Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Državo prehaja vremenska fronta, padavine bodo ponehale

05.11.2023

Državo bo kmalu v celoti prešla vremenska fronta, ki je ponekod s seboj prinesla močnejše nalive. V Piranu so pred eno uro že drugič sprožili sireno javnega alarmiranja, gasilci so zaradi poplavljanja meteorne vode in plazu posredovali na Gorenjskem in Cerkljanskem. O večjih vremenskih nevšečnostih za zdaj ni poročil. Drugi poudarki: - Po vsem svetu množični shodi v podporo Palestini. - Hamburško letališče zaradi vdora ostaja zaprto, policija se pogaja za izpustitev talke. - Začenja se izbor za Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.


Jutranja kronika

11333 epizod


Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija. Kot podkast so na voljo tudi oddaje Danes do 13h, Dogodki in odmevi, Po Sloveniji Radijski dnevnik in Zrcalo dneva. Naročite se lahko tudi na kratka poročila v podkastu Novice Radia Slovenija.

Državo prehaja vremenska fronta, padavine bodo ponehale

05.11.2023

Državo bo kmalu v celoti prešla vremenska fronta, ki je ponekod s seboj prinesla močnejše nalive. V Piranu so pred eno uro že drugič sprožili sireno javnega alarmiranja, gasilci so zaradi poplavljanja meteorne vode in plazu posredovali na Gorenjskem in Cerkljanskem. O večjih vremenskih nevšečnostih za zdaj ni poročil. Drugi poudarki: - Po vsem svetu množični shodi v podporo Palestini. - Hamburško letališče zaradi vdora ostaja zaprto, policija se pogaja za izpustitev talke. - Začenja se izbor za Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva.


27.05.2024

Tadej Pogačar, veliki zmagovalec kolesarske dirke po Italiji: Giro je v vrhu med mojimi zmagami

Na cilju slovite kolesarske dirke po Italiji je bilo drugo leto zapored slišati Zdravljico. V Rimu, kjer je lani na najvišjo stopničko stopil Primož Roglič, je letos slovensko prevlado nadaljeval in še stopnjeval Tadej Pogačar. Prvemu kolesarju sveta je uspela dirka na robu popolnosti. V oddaji tudi: - Izraelska vojska napadla begunsko taborišče na območju v Rafi, ki naj bi bilo še varno - Na ljubljanski urgenci vnovičen zagon obnovitvenih del; trajala bodo predvidoma 18 mesecev - Začenja se teden gozdov, ki prinaša 50 dogodkov po vsej Sloveniji


27.05.2024

Tadej Pogačar zmagovalec 107. dirke po Italiji

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je zmagovalec stosedme dirke po Italiji. Zadnjo, 21-to etapo v Rimu, je končal z največjo prednostjo po letu 1965 in navdušil tako slovenske kot številne tuje navijače. Zmagovalec Gira je tako še drugo leto zapored Slovenec - lani je to dosegel Primož Roglič. Drugi poudarki oddaje: - V izraelskih napadih na Rafo najmanj 40 smrtnih žrtev. - Ob obisku premierja Goloba v Alžiriji tudi podaljšanje pogodbe o dobavi plina. - V Novi Gorici začeli graditev 11-tih neprofitnih najemnih stanovanj.


26.05.2024

Kolesarskega zvezdnika Tadeja Pogačarja do prve zmage na dirki po Italiji loči le še parada šampionov.

Kolesarska dirka po Italiji bo drugo leto zapored pristala v slovenskih rokah. Potem ko je lani Primož Roglič dosegel prvo slovensko skupno zmago na tej dirki, ki ima že 115-letno zgodovino, bo letos z ogromno prednostjo zmago slavil Tadej Pogačar, ki je včeraj dosegel novo, že šesto etapno zmago. V oddaji tudi: - Izraelske sile kljub odločitvi Meddržavnega sodišča krepijo napade v Gazi. - Prvi državniški obisk francoskega predsednika po letu 2000 v Nemčiji. - V Cannesu za najboljšega izbran ameriški film Anora.


25.05.2024

Vrstijo se odzivi na odločitev Meddržavnega sodišča o ustavitvi izraelske ofenzive v Rafi.

Iz sveta se vrstijo odzivi na včerajšnjo zgodovinsko zavezujočo odločitev Meddržavnega sodišča v Haagu, da mora Izrael takoj zaustaviti vojaško ofenzivo v Rafi, saj bi ta lahko privedla do delnega ali popolnega uničenja Palestincev v Gazi. Številne države in organizacije so pozdravile odločitev sodišča, ob tem pa pozvale varnostni svet Združenih narodov, naj zagotovi njeno uresničitev. Izrael je medtem sporočil, da bo kljub odločitvi sodišča nadaljeval napade. V oddaji tudi: - V Zagrebu potekal največji regionalni festival trajnostnega razvoja Greencajt. - 75 let javnega radijskega programa v Kopru. - Luka Dončić ob trojnem dvojčku odločil drugo tekmo finala zahodne končnice v košarkarski ligi NBA.


24.05.2024

Generalna skupščina Združenih narodov sprejela resolucijo o genocidu v Srebrenici, a soglasne podpore ni bilo

Generalna skupščina Združenih narodov je včeraj sprejela resolucijo, s katero 11-ti junij določa za dan spomina na genocid v Srebrenici. Na ta dan leta 1995 se je začelo sistematično pobijanje bošnjaških muslimanov v tem mestu. V nekaj dneh so jih ubili 8 tisoč 372. Resolucija ni bila sprejeta soglasno, saj se z opredelitvijo genocida ne strinjajo vsi. Najbolj odločno dokumentu nasprotujejo Srbi, ki jih je v palači OZN predstavljal predsednik Aleksandar Vučić. Druge teme: - Meddržavno sodišče v Haagu bo razsodilo o zahtevi za prekinitev izraelske ofenzive v Rafi. - Stroka opozarja: Vsi gradbeni projekti bi morali biti prilagojeni podnebnim spremembam, najbolj trajnosten material za stavbe je les. - Polfinalna para svetovnega prvenstva elitne skupine v hokeju Kanada - Švica ter Češka - Švedska.


24.05.2024

Slovenija pozdravila resolucijo o Srebrenici

Generalna skupščina Združenih narodov je tudi uradno izglasovala, da se je v Srebrenici pred skoraj 30-imi leti zgodil genocid, njihove žrtve bomo spominsko obeleževali 11-ega julija. Države zahodnega Balkana so, razen Srbije, enotno podprle odločitev. Med njimi je bila tudi Slovenija. Druge teme: - Meddžavno sodišče danes o morebitnem premirju v Gazi - Vlada sprejela program odprave posledic ujm - Mariborski svetniki potrdili reorganizacijo, a s številnimi pripombami


23.05.2024

Vlada morda že danes o noveli, ki bo jasno ločila javno in zasebno zdravstvo

Koalicijske stranke so po naših informacijah končale razpravo o izhodiščih za novelo zakona o Zdravstveni dejavnosti, po kateri namerava vlada potegniti jasno ločnico med javnim in zasebnim zdravstvom. Dokument bo morda že na dnevnem redu današnje seje. V oddaji pa tudi o tem: - Sodniška stran nezadovoljna z najnovejšim predlogom o plačah - Združeni narodi o razglasitvi dneva spomina na genocid v Srebrenici - Odprli Regijski park Pohorje, četrti takšen v Sloveniji - Nogometaši Atalante zmagovalci letošnje sezone evropske lige


23.05.2024

Strateški svet za zdravstvo podpira predlagana izhodišča zakona o zdravstveni dejavnosti

V slovenski javnosti odmeva zakon o zdravstveni dejavnosti, s katerim želi vlada jasno razmejiti javno in zasebno zdravstvo. Strateški svet za zdravstvo je predlagana izhodišča o noveli, ki jih je prvič obravnaval v ponedeljek, podprl, predsednik sveta Erik Brecelj pa je dodal, da je treba ob tem urediti tudi nagrajevanje vseh zaposlenih v javnem zdravstvu. V oddaji tudi: - Vlada po napovedih o predlogu zakona o sodniških plačah, ki pa je za sodnike nesprejemljiv - Generalna skupščina Združenih narodov danes o resoluciji o genocidu v Srebrenici - S kakšnimi težavami so se Mariborčani obrnili na varuha človekovih pravic? - Spremenljivo do pretežno oblačno bo, sredi dneva in popoldne bodo plohe in nevihte.


22.05.2024

Državni zbor o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške nuklearke

Pred poslankami in poslanci je danes razprava o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške nuklearke in drugimi nizkoogljičnimi viri. Predstavili bodo tudi stališča do resolucije o dolgoročni rabi jedrske energije v Sloveniji. Druge teme: - Temelj zakona o kakovosti v zdravstvu Agencija, ki bo med drugim v pomoč izvajalcem pri prenašanju dobrih praks. - Človekoljubne organizacije opozarjajo, da so zaloge hrane za pomoč Gazi že skoraj izčrpane, prebivalcem grozi huda lakota. - Tadej Pogačar na novo etapo kolesarske dirke po Italiji s skupno več kot 7-imi minutami prednosti pred zasledovalci.


22.05.2024

Državni zbor o dolgoročni rabi jedrske energije in referendumu.

Državni zbor bo danes razpravljal o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške nuklearke in drugimi nizkoogljičnimi viri. Ob tem bodo predstavili stališča o resoluciji o dolgoročni rabi jedrske energije v Sloveniji. Ostali poudarki oddaje: - Premier Golob z rektorico primorske Univerze o nameri za novo medicinsko fakulteto. - Ruske sile začele vojaške vaje s taktičnim jedrskim orožjem. - Nova etapna zmaga Tadeja Pogačarja na Giru, pred zasledovalci ima več kot 7 minut naskoka.


21.05.2024

Slovenija brez prehranske strategije; po Panviti hrvaški lastniki prevzemajo tudi Celjske mesnine

Slovenija nima strategije na prehranskem področju, čeprav je hrana za vsako državo strateškega pomena. Vrstijo se prodaje prehranskih podjetji. Potem ko je pred kratkim Panvita prodala 51-odstotni delež hrvaški skupini M Plus s finančnimi skladi v ozadju, so včeraj iz Celjskih mesnin uradno sporočili, da prodajajo 40-odstotni delež hrvaškemu strateškemu partnerju, mesni industriji Pivac. Drugi poudarki oddaje: - Združene države Amerike z ostrimi odzivi na zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča za aretacijo voditeljev Izraela in Hamasa - V Iranu žalne slovesnosti ob smrti predsednika Ebrahima Raisija, njegov položaj bo začasno zasedel podpredsednik Mohamed Mohber - Plečnikovo nagrado, najvišje arhitekturno priznanje, dobil projekt nadkritja ostalin cerkve sv. Janeza Krstnika v Žički kartuziji


21.05.2024

Buren odziv ZDA na ICC ob izdaji naloga za prijetje izraelskega premierja in obrambnega ministra ter treh voditeljev Hamasa

Zahtevi glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Karima Khana za izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja in obrambnega ministra ter treh voditeljev Hamasa so med drugim neneklonjene izraelske, ameriške in italijanske oblasti. Slovenija medtem odločno pozdravlja napredek pri preiskavi razmer v Palestini. Ostali poudarki oddaje: - Zelenski: razmere na bojiščih so zahtevne, a obvladljive - Pred današnjim pogrebom iranskega predsednika Raisija iz sveta odzivi sožalja - V Ptujskem vrtcu drugo leto zapored prisiljeni krčiti kader in število oddelkov.


20.05.2024

V strmoglavljenju helikopterja umrla iranska predsednik in zunanji minister Ebrahim Raisi ter Hosejn Amir Abdolahjan.

V strmoglavljenju helikopterja sta umrla iranska predsednik in zunanji minister Ebrahim Raisi ter Hosejn Amir Abdolahjan. Nesreče, ki se je zgodila ob vračanju iz Azerbajdžana, namreč ni preživel nihče. V oddaji tudi o tem: - Ena od ključnih tem kampanje pred evropskimi volitvami, ki je v polnem razmahu v vseh 27-ih članicah Unije, je zeleni prehod - Ob svetovnem dnevu čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili na pobudo Slovenije, čebelarji poudarjajo boj proti okoljski degradaciji - Kolesar Tadej Pogačar s četrto etapno zmago na Giru skoraj podvojil prednost pred zasledovalci, motokrosist Tim Gajser s prvo zmago v sezoni prevzel vodstvo v svetovnem prvenstvu


20.05.2024

Iranski predsednik Raisi kot kaže umrl v helikopterski nesreči

Iranske rešavalne ekipe so pred nekaj minutami na goratem, težko prehodnem severozahodu države dosegle kraj, kjer se je včeraj popoldne ponesrečil helikopter, na katerem so bili iranski predsednik Ebrahim Raisi, zunanji minister in drugi iranski politiki. Iranske oblasti so sporočile, da nesreče najverjetneje ni preživel nihče. V oddaji tudi o tem: - Izrael silovito nad sever Gaze, napada begunska taborišča in bolnišnice - Čebelarji ob svetovnem dnevu čebel poudarjajo pomen podpore države - Grad Turjak v Velikih Laščah v celovito prenovo


19.05.2024

Če izraelska vlada v treh tednih ne bo potrdila načrta o povojni ureditvi Gaze, Beni Ganc napoveduje izstop iz koalicije

Nestrinjanja glede povojne ureditve Gaze vse bolj delijo izraelsko politiko. Voditelj opozicije in aktualni minister brez listnice Beni Ganc napoveduje izstop iz vlade, če v treh tednih ne bo sprejela načrta o upravljanju palestinske enklave po zmagi nad Hamasom. Ganc predvideva, da bi za varnost v Gazi skrbel Izrael, medtem ko bi enklavo začasno vodila ameriško-evropsko-arabsko-palestinska civilna uprava, ki bi postavila temelje za prihodnjo tamkajšnjo oblast, ki po njegovih besedah ne bi bila v rokah ne Hamasa ne palestinskega V oddaji tudi: - Število prijav nasilja nad starejšimi pri nas poskočilo za skoraj 18 odstotkov - Festival Dobrote slovenskih kmetij kot odskočna deska za njihove izdelke - Košarkar Luka Dončić z Dallasom med najboljšimi štirimi ekipami v ligi NBA


18.05.2024

Turistični ponudniki, ki so jih prizadele lanske ujme, so pripravljeni na glavni del sezone

Koliko od skupno ocenjenih deset milijard evrov škode po lanskih ujmah je bilo v turizmu, je težko oceniti. Posebno zato, ker je panoga čez noč ugasnila tudi na območjih, ki niso bila poplavljena, a so del prizadetih regij. Ponudniki so pripravljeni na glavni del sezone. Tudi tisti, ki so imeli škodo po novembrskih poplavah in se bojijo, da je vlada za zdaj pozabila nanje. V oddaji tudi: - Proti Luki Koper naj bi plula ladja z orožjem za izraelsko vojsko. - Zelenski: Ukrajina in Slovenija tik pred podpisom varnostnega sporazuma. - Na najstarejši tekaški prireditvi pri nas danes tudi državno prvenstvo v polmaratonu.


17.05.2024

Zdravniška zbornica pri razmejevanju javnega in zasebnega zdravstva poziva k previdnosti

Pri zakonski razmejitvi javnega in zasebnega zdravstva bo nujna previdnost, opozarja predsednica Zdravniške zbornice Bojana Beovič. V odzivu na napoved premiera Goloba o možnosti prepovedi dela pri zasebnikih poudarja, da bi bilo najbolje združiti vse sile v zdravstvu. Druge teme: - Južna Afrika na haaškem sodišču: genocid v Gazi dosegel novo, grozljivo stopnjo. Danes odgovor Izraela - Ruski predsednik Vladimir Putin končuje obisk na Kitajskem. Zahod problematizira poglobitev sodelovanja Moskve in Pekinga. - Začeli so se tedni Tedni ljubiteljske kulture; ospredju medgeneracijsko sodelovanje


17.05.2024

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.


16.05.2024

Druga jutranja kronika 07:00

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan. Je strnjena, verodostojna, zmeraj aktualna – in najbolj poslušana radijska oddaja v Sloveniji. Vsak dan ob 7.00 na Radiu Slovenija.


16.05.2024

Prva jutranja kronika 05:30

Prva jutranja informativna oddaja na Radiu Slovenija.


Stran 1 od 567
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov