Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

V državnem zboru danes razprava o interpelaciji vlade Roberta Goloba

19.04.2023

V državnem zboru bo danes razprava o interpelaciji vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila SDS. Kot je ob vložitvi povedal njen predsednik Janez Janša, cilj interpelacije ni rušenje vlade, temveč gre za razpravo o spornih potezah te vlade, ki da zajedajo same temelje države. Premier Golob očitke zavrača kot neutemeljene in poudarja prve korake na poti do zastavljenih reform. Drugi poudarki oddaje: - Od petka znova vzpostavljen tranzit ukrajinskega žita prek Poljske. - Na Ravnah na Koroškem razvojna konferenca o Koroški železniški progi. - Prva polfinalista nogometne lige prvakov Real Madrid in Chelsea.


Jutranja kronika

10919 epizod


Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

V državnem zboru danes razprava o interpelaciji vlade Roberta Goloba

19.04.2023

V državnem zboru bo danes razprava o interpelaciji vlade Roberta Goloba, ki jo je vložila SDS. Kot je ob vložitvi povedal njen predsednik Janez Janša, cilj interpelacije ni rušenje vlade, temveč gre za razpravo o spornih potezah te vlade, ki da zajedajo same temelje države. Premier Golob očitke zavrača kot neutemeljene in poudarja prve korake na poti do zastavljenih reform. Drugi poudarki oddaje: - Od petka znova vzpostavljen tranzit ukrajinskega žita prek Poljske. - Na Ravnah na Koroškem razvojna konferenca o Koroški železniški progi. - Prva polfinalista nogometne lige prvakov Real Madrid in Chelsea.


23.09.2023

Slovenija četrtič praznuje dan športa

Današnjemu dnevu športa - ki je državni praznik, ne pa dela prost - se je že včeraj na svoj način poklonil kanuist Benjamin Savšek. Aktualni olimpijski prvak v slalomu na divjih vodah je namreč v Londonu drugič v karieri osvojil naslov svetovnega prvaka. Na kolajno danes odkrito cilja izkušeni kajakaš Peter Kauzer, ki jih je doslej na svetovnih prvenstvih osvojil tri. V oddaji tudi o tem: - Ukrajinski predsednik ameriškega - kot kaže - uspel prepričati za dobavo še enega orožja - V 99-tem letu starosti se je poslovil nekdanji italijanski predsednik Napolitano - "Ali si lahko vsaj enkrat tiho" je naslov najboljše zbirke esejev


22.09.2023

Za občine danes zadnji dan za prijavo škode po poplavah

Občine lahko le še danes sporočijo podatke o škodi po poplavah. Celovita ocena je pomembna za pridobitev evropske pomoči, denar pa bomo zbirali tudi z delovno soboto ali s solidarnostnim prispevkom. Druge teme: - Ob povečanju števila nezakonitih migracij zaostrene humanitarne razmere v azilnih domovih tudi pri nas. Pristojni iščejo nove namestitvene lokacije. - Varnostni svet Združenih narodov pozval k miru v Gorskem Karabahu. Predstavniki sprtih strani pričakovano na nasprotnih bregovih. - S tradicionalnim dnevom brez avtomobila se bo danes sklenil Evropski teden mobilnosti. V več občinah pri nas bo danes javni prevoz brezplačen


22.09.2023

Občinam se izteka rok za vnos podatkov o škodi v aplikacijo Ajda.

Danes se izteče rok, do katerega morajo občine v aplikacijo Ajda vnesti vse zbrane podatke o škodi, nastali v poplavah v začetku avgusta. Podjetja so morala vlogo za pomoč oddati do srede. Predhodno oceno škode so občine sicer morale poslati že v začetku meseca, na osnovi katere bo mogoče pridobiti do 40 odstotkov predplačila za sanacijo. Za to sta potrebna dva kriterija. Škoda mora presegati 20 tisoč evrov, poleg tega pa je vlada prvo nakazilo omejila na dvakratnik primerne porabe posamezne občine. V oddaji tudi: - Varnostni svet Združenih narodov pozval k miru v Gorskem Karabahu. - Ameriški predsednik Biden Ukrajini obljubil 325 milijonov dolarjev vojaške pomoči. - Pred dnevom brez avtomobila v Mariboru o spremembah potovalnih navad.


21.09.2023

Druga jutranja kronika

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.


21.09.2023

Varnostni svet Združenih narodov obravnava razmere v Ukrajini.

Včerajšnje dogajanje v palači Združenih narodov v New Yorku je popolnoma zasenčilo izredno zasedanje Varnostnega sveta v Ukrajini. Udeležilo se ga je več gostov, tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki je podprla zahteve, da mora Rusija končati invazijo. Izrazila je prepričanje, da je treba za dolgoročen mir zadostiti pravičnosti, kar vključuje tudi kaznovanje odgovornih. V oddaji tudi: - Azerbajdžan razglasil konec vojaške operacije v Gorskem Karabahu. - Državni zbor o preoblikovanju Vzajemne v delniško družbo. - Štiri občine spodnjega Podravja odslej povezane s kolesarsko stezo.


20.09.2023

Srečanje svetovnih voditeljev v New Yorku: slovenska predsednica kot glavni izziv poudarila podnebne spremembe

V palači Združenih narodov v New Yorku se je včeraj začelo plenarno zasedanje 78. generalne skupščine OZN. Zbrane državnike sta med drugimi nagovorila generalni sekretar OZN Antonio Guterres, ki je obžaloval neenotnost sveta ter kršenje načel mednarodnega prava in Listine OZN, in ameriški predsednik Joe Biden, ki je poudaril zlasti vojno v Ukrajini. Zbrane je nagovorila slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Opozorila je na spreminjajoči se svet, v katerem zaradi novih izzivov ne moremo več živeti tako, ko smo vajeni. Drugi poudarki: - Zbiranje ocen škode: do danes jo morajo sporočiti podjetja, do petka občine. Na Prevaljah še vedno težave z vodo. - Korak od vojne v Gorskem Karabahu. Sile Azerbajdžana začele vojaško akcijo proti armenskim separatistom. - Nova sezona nogometne lige prvakov. Zmago Leipziga nad ekipo Young Boys z golom potrdil Benjamin Šeško.


20.09.2023

V New Yorku začetek splošne razprave na zasedanju 78-te generalne skupščine Združenih narodov. Svetovne voditelje sinoči nagovorila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar.

V New Yorku se je včeraj začela splošna razprava na zasedanju 78-te generalne skupščine Združenih narodov. Svetovne voditelje je sinoči nagovorila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar. V govoru je izpostavila podnebne spremembe, reformo Varnostnega sveta, pasti digitalne dobe in enakost spolov. V oddaji tudi o tem: - V občini Prevalje še vedno čakajo na odgovor, kam z ogromnimi količinami odpadnega mulja. - Rdeči križ Slovenije včeraj končal razdeljevanje petih milijonov evrov pomoči. - V občini Hrpelje - Kozina v teku nekaj pomembnih naložb.


19.09.2023

Gospodarstvu za obnovo po poplavah predvidoma 30 milijonov evrov neposrednih izplačil

Gospodarstvu bo od 640-ih milijonov evrov, kolikor vlada predvideva za pomoč po poplavah, namenjenih približno 30 milijonov. Do začetka meseca je oddalo vloge več kot 700 podjetij, ki lahko predplačila pričakujejo kmalu. V oddaji še: - Prvi dan 78-ega zasedanja generalne skupščine Združenih narodov tudi nagovor slovenske predsednice - V Bolgariji znova pričakujejo proteste kmetov, potem ko se država ni odločila za enostransko omejitev uvoza ukrajinskega žita. - Dogajanje ob Evropski prestolnici kulture bo obogatilo 27 malih čezmejnih projektov - Plohe in nevihte bodo dopoldne zajele večji del države, popoldne se bo jasnilo.


19.09.2023

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.


18.09.2023

Posledice poplav bi lahko odnesle številna delovna mesta v gospodarstvu

Na območjih, ki jih je prizadela vodna ujma, so namreč posledice za številna podjetja katastrofalne. Oprema in prostori so uničeni ali hudo poškodovani, delovni proces je povsem ali delno izpadel. Nekaj podjetij je vsaj delno vzpostavilo dele proizvodnje, a pot do normalnih razmer je še dolga. Preostale novice: Reforma plačnega sistema: vlada želi hiter dogovor s sindikati in zamik ukrepov v leto 2025. Migracije: oblasti v Rimu bi pospešile vračanje pribežnikov in pomorsko misijo Unije. Na Vuelti zmagal Sepp Kuss, uspeh Jumbo Visme v Španiji dopolnila Vingegaard in Roglič.


18.09.2023

Pred premierjem Golobom poslanska vprašanja o popoplavni sanaciji

Sanacija in pomoč po avgustovskih ujmah bosta v ospredju poslanskih vprašanj, na katera bo danes v državnem zboru odgovarjal premier Robert Golob. V luči posledic poplav želi vlada s sindikati čim prej doseči dogovor glede plač v javnem sektorju, njegovo izvajanje pa zamakniti do leta 2025. Druge teme: - V ospredju zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov trajnostni razvoj. - Zagorelo v mariborski družbi za predelavo odpadkov Surovina. - Kolesar Roglič tretji na Vuelti, metalec diska Čeh drugi na finalu diamantne lige.


17.09.2023

Naši odbojkarji do brona na evropskem prvenstvu

Slovenski odbojkarji so osvojili svojo četrto kolajno na evropskih prvenstvih. Včeraj zvečer so v Rimu na tekmi za tretje mesto s 3:2 v nizih premagali Francoze in osvojili bron. V Jutranji kroniki tudi: - Vodja Evropske komisije na Lampeduzi o ukrepih proti migracijam - Belgija v primežu trgovine z drogami in s tem povezanim nasiljem - Na Dnevu nove slovenske glasbe slavila Leopold I. in Vlado Kreslin


16.09.2023

Nogometni zvezdniki zbrali 3,5 milijona evrov za prizadete v poplavah

V polnih Stožicah so sinoči, ob pomoči nogometnih zvezdnikov, za prizadete v poplavah zbrali dobre tri milijone evrov in pol. Številni, ki so ostali brez vsega, želijo čimprejšnjo pomoč in navodila pristojnih o bivanju v prihodnje. Na kritike, da vse poteka prepočasi, je vodja pristojne vladne službe Boštjan Šefic v Odmevih odgovoril, da razume stisko ljudi v tej zares težki situaciji, a je nemogoče v zelo kratkem času načrtovati celotno obnovo, ki bo trajala več let. Kot je dodal, kljub pozivom k hitrim ukrepom ne smejo zanemariti mnenj stroke. Več o prvih ocenah stroškov posredovanja po poplavah in plazovih pred šestimi tedni v nadaljevanju. Druge teme: - Unija odpravila omejitve za uvoz ukrajinskega žita - Teden mobilnosti postavlja v ospredje varčne, varne in zdrave poti - Naši odbojkarji na evropskem prvenstvu danes za bron


15.09.2023

Odločitev ECB o dvigu ključnih obrestnih mer ni presenetljiva, nadaljnjih dvigov predvidoma ni pričakovati, ocenjujejo v Banki Slovenije

Evropska centralna banka je v primežu trdovratne inflacije včeraj vnovič zvišala ključno obrestno mero za četrt odstotne točke na 4 odstotke. Kot pravi guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle, odločitev ni presenetljiva. Po njegovem bi bilo bolj presenetljivo, če bi dvige nadaljevala tudi v prihodnje, saj ocenjujejo, da so dozdajšnji dvigi obrestnih mer takšni, da bodo pomembno prispevali k zniževanju inflacije v naslednjih četrtletjih in tudi letih. Drugi poudarki oddaje: - V zraku visi proračun ameriške zvezne vlade v novem fiskalnem letu, ki se začne oktobra. - Nemški muzej romantike bo do konca novembra gostil razstavo o Francetu Prešernu in Luizi Pesják. - Slovenski odbojkarji v polfinalu evropskega prvenstva izgubili proti Poljski. Jutri se bodo na tekmi za bron pomerili s Francijo.


15.09.2023

Glavna naloga evropskih bankirjev ostaja umirjanje inflacije

Inflacija, ki kljub umirjanju vztraja na visokih ravneh, še vedno vpliva na oblikovanje denarne politike. Svet Evropske centralne banke je včeraj desetič zapored zvišal temeljne obrestne mere. Kaj je trenutno večja težava - inflacija ali šibka gospodarska dejavnost? Guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle pravi, da prva naloga ostaja umirjanje inflacijskih pritiskov. Drugi poudarki: - Zdravstvene ustanove danes pripravljajo dan odprtih vrat. - V Sneberjah se začenja sanacija po uničujočih poplavah. - Odbojkarji po porazu proti Poljakom jutri za bron s Francozi.


14.09.2023

Zaradi sanacije posledic poplav finančni minister Boštjančič napoveduje rebalans proračuna za prihodnje leto

Za sanacijo posledic avgustovskih poplav bo po prvih ocenah potrebnih od 6,7 do 7 milijard evrov. Samo na občinski infrastrukturi je škode za dobro milijardo evrov, kaže predhodna ocena 123-ih občin. Zaradi odprave škode mora vlada spremeniti proračunske dokumente za prihodnji dve leti, ki jih je sicer potrdila že julija. Ministrstvo za finance je vse proračunske porabnike pozvalo, da se odpovejo štirim odstotkom sredstev, s čimer naj bi zbrali 1,1 milijarde evrov. Večina naj bi načrte že predložila. A to ne bo dovolj, ocenjuje finančni minister Klemen Boštjančič. Druge teme: - Družinski zdravniki, ki za administracijo porabijo od ene do dveh ur na dan, opozarjajo, da bi moral biti dodaten kader usposobljen za samostojno delo. - Azilni dom v Ljubljani poka po šivih; več sto ljudi brez zagotovljene postelje. Varuh človekovih pravic pričakuje hitro ukrepanje vlade. - Zvečer vrhunec praznovanj 60-letnice programa Ars Radia Slovenija z lastovko za najboljšo kratko zgodbo in prvim koncertom Kromatike.


14.09.2023

Slovenski odbojkarji v polfinalu EP nocoj proti Poljakom

Slovenske odbojkarje danes čaka polfinale evropskega prvenstva. V Rimu, kjer poteka boj za kolajne, bodo prvi tekmeci Poljaki, ki jih Slovenci dobro poznajo, saj so se z njimi srečali tudi v polfinalih prejšnjih dveh prvenstev. V drugem polfinalu se bosta pomerili Italija in Francija. Drugi poudarki: - Dobro milijardo evrov za sanacijo po poplavah želi vlada dobiti od proračunskih porabnikov. - Bo Evropska centralna banka znova zvišala temeljne obrestne mere? - Kraje ob reki Reki povezal prvi Festival klasične glasbe.


13.09.2023

Znana bo Umarjeva jesenska gospodarska napoved za Slovenijo

Urad za makroekonomske analize in razvoj bo danes predstavil jesensko napoved gospodarskih gibanj za Slovenijo. Negotovost v zvezi z rastjo so ob inflaciji okrepile vremenske ujme, vpliv naj bi imela po predvidevanjih analitikov tudi napovedana recesija v Nemčiji. Nekaj drugih poudarkov oddaje: - Poplave na vzhodu Libije zahtevale več kot 5 tisoč življenj, na prizadetih območjih še vedno pogrešajo 10 tisoč ljudi - V vesoljskem središču Vostočni se srečujeta severnokorejski in ruski voditelj Kim Džong Un in Vladimir Putin - Slovenski odbojkarji v polfinalu evropskega prvenstva s Poljaki; Francija proti Italiji


13.09.2023

Vremenske ujme okrepile negotovosti za gospodarsko rast

Letošnje vremenske ujme so okrepile negotovosti za gospodarsko rast. Danes se bo z jesensko napovedjo Urada za makroekonomske analize in razvoj seznanila vlada, potem ko so v Bruslju že znižali napoved za Evropsko unijo in evro območje. Kljub temu je že zdaj jasno, da bo treba prilagoditi proračunske prioritete. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Poplave v Libiji po nekaterih navedbah zahtevale že 5 tisoč smrtnih žrtev - Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danes v Evropskem parlamentu o stanju v Uniji - Tomaž Gantar novi strokovni direktor Splošne bolnišnice Izola


12.09.2023

Obseg celotne škode po ujmah bo po napovedih finančnega ministra Klemna Boštjančiča predvidoma znan v dveh tednih

Rdeči križ Slovenije bo začel izplačevati finančno pomoč vlade za prizadete v neurjih. Skupno so prejeli približno 9 tisoč 500 vlog za pomoč. Škodo že izplačujejo tudi zavarovalnice, ki ocenjujejo, da bodo morale zavarovancem plačati približno 370 milijonov škodnih zahtevkov. Obseg celotne škode ujm sicer še ni znan. Druge teme: - Evropski solidarnostni sklad za hitro pomoč pri odpravljanju posledic naravnih nesreč vse plitvejši. - V neurju Danijel, ki je pustošilo po Libiji, več tisoč smrtnih žrtev; maroški reševalci pod ruševinami še vedno iščejo morebitne preživele. - Slovenski odbojkarji v polfinale evropskega prvenstva.


Stran 1 od 546
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov