Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Vesela tačka: stres in obisk veterinarja

02.03.2023

V peti oddaji Vesela tačka smo govorili o stresu živali, kadar napoči čas za obisk veterinarja. Predstavili pa smo tudi dve muci na voljo za posvojitev v Zavetišču za živali Maribor.


Jutranji program

822 epizod

Jutranji program

822 epizod


Vsebine jutranjega programa Radia Maribor

Vesela tačka: stres in obisk veterinarja

02.03.2023

V peti oddaji Vesela tačka smo govorili o stresu živali, kadar napoči čas za obisk veterinarja. Predstavili pa smo tudi dve muci na voljo za posvojitev v Zavetišču za živali Maribor.


06.06.2023

Srečanje starodobnikov

V soboto so ceste med Pesnico, Šentiljem in Kungoto zavzeli starodobniki, ki so priklicali nostalgijo po starih avtomobilističnih časih. Zavidljivo ohranjenost starodobnih jeklenih konjičkov smo občudovali tudi mi in se z njihovimi z lastniki pogovarjali o zgodbah povezanih z njimi.


05.06.2023

GINola Craft GIN festival - sobotni utrinki

Sobotni popoldan in večer smo preživeli na zanimivem festivalu gina. Prisluhnite utrinkom...


02.06.2023

Pihalni orkester Pošta Maribor na obisku

V jutranjem programu nas je obiskal mariborski glasbenik Aleksander Čonč, skladatelj in dirigent, ki vodi enega najslavnejših pihalnih orkestrov z najdaljšo tradicijo pri nas. Pravi, da so za Pihalnim orkestrom Pošta Maribora uspešni meseci, pred njim pa zaključek letošnje sezone in dokaj mirno poletje. Prisluhnite.


01.06.2023

Vesela tačka: Kaja, Pafi in Pepe

V tokratni oddaji smo predstavili tri kosmatince, ki čakajo nov dom v mariborskem zavetišču.


01.06.2023

GINOLA - festival domačega craft gina #2

Po deževni soboti, 20. maja, bo festival domačega craft gina to soboto, 3. junija. Predstavili se bodo slovenski destilarji, to pa ne bo vse... V jutranjem programu je Robert Zajšek gostil organizatorja Bojana Lunežnika, ki je izdal tudi kakšno skrivnost.


30.05.2023

Naj podjetna pozitiva 2022 je postala izjava Gordane Jezernik

Avtorica zmagovalne izjave projekta Podjetna pozitiva 2022, ki ga je organizirala Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor ob podpori Radia Maribor, je postala Gordana Jezernik iz podjetja PHI laser Slovenija. O podrobnostih Sintija Jurič.


30.05.2023

Vurberški pik

Na gradu Vurberk se je konec tedna odvijal Vurberški pik, na katerem so se srečali tetovatorji iz občine Duplek in sosednjih občin. Tam smo bili tudi mi in se malce pozanimali o specifikah tetoviranja in njegovih začetkih v Sloveniji. Obiskovalci pa so nam povedali, kaj imajo vtetovirano in s katerimi tatuji so si v Vurberku poslikali svoja telesa.


26.05.2023

Barbara Skuhala - šahovska kraljica

V začetku maja smo dobili novo šahovsko kraljico. Državna članska prvakinja v standardnem šahu je postala Ljutomerčanka Barbara Skúhala, ki trenira v mariborskem šahovskem klubu. To pa ni njen prvi osvojen naslov letos, januarja je namreč že postala državna članska prvakinja v hitropoteznem šahu in podprvakinja v pospešenem šahu. Kako se je začela njena šahovska pot? Z njo se je pogovarjala Sintija Jurič.


25.05.2023

Vesela tačka: surova in kuhana hrana, kaj je z vitamini in minerali?

V oddaji smo opozorili na surovo hrano in na hrano, ki jo kuhajo lastniki sami. Predstavili pa smo tudi Goldija iz mariborskega zavetišča. Oddajo pripravlja Jasmina Bauman.


25.05.2023

Festival EZL EK vabi - odlična glasba, legende in Pony

Zadnjo majsko soboto vabljeni na Poklon Ezl eku - letos že devetnajstič. Mariborskim legendam se bosta pridružila Marko Grobler in EMKEJ, pomembno vlogo pa bo imel tudi legandarni Pony. Na prijetno druženje na Grajskem trgu, med kavarno Astoria in Mariborskim gradom, sta povabila Biljana Brodnjak in Mitja Špes. Pogovor je pripravil Robert Zajšek


23.05.2023

11. dan Mariborske knjižnice

Mariborska knjižnica v zadnjih letih že tradicionalno organizira prireditev Dan Mariborske knjižnice, ko stopi »izven zidov knjižnice« naproti svojim uporabnikom in s celodnevnim dogajanjem pripomore k boljšemu sobivanju, vključevanju lokalne skupnosti in širši promociji branja. Več v pogovoru z Martino Magdič in Ksenjo Trs.


23.05.2023

Ulični festival lokalne hrane

V Mariboru je v petek potekal četrti Ulični festival lokalne hrane. Dogodek je bil del projekta Food Wave, organizirali pa sta ga Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor ter Regionalna razvojna agencija Podravje. Tam smo bili tudi mi in preverili, kaj vse je bilo mogoče poskusiti in ali je hrana teknila obiskovalcem.


18.05.2023

Vesela tačka: je cena briketov povezana s kakovostjo?

V oddaji Vesela tačka smo govorili o tem, ali je cena briketov res povezana z njihovo kakovostjo, in o Maksu, ki čaka na posvojitelja v mariborskem zavetišču.


18.05.2023

Ginola - Slovenski festival craft gina

Slovenski festival craft gina, kjer bodo prisotni samo slovenski destilarji med katerimi so tudi prejemniki mednarodnih priznanj, je predstavil, in povabil, Bojan Lunežnik.


11.05.2023

Vesela tačka: kako postopati pri prehrani, kadar imajo živali težave

V oddaji smo nadaljevali temo o prehrani, saj je tematika izjemno široka. Kadar je žival zdrava, si lahko morda privoščimo malo več eksperimentiranja s prehranjevanjem in živalim ponudimo veliko več, kot v primeru diet. Svetovala je veterinarka Natalija Hercog Gerbec. V drugem delu oddaje pa smo predstavili psa iz mariborskega zavetišča, ki čaka na nov dom.


04.05.2023

Vesela tačka: smernice prehranjevanja, težko je soditi kaj je prav in kaj ni

V tokratni oddaji smo govorili o smernicah prehranjevanja. Dandanes je veliko ponudbe, pa tudi veliko mnenj. Najtežje pa je soditi kaj je prav in kaj ni in s tem se strinja tudi veterinarka Natalija Hercog Gerbec. Predstavili pa smo tudi psa iz mariborskega zavetišča.


16.05.2023

Vaterpolo v Mariboru

Ste se že kdaj preizkusili v vaterpolu? Z igro vaterpola se lahko razgibate, izboljšate svoje plavalne tehnike in konec koncev preživite kakovosten prosti čas v vodi. Sintija Jurič je obiskala kopališče Pristan in pokukala na trening mlajših vaterpolistov Plavalnega društva Maribor.


12.05.2023

Bobkova jama

Tokrat smo se odpravili v Šentilj oz. na hrib Brloga. Dvajset metrov pod njegovim vrhom leži jama, v kateri je nekoč živel vaški posebnež z imenom Bobek. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so Bobka še poznali in preverili, kako namerava tamkajšnje turistično društvo omenjeno legendo izkoristiti v športno-turistične namene.


11.05.2023

Marezige - kraj s čudovitim razgledom in prijaznimi domačini

V jutranjem programu smo se odpravili v mali kraj nad Koprom, ki je v zadnjih letih znan po vinski fontani in čudovitim razgledom. Predstavil nam ga je Patrik Babič, glasbenik in podjetnik, ki je z očetom ustvaril vinsko fontano.


09.05.2023

A-petit, pridih Primorske v Prlekiji

V današnjem jutru smo obiskali trgovino A-petit, ki se je v začetku marca odprla v Svetem Juriju ob Ščavnici. Butična trgovina z domačimi izdelki je last Primorcev - Jasne Tomažin in Ala Carboni, ki sta se pred tremi leti preselila v Prlekijo. Sintija Jurič se je pogovarjala z Jasno in med drugim poizvedela tudi, kako težko je v novem kraju odpreti svojo trgovino.


Stran 1 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov