.


03.05.2024

Najlepših 25 pesmi za otroke Mance Izmajlove v glasbeni knjigi

Manca Izmajlova je pevka, ki je nastopala na že vseh slovenskih odrih in številnih tujih. Študirala je v Londonu in Moskvi, kjer je spoznala svojega moža, prav tako glasbenika Benjamina Izmajlova in skupaj ustvarjata številne glasbene zgodbe. Že štiri leta z družino - dvema najstniškima hčerkama se je pred manj kot letom dni pridružila dojenčica - živijo v Celovcu v Avstriji. Dovolj blizu Slovenije in dovolj daleč za nove priložnosti. Konec lanskega leta je luč sveta zagledala njuna glasbena knjiga za otroke " Najlepše pesmice za vse čase", v kateri Manca v novih glasbenih priredbah zapoje 25 znanih melodij, knjiga pa ima bogate ilustracije, notne zapise in zgodbe o glasbi - vsako pesem tako otrok prebere in sliši. O glasbeni knjigi, življenju v tujini, poznem novem materinstvu... se pogovarjata z Natašo Benčič.


03.05.2024

Globina jelenovega speva požene kri po žilah

V začetku aprila je v Gornji Radgoni v sklopu mednarodnega sejma lovstva in ribištva potekalo 17. državno prvenstvo v posnemanju jelenjega rukanja. Tekmovalci, po večini lovci, ob pomoči posebne naprave izvajajo jelenov klic. Z rukanjem želijo samci razglasiti svoj primat na nekem območju in nanj privabiti čim več košut, hkrati pa sporočajo drugim jelenom, da v bližini niso zaželeni. Disciplina od tekmovalcev zahteva dober posluh, kajti posnemovalci se morajo čim bolj približati oglašanju rukajočih jelenov v različnih okoliščinah. Med boljšimi rukači je tudi Primorec Marko Mavri, član Lovske družine Podbrdo, ki je na zadnjem državnem prvenstvu osvojil 3. mesto. Ko jokajoči zaljubljeni jelen tava za košutami in išče ljubezen ali pa se zmagovalno oglaša po dvoboju z nasprotnikom, je to zelo čarobno in prvinsko doživetje, pravi Marko. V čarobni in ljubezenski svet jelenov je zvabil tudi Boštjana Simčiča.


01.05.2024

Pihalni orkester Vrhpolje - "Crème de la crème" na Slovenskem

Na 42. tekmovanju Zveze slovenskih godb, ki je potekalo v soboto, 20. aprila, v Velenju, je Pihalni orkester Vrhpolje postal absolutni zmagovalec tekmovanja v 1. težavnostni stopnji. 70-članski sestav je navdušil mednarodno tekmovalno žirijo v sestavi Mitja Dragolič, Tomaž Habe, Gašper Salobir, David Rivas Dominguez in Taurisano Cosimo. Vrhopoljskim orkestrašem je dodelila kar 99,58 % vseh možnih točk.


Stran 1 od 74
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov