Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 20. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 20. jun.

07:00
Živ žav

Noč je in Ava, Riko in Teo so sredi gozda: temno je kot v rogu in na nebu ne sveti niti ena sama samcata zvezda. Potem pa srečajo mucko, ki jih popelje do čudovitega plesa tisočerih lučk.

Niko bi se rad igral zunaj z Betko in Nupijem, zato se pretvarja, da se bolje počuti, nato pa spozna, da bi moral biti iskren sam s seboj.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Druščina in Almin bratranec Cvetko se igrajo, ko z neba pade ogromen obroč planeta Malimajcen. Prijatelji se odločijo, da ga bodo odpeljali nazaj, obenem pa Cvetku razkazali vesolje.

Bajski vedno znova izumljajo trike, kako bi pretentali Ezopa, da se ne bi bilo treba učiti. Ezop se razjezi in napiše zgodbo o oslu, ki je moral nositi težak tovor soli. Nekega dne je osel padel v vodo. Večina soli se je raztopila in oslu ni bilo treba več toliko nositi. Naslednjič se je osel nalašč vrgel v vodo. A v vreči tokrat ni bila sol temveč bombaž, ki se je napil vode. Tovor je bil tako mnogo težji.

Po Nejkovem predlogu se prijatelji odločijo, da bodo noč preživeli na prostem. A spanje na prostem je res neudobno. Nejko pomaga drugim, da zaspijo, sam pa ne more. Na koncu si prinese nekaj stvari iz brloga, da lahko končno utone v spanec.

Pes Peter ima rojstni dan. Dedek Pes in dedi Pujs pripravita za otroke lov za zakladom.

Zajček Rjavček in Poljska miška iščeta modre zaklade. Najdeta borovnice, zvončnice, jajčne lupine in ... Medtem pa Zajec Rjavec odkrije največji modri zaklad na svetu. Le kaj bi to lahko bilo?

Ko se mali Timotej in njegov prijatelj lemur igrata z balonom, ju odnese v središče naše galaksije. Tam spoznata številne zvezde: velike, majhne, rumene, modre, rdeče ... Katere so najmočnejše?

Sovja družina na morski obali uživa prvi poletni dan. Mami in očka sovicam zabičata, da morajo ostati v plitvini blizu obale. Boni trdi, da je njena najljubša morska žival tjulenj, zato se ga sovice odločijo poiskati. Srečajo dve vidri, ki bi jih rade naučile lebdeti na gladini – a to še zdaleč ni preprosto. Bibi in Boni gresta raje žonglirat s kamenčki, Bubi pa vztraja in se s pomočjo morske želve nauči lebdeti. Ko se vrnejo k mami in očku, jima pripovedujejo o svojih dogodivščinah. Mami jih pouči, da le z vztrajnostjo in potrpežljivostjo lahko veliko dosežemo.

Fao opazi Mavglija v bližini človekove vasi. Ker s tem ogroža živali, fao zahteva, naj ga izženejo k ljudem. Akela se ne strinja, zato Fao Šir kanu predlaga načrt, s katerim bi se znebila Mavglija in Akele hkrati.

Simona boli zob, zato bo moral k zobozdravniku. Prijatelj Ferdinand ga straši, da vrtanje po zobeh grozno boli. Simon je na smrt prestrašen. A zobozdravnica je blaga in prijazna gospa. Posede ga na imeniten stol s toliko gumbi, kot jih je v pilotski kabini. Z njimi se stol dviga in spušča in na njem se lahko vrtiš kot vrtavka. Simon še sam ne ve, kdaj dobi plombo!

Valentinček s svojim skirojem vadi za sinjedolsko dirko. Kalimero, Pavlinca in Petrček so navdušeni nad tem, kako ga obvlada. Najboljši je! Je res? Skok izzove Valentinčka. Valentinček izziv sprejme, a tik pred tekmo skiro polomi. Kaj pa zdaj? To je res krivično!

Zaradi nesporazuma mamica Bučkovega najljubšega medvedka proda na šolskem semnju. Bo Bučko našel novega medvedkovega lastnika in dobil nazaj svojo dragoceno igračo?

Živa je prepričana, da prijatelje čaka glasen dan, toda ko z Vidom in Tonijem naposled pridejo na glasen kraj, se vsi strinjajo, da se včasih prileže tudi malo tišine.

Vegi in Švigi se spreta, ker Švigi prehitro drvi na kotalkah. Kmalu iz muhe naredita slona. Nejko ju poskuša pomiriti in jima reče: »Saj ne moremo potegniti črte po sredi Podlesja, da bomo imeli hitri in počasni pas.« Njegovim prijateljem pa se zdi, da je to odlična zamisel! Podlesje razdelijo na dvoje …

Aron v jami odkrije nenavadno sliko. Na njej je deček, ki ga čarobni urok spremeni v dinozavra. Tib skuša odkriti vse o neznanem ritualu. Pa si sploh želi, da se Tamtam spremeni v otroka?

Marja ves čas dela. Utrujena je in se velikokrat zmoti, zato ji Apolon in Marjetka predlagata, naj si privošči počitek. To pa za Marjo ni tako preprosto. Ves čas razmišlja, kaj vse bi lahko storila za druge, vendar jo Apolon prelisiči. Prosi jo, naj si zamisli počitnice za Marjetko in jih tudi preizkusi.

Gospod DiGiovanni ugotovi, da bo treba v picerijo poklicati vodovodnega inštalaterja. Tudi Jana iz kozmetičnega salona ima podobne težave. Aleks strokovno ugotovi, da je zanje kriv odtokodil – krokodil iz odtoka. Erika pa dvomi, da je to res, in se odpravi raziskovat.

Kmet dobi ogromen račun za elektriko in zato hoče zgraditi svojo vetrno turbino. A takoj, ko jim obrne hrbet, Jon in čreda glasno novo napravo spremenijo v velik vrtiljak.

Govoreči Ben je razočaran, ko se njegov robotski sin Bumerang odreče znanosti, ker bi se rad začel ukvarjati z umetnostjo.

Pikec ima rojstni dan, toda vsi se pretvarjajo, da so pozabili na to. Neroda in Prismoda mu pojesta torto, in ko mu mora Kost speči novo, zamenja smodnik za sladkor. Še dobro, da Pikec torto pravočasno zaluča stran. Toda prav pred noge kapitana Sabljezobega mu je vendarle ne bi bilo treba vreči.

V Abri vsako leto priredijo veliko tekmovanje. Zmagovalec naj bi smel na krov Sabljezobove ladje. Pikec se trudi in celo premaga potuhnjenega Jona, toda na koncu je vendarle razočaran. Častna naloga, ki pripade zmagovalcu, je le ribanje ladijskega krova.

10:55
TV-izložba

»Molitev je ključ jutra in zapah večera.«
Mahatma Gandhi
Razmišlja Jana Lampe

Pred 30 leti so se Slovencem uresničile tisočletne sanje. 25. junija 1991 je Slovenija razglasila samostojnost. K temu sta prispevali tudi Katoliška in Evangeličanska cerkev, pri prizadevanju za priznanje naše države v svetu pa je imel pomembno vlogo ljubljanski nadškof metropolit dr. Alojzij Šuštar. Po treh desetletjih življenja v svobodni državi so pred kristjani še številni izzivi, zato se v teh dneh povezujejo v molitvi in postu.
V Velesovem so se na Marijinem dnevu zbrali verniki, ki so povezani z Medžugorjem, kjer se Marija prikazuje že 40 let.
Ob bližajočih se duhovniških posvečenjih nam bo misijonar Tone Kerin razkril, da Bog tudi duhovnikom dopušča številne preizkušnje.
Ob državnem prazniku smo prejeli tudi sporočila in dobre želje naših rojakov.

Zadružna zveza Slovenije je na kongresu, ki je potekal na Brdu pri Kranju, opozorila na nujo digitalne transformacije slovenskih zadrug. Manj kot 5% slovenskih kmetij ima gospodarje mlajše od 35 let. Kako mlade navdušiti za kmetovanje je glavni izziv slovenske in evropske kmetijske politike. Strokovnjake in rejce prašičev je strah, da bi Afriško prašičjo kugo prenesli tudi v Slovenijo. V Pomurju že nekaj let prirejajo ocenjevanje pijače iz samorodnic, ker je povpraševanje med kupci vse večje.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Mamoiada, pa tudi Orgosolo, ki slovi po mestnih poslikavah imenovanih »murales«, so mesteca na Sardiniji, kjer raste še posebej kakovostna avtohtona sorta trte cannonau. Z vinom se na otoku v zadnjih letih ukvarja vse več visoko izobraženih mladih ljudi. Luca je študiral ekonomijo v Milanu, bil nekaj let zaposlen v javni upravi, Simone je študiral enologijo in potoval po svetu, Marco pa je po študiju informatike odkril svojo strast do vina. In tako so se v Mamoiadi v zadnjih letih odprle številne kantine z mladimi gospodarji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stičnu je od svojega začetka (l. 1970) branik slovenske pesmi, ki jo na tej prireditvi vsako leto poje več tisoč pevcev iz vse Slovenije. Najbolj množičen je bil prvi tabor v samostojni Sloveniji leta 1992, ko je nastopilo kar 7000 pevcev iz vse države. Pevci so pod vodstvom zborovodij Matjaža Ščeka, Klavdija Koloinija, Andraža Hauptmana in Karmine Šilec zapeli slovenske ljudske pesmi ter pesmi Gustava in Benjamina Ipavca, Jakoba Aljaža in Emila Adamiča, slavnostni govornik je bil Matjaž Kmecl. Ekipa RTV Slovenija je s svojim delom zanamcem ohranila posebno ozračje tega tabora, ki je bil prežet s pričakovanji in velikim veseljem nad novo državo Slovenijo.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
S katerimi vsebinami se bo slovenski turizem predstavljal oktobra na svetovni razstavi EXPO v Dubaju?
Obiskali smo eno bolj nenavadnih sirarn pri nas, kjer siri zorijo v rovih nekdanje italijanske vojske?
Spoznajte najstarejše kulinarično združenje sveta, preverili pa smo tudi kako so v Poljanski dolini pripravljeni na letošnjo sezono.

Romantična komedija o moderni ženski, ki se mora znajti na "divjem" podeželju.

Ambiciozna 30-letnica Evi, ki dela v gradbeni korporaciji v Rotterdamu, se poteguje za napredovanje na delovno mesto v Braziliji. Zato jo naravnost osupne, ko jo šefinja pošlje v majhno naselje na nizozemsko-belgijski meji, kjer dobi nemogočo nalogo, da se pogaja s krajevnimi protestniki glede gradnje pristanišča. Razvajeno mestno dekle se nikakor ne more privaditi preprostejšemu načinu življenja. Postopoma pa odkrije, da ima tukajšnja ekscentrična skupnost, ki jo sprva prezira, tudi odlike. Mestece jo kljub njeni surovosti takoj sprejme medse, njeno pozornost poleg tega pritegne čedni Stijn, ki se strastno zavzema za boj proti gradbeni korporaciji. Tudi ona se prične zavedati, da njeno podjetje uničuje okolje in vaško življenje. Evi nenadoma podvomi o svojem delu in tako se znajde pred težko odločitvijo, ki bi lahko za vedno spremenila njeno življenje.

Izvirni naslov: WEG VAN JOU / Nizozemski film, 2017 / Režija: Jelle de Jonge / Igrajo: Peter Bolhuis, Leny Breederveld, Guy Clemens

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Tokrat bo svoje znanje in srečo v kvizu Joker preizkusila Ivana Meolic iz Ljubljane. Profesorica angleščine je svojo karierno strast našla v marketingu. Mama treh otrok je v prostem času aktivna športnica. Igra odbojko in tenis, udeležuje pa se tudi amaterskih teniških turnirjev. Vlogo super jokerja je zaupala možu Srečku, nekoč vrhunskemu športniku. Bo sanjski tandem uspel poseči po najvišji nagradi?

V tokratni oddaji bo Gino obiskal otok Elba in si ogledal nekdanjo Napoleonovo vilo, v kateri je cesar po izgnanstvu iz Francije prebival deset mesecev. Preizkusil se bo v vožnji z vodnim skuterjem ter se potopil pod morsko gladino in si ogledal živahne koralne grebene. Nato se bo odpravil k otoškemu čebelarju, ki mu čebele ljubezen in skrb vračajo z izvrstnim medom. Gino bo med uporabil pri pripravi slastnega zapečenega piščanca. Obiskal bo tudi opuščen rudnik železa in za konec skuhal žafranovo rižoto z grahom in sirom grana padano.

Da mu ne bi bilo treba jesti smradižnikov, Bučko mavrično solato skrije v glasbeno učilnico. Med igranjem na bobne se solata čisto zmeša. Bo Bučko sošolcem odkril skrivnost pomendrane solate?

Frfra in Cufek raziskujeta delovno mizo, ki kmalu postane prizorišče nenavadnih olimpijskih iger. Bo olimpijski prvak zelene ali rožnate barve?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

POLITIČNA POLA NA RAZLIČNIH BREGOVIH

Vodji poslanskih skupin NSi-ja in LMŠ-ja, Jožef Horvat in Brane Golubović, bosta komentirala zadnje parlamentarno dogajanje; med drugim zahtevo za razpravo o programu Levice, imenovanje novega pravosodnega ministra, financiranje STA-ja in imenovanje delegiranih tožilcev ter pismo predstojnikov štirih nadzornih ustanov o okrepljenih pritiskih nanje.

Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Panika je komično-melodramski film o "paniki" ženske v zrelih letih, ki želi pobegniti vlogi zgolj matere, žene in gospodinje. Vero, zatrto, v rutino ujeto štiridesetletnico, obsede misel, da nikoli več ne bo zaljubljena. V iskanju rešitve ji napoved iz kavne usedline, da bo srečala pravega moškega, spremeni življenje. V uresničevanju prerokovanega zlahka podleže čarom družinskega prijatelja Mitje. Za Vero je ljubezen usodna. Spusti se v vročo afero, na kocko postavi svoje odnose z bližnjimi in ko se je Mitja naveliča, se ji sesuje svet. Spremljamo čustveno preobrazbo ženske, ki je nihče ne opazi, v žensko, ki je opazila samo sebe.
Scenarij po literarni predlogi Dese Muck: Barbara Zemljič /
Režija: Barbara Zemljič / Igrajo: Janja Majzelj (Vera), Grega Zorc (Rudi), Vladimir Vlaškalić (Mitja), Pia Zemljič (Jasna), Vanesa Jarič Oštir (Marinka), Milena Zupančič (mama), Ivanka Mežan (Tinka), Jernej Šugman (Pogačnik), Igor Žužek (Milavec), Barbara Cerar (Tamara)

Tokrat v oddaji Intervju: Ob trideseti obletnici nastanka slovenske države in osamosvojitvene vojne se bomo o vlogi RTV-ja v tistem prelomnem času pogovarjali z Borisom Bergantom, dolgoletnim televizijskim ustvarjalcem, zunanjepolitičnim novinarjem in urednikom, v času osamosvajanja pa pomočnikom direktorja Televizije Slovenija. Po skoraj petih desetletjih delovanja v Evropski radiotelevizijski uniji EBU, je Boris Bergant tudi odločen sogovornik na področju evropske in slovenske medijske politike. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

23:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zaradi dolgoletne politike, ki je parom dovoljevala le po enega otroka, je danes na Kitajskem kar 30 milijonov več moških kot žensk. V tem nesorazmerju pa zdaj vlada vidi izvir družbene negotovosti in ženske spodbuja k čim zgodnejšim porokam. Žensk, ki so sredi dvajsetih še neporočene, se tako prime zaničujoča oznaka »odvečni ostanek«. Visoka pričakovanja staršev pa stiske še poglabljajo.

LEFTOVER WOMEN / Izrael / 2019 / Režija: Hilla Medalia in Shosh Shlam

Solist ljubljanske operno-baletne hiše, baritonist Marko Kobal, v televizijskih upodobitvah interpretira arije iz oper Ples v maskah G. Verdija, Aleco S. Rahmaninova in Glumači R. Leoncavalla. Simfonikom RTV Slovenija dirigira David de Villiers. Režiser Aleš Žemlja, urednica Danica Dolinar.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

POLITIČNA POLA NA RAZLIČNIH BREGOVIH

Vodji poslanskih skupin NSi-ja in LMŠ-ja, Jožef Horvat in Brane Golubović, bosta komentirala zadnje parlamentarno dogajanje; med drugim zahtevo za razpravo o programu Levice, imenovanje novega pravosodnega ministra, financiranje STA-ja in imenovanje delegiranih tožilcev ter pismo predstojnikov štirih nadzornih ustanov o okrepljenih pritiskih nanje.

Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

02:50
Napovedujemo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov