Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Prizma - 50 let (koncert)

26.05.2024

Mineva 50 let od ustanovitve legendarne primorske skupine Prizma. V soboto smo na Radiu Koper prenašali veliki koncert iz Divače, kjer se natanko pred pol stoletja zgodil tudi prvi nastop. Obletnico skupine smo združili s praznovanjem našega radia, ki je šrav tako v soboto obeležil 75 let od začetka predvajanja. Izsek koncerta ponuja največje uspešnice skupine, ki je pomembno zaznamovala primorski in slovenski glasbeni protor. Dvakrat so zmagali na Melodijah morja in sonca in tja se spet vračajo tudi letos. Uživajte v pesmih Pogum, Senca, Od enih do treh, Dobrodošli in mnogih drugih.


Dopoldan in pol

1473 epizod

Dopoldan in pol

1473 epizod


Dopoldan in pol je magazinsko zasnovana oddaja, ki jo pripravljamo skupaj s sodelavci v uredništvu razvedrilnih oddaj. Oddaja vsebuje raznolike vsebine, ki zajemajo tako svetovalne rubrike, športne reportaže, glasbena glasovanja, kulinarične kotičke, nagradne igre, kulturne napovednike in oglašanja v živo.

Prizma - 50 let (koncert)

26.05.2024

Mineva 50 let od ustanovitve legendarne primorske skupine Prizma. V soboto smo na Radiu Koper prenašali veliki koncert iz Divače, kjer se natanko pred pol stoletja zgodil tudi prvi nastop. Obletnico skupine smo združili s praznovanjem našega radia, ki je šrav tako v soboto obeležil 75 let od začetka predvajanja. Izsek koncerta ponuja največje uspešnice skupine, ki je pomembno zaznamovala primorski in slovenski glasbeni protor. Dvakrat so zmagali na Melodijah morja in sonca in tja se spet vračajo tudi letos. Uživajte v pesmih Pogum, Senca, Od enih do treh, Dobrodošli in mnogih drugih.


11.06.2024

Jernej Jelen z razstavo portretov filmskih igralcev prihaja v Divačo

Fotograf Jernej Jelen je radoveden opazovalec, ki ga mami svet mode in šovbiznisa, hkrati pa z veliko strasti portretira dramske umetnike. Le nekaj dni pred odprtjem njegove razstave ALFA - PORTRETI SLOVENSKIH IGRALCEV v Divači nam je predstavil podrobnosti in ozadje razstave. Ta raziskuje fenomen alfa moških, zlasti idejo moškosti in lastnosti, ki se manifestirajo v moškem fizisu. Najprej odgovoril na vprašanje, za kakšno nadgradnjo je šlo pri aktualni razstavi v primerjavi s prejšnjo, ki se je posvečala igralkam. Potrpežljivost, razumevanje in koraki v smeri sproščanja modela torej pripomorejo k boljšemu končnemu fotografskemu izdelku. Jernejevo razstavo ALFA - PORTRETI SLOVENSKIH IGRALCEV, ki bo na ogled do konca poletja, bodo v Muzeju slovenskih filmskih igralcev v Divači otvorili to soboto, 15. junija, ob 19.30.


10.06.2024

3rd Planet: Nova glasbena skupina že osvaja srca poslušalcev

3rd Planet je sveže ime na slovenski glasbeni sceni, na Radiu Koper so s skladbo Večno mlad osvojili zmago v rubriki Pesem in pol. Fantje prihajajo iz Maribora in Koroške, pri igranju prepletajo blues, indie rock, stonerski zvok kitar, občasno pa zaidejo tudi v alternativne vode. Z njimi se je pogovarjala Loredana Vergan.


30.05.2024

Skalpel - iskrena izpoved kirurga dr. Uroša Ahčana

Rešil je veliko življenj, prvi na svetu opravil operacije, ki zaradi njegovih inovacij brišejo meje nemogočega in se včasih zdijo na meji z znanstveno fantastiko. V njegovi zadnji knjigi Skalpel je predstavil veliko takšnih zgodb. Recimo tisto o novem nosu, ki je nastal tudi s pomočjo 3D printerja; o človeku, ki ga je ugriznil beli morski pes; o maturantki, ki je v prometni nesreči izgubila obraz...in mnogo drugih. Vsi ti ljudje so danes rešeni in živijo kakovostna življenja. V knjigi piše o svojih delovnih dneh in nočeh, o stiskah in utrujenosti zdravnika, o zavisti - česar bela halja ne skrije, niti ne rešuje. A predvsem o privilegiju - delati za ljudi in z delom , ki je pogosto "kirurška Himalaja", ljudem pomagati. "To zmorejo moji junaki", je stavek, ki pove veliko o ljudeh, ki jim je pomagal. S priznanim kirurgom in priljubljenim profesorjem na Medicinski fakulteti se je v v Domu knjige v Kopru ob predstavitvi njegove knjige Skalpel, ki je izšla pri založbi Mladinska knjiga, pogovarjala Nataša Benčič.


03.06.2024

Cona40: Za videospot smo potrebovali več kot 100 ur

Cona40 je petčlanska glasbena skupina iz Kopra, ki smo jo podrobneje spoznali konec lanskega leta v naši oddaji Radio Live, podlistek »Mladi«. Martin Pinter, Timotej Majer, Matic Isovski, Tine Vidmar in Črt Markočič svoj zvok črpajo iz rezervoarjev funka in diska s filtrom moderne indie pop glasbe. Nova skladba, s katero pomagajo pomladi, nosi naslov »Sm planet«. Postala je Pesem in pol.


01.06.2024

Alan Marc: V Brdih imaš vse, od igle do aviona

Briška antena je satirična Facebook skupina, ki na humoren način prikazuje življenje v Goriških Brdih. Oče te skupine je Bricem dobro znan - Alan Marc. Z različnimi videi je skozi leta na humoren in reporterski način poročal z različnih koncev Brd in ob različnih dogodkih, kot so praznik češenj, pust in drugi. Predvsem je dal glas malemu človeku, saj, kot pravi, 'so ti ljudje velikokrat bolj posebni od tistih, ki se stalno pojavljajo v medijih'. Trdi, da se v Brdih ne delijo po politični plati na leve in desne, ampak na »kooperante« in »privatnike«, pa še ti imajo svoje podskupine. Alan je zelo poseben dečko. Načitan, uspešen podjetnik, družinski človek, zaljubljen v Brda, predvsem pa se zelo zaveda, da je treba ozvočiti malega, preprostega človeka. Za vse tisto, kar Alan Marc počne v življenju, je odmerjen radijski čas prekratek. Kljub temu, da je sedaj že resen mož, si upam trditi, da je tudi zaradi Briške antene ohranil nekaj najstniške zvedavosti in drznosti. Njegovo razmišljanje o Brikah in Bricih ter življenju v Brdih je zabeležil Boštjan Simčič.


29.05.2024

Anton Komac o spominih na prvi Bovški maraton

Dan je ravno pravšnji za tekaški trening - sploh za tiste, ki se morda pripravljate na Blitz Bovec maraton 21. septembra. To bo že 8. maraton po vrsti, odkar so ga leta 2016 obudili po več kot treh desetletjih. Bovški maraton je najstarejši v Sloveniji - prvič so ga organizirali že novembra leta 1980, a je bila tekma neregularna, saj je zatajila redarska služba. Leto kasneje so se povezali z Radenci in Kranjem ter skupaj pet let organizirali maraton treh src. Gonila sila takratnih tekaških prireditev na Bovškem je bil takratni predsednik Športnega društva Čezsoča Anton Komac. Obiskala ga je Mariša Bizjak.


28.05.2024

Konvent za kulturo uživanja vina

Ob praznovanja goda Svetega Urbana, 25.maja, ki velja tudi za zaščitnika vinogradnikov in vinarjev, so se na Gradu Socerb zbrali člani Vinskega Konventa Sv. Urbana Portorož. Gre za posebno druženje in združenje, ki neguje kulturo uživanja vina, je Tjaši Škamperle povedal član oziroma konventual Vojko Čok.


27.05.2024

Plateau: Spot je posnet po resničnih dogodkih

Srednješolska scena, prve simpatije in mladostniška razigranost so glavni motivi nove skladbe skupine Plateau. Aktualna pesem z naslovom Mali Princ je uglasbitev adrenalina in hrepenenja, ki ga nosi najstniška simpatija. Pesem in spot nam je v Dopoldnevu in pol predstavil Andrej Keferle.


25.05.2024

Različni ljudje in različne zgodbe - en radio

Zdaj se selimo na lepo teraso kavarne Loggia na Titovem trgu v Kopru kjer bo v naslednji poldrugi uri Nataša Benčič v en klepet povezala 7 dvojic, ki so bile od lanskega oktobra do letošnjega aprila gosti in gostje večerne oddaje Midva. Različne dvojine tkemo v življenju - zasebno, službeno, družbeno. Vsak odnos se začne med ti in jaz - tokrat pa bodo umetnostna zgodovinarka Nelida Nemec, zdravnica Jadranka Vrh Jermančič, pisatelj Gogo Vukšič in raper Drill, predsednica države Nataša Pirc Musar in njen soprog Aleš Musar, igralca Danijel Malalan in Maja Gal Štromar, župnik Zorko Bajc in fotograf Ubald Trnkoczy ter filmar Duško Milavec in glasbenik Drago Mislej Mef pred mikrofonom vsi skupaj.


25.05.2024

Studio ob Soči

Boštjan Simčič se je zametkov novogoriškega studia spominjal z Brankom Dolencem.


24.05.2024

Obeležujemo tri četrt stoletja Radia Koper

Pred 75 leti je začel oddajati Radio Koper, takrat kot uradni radio jugoslovanske cone Trsta. Ustanovila ga je vojaška uprava cone B Svobodnega tržaškega ozemlja. Radio Koper je od svojih začetkov do danes prehodil dolgo pot. Odgovorni urednik Andrej Šavko se je z Anito Urbančič spomnil zanimivih dogodkov iz preteklosti, spregovorila pa sta tudi o pomenu radia danes in o prihodnosti Radia Koper. Spored, sobota 25.5.: Dopoldne oglašanja iz različnih primorskih krajev. Program povezuje Vesna Potočar Godnič. 10.35 Pogovor z Ervinom Hladnikom Milharčičem. Z njim se bosta pogovarjala Stefano Lusa (Radio Capodistria) in Barbara Kampos De Stefani (Radio Koper). 11.00 Oddaja Midva; srečanje srčnih osebnosti, vodi Nataša Benčič. Popoldne bo program potekal v Divači, naši gostje bodo županja Alenka Štrucl Dovgan, društvo Sopotniki, Aktiva kmečkih žena iz Senožeč, Pihalni orkester Divača, upokojeni železničar Josip Orbanič, in drugi. POvezujeta Mateja Grebenjak in Blaž Maljevac. 20.30 Koncert skupine Prizma, napovedovalka Anita Urbančič.


21.05.2024

Barbara Janežič: Optimalno je, da o zaporah obveščamo tri dni prej.

Tudi z Radia Koper ob dolgih zastojih na državnih cestah pokličemo v klicni center Prometno informacijskega centra. Tam imajo vpogled v razvejano mrežo cest, tako regionalnih, državnih kot avtocest. Dosegljivi so tudi preko aplikacije promet plus in spletne strani promet.si. Tjaša Škamperle se je pogovarjala z Barbaro Janežič, ki ste jo že slišali ali videli v oglašanjih iz prometnega centra.


20.05.2024

Alan Vitezič (DMP): Koliko sonca je tu za nas?

Skupina Društvo mrtvih pesnikov na vrhuncu letošnje pomladi v svet pošilja svežo dozo optimizma in sporoča slovenski publiki, da ji goriva in navdiha še ni zmanjkalo. Nova skladba je vzklik neke generacije, ki se vse bolj zaveda svoje ujetosti in usodnosti trenutka, ki ga živi, ter se sprašuje: »Koliko sonca je tu za nas? Koliko pesmi za moj glas? Koliko solz prenese čas?« Vprašalnica koliko torej pojasnjuje neznanko X v naslovu, pa vendar »dmpjevci« svoje prevpraševanje zapredejo v nalezljivo privzdigujočo ritmiko in melodiko, ki skladbi podeljuje svetlejši značaj. Aktualno Pesem in pol je predstavil frontman in kitarist Alan Vitezič.


20.05.2024

Vsega je kriva Ita Rina - Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači

Tik pred svetovnim dnevom muzejev smo na radijskih frekvencah spoznali zelo poseben muzej - edini te vrste v Sloveniji in tudi daleč naokrog. To je Muzej slovenskih filmskih igralcev v Divači, ki ga upravljata Občina Divača in Slovenska kinoteka, domuje pa v lepi prenovljeni Škrateljnovi domačiji, v enkratnem primeru kraške arhitekture. V Divači sta se rodili kar dve znameniti filmski igralki: leta 1903 Metka Bučar, leta 1907 pa Ida Kravanja, ki je z umetniškim imenom Ita Rina zaslovela kot zvezda evropskega nemega filma. Naša gostja je skrbnica muzeja, Tamara Udovič, ki je Nataši Benčič povedala vse o tem posebnem muzeju.


14.05.2024

Mlada harfista navdušila še bolj kot vonj vrtnic

V okviru novogoriškega Festivala vrtnic je na samostanskem vrtu na Kostanjevici med burbonkami potekal koncert dveh harf. Evelin in Valerij Greblo, ki prihajata iz Mengša, stare starše pa imata tudi v Brdih, sta tisti večer zbrane navdušila še bolj kot vonj vrtnic.


16.05.2024

Dokumentarni film Zadružni dom

Dokumentarni film "Zadružni dom" podpisuje scenarist in režiser Amir Muratović. Zadružni domovi so ob nastanku služili srečevanju, povezovanju, skozi desetletja so marsikje spremenili svojo namembnost, a so še vedno prostori srečevanj za kulturne in športne dogodke. V njih so ponekod knjižnice, celo stanovanja. Veliko jih je nastalo z udarniškim delom po letu 1948. Film potuje po slovenskih pokrajinah, predstavlja ljudi in dejavnosti v njih, predstavlja spomine na prostore, ki so še danes dnevna soba skupnosti kraja. Med temi domovi je tudi veliko primorskih . Film nam je tik pred televizijsko premiero ( 16.5 ob 21.10 na TV SLO1) predstavil režiser Amir Muratović. Z njim se pogovarja Nataša Benčič.


14.05.2024

'Najdi svojo Ameriko' je nova Pesem in pol

Primorski glasbenik Aleksander Novak je svojo najnovejšo skladbo 'Najdi svojo Ameriko' posvetil hčerki Ilarii, kot simbol opore in vodnika pri iskanju njene življenjske poti. Skladba, ki je osebno-izpovedne narave, je nastala iz globokih čustvenih trenutkov in želje po prenašanju modrosti na naslednjo generacijo. Inspiracijo za pesem je Aleksander našel med sprehodom z otrokom po Ljubljani.


10.05.2024

Helena Brec Loredan, nova direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper

Helena Brec Loredan je nova direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Njen prvi delovni dan v novi službi je bil 24. aprila 2024 , res je na začetku nove delovne zgodbe. A pot do sem je tlakovala na področju gospodarstva in kulture, ki ji je bila vedno pri srcu. Od leta 2020 prostovoljno opravlja delo predsednice Zveze kulturnih organizacij Mestne občine Koper, kamor jo je pripeljala ljubezen do kulture, posebej zborovskega petja. Celo na Dunaju, kjer je nekaj let živela, je bila med ustanovitelji pevskega zbora. V pogovoru z Natašo Benčič je predstavila zavod, ki ga vodi, svoje želje in cilje.


11.05.2024

To je Šparta!

Tekmovanja Spartan veljajo za najslavnejšo serijo tekov z ovirami, kjer je na preizkušnji tekmovalčeva moč in vzdržljivost, pa tudi sposobnost premagovanja zahtevnih ovir med hudimi napori. »Špartanci« iz različnih držav gostujejo na izbranih lokacijah po vsem svetu. Aljaž Maffi iz Gorenjega Polja v občini Kanal ob Soči je ambasador tekmovanja Spartan in se vedno zavzema za promocijo tega športa. Premagovanje ovir in terena ustvarjata to izjemno zahtevno tekaško vzdušje, pravi Aljaž. Tekmovanje, ki preizkuša fizične in psihične meje vsakega udeleženca, ne mine brez krize, ki jo je treba premagati. Kot z nasmehom doda Aljaž: »Takrat se malo pogovori sam s seboj«. Aljaž je od vedno zapisan športu. Ampak z leti je ugotovil, da je ravno Spartan pravi zanj. Ima vse, kar mu ustreza: fizični in mentalni preizkus, idealen je za tekače, dvigovalce uteži in ljubitelje fitnesa. Skupaj z Andrejem Gerbcem sta ustanovila Športno društvo Dekatlon, z namenom, da bi tudi ostale prebivalce in ljubitelje športa v občini Kanal ob Soči spodbudila k rekreaciji. Svojo špartansko pot je šele dobro začel. V športu je zagotovo veliko odrekanja, naporov in vztrajanja. Ampak ob vsem tem moraš najti način, da znaš tudi uživati, pove »špartanec« Aljaž Maffi.


Stran 1 od 74
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov