Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 24. jul. 2020

Val 202 • Pet, 24. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tokrat ne odpiramo slovarja, ampak skrinjico. Pandorino. Ali ste vedeli, da ima šest žensk v Sloveniji ime Pandora. Verjetno bi iz rokava stresle zgodbo o Pandorini skrinjici, če bi jih vprašali.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokratna tema: poljub.

Domača sezona državnega prvenstva v reliju je precej okrnjena. V Velenju se je sicer začelo s skrajšanim koncem tedna v boja za državni naslov, nadaljevanje pa je precej pod vprašajem. Slovenski vozniki poskušajo z nastopi na tujem, pri tem pa je najbolj uspešen Boštjan Avbelj, ki je našel priložnost v Italiji, kjer ga nov izziv čaka že konec tega tedna.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Predstavljajte si, da bi lahko le z mislimi vodili robota. V mislih si predstavljate gib roke in naprava se premakne. Med igranjem računalniške igrice se začnete dolgočasiti, naprava to zazna in igralna izkušnja postane hitrejša in bolj dinamična. To sta le dva primera, pri katerih bodo v prihodnosti sodelovali vmesniki med možgani in računalnikom. Ti so največkrat videti kot nekakšna kapa, polna žic in senzorjev, ki zaznavajo signale in aktivnosti v različnih delih možganov. A kako bodo spremenili naše vsakdanje življenje? O tem se je Jan Grilc jeseni pogovarjal z raziskovalko dr. Maryam Alimardani.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se tokrat oziramo proti državi z največ okužbami s koronavirusom na svetu, kjer se epidemiološko stanje še naprej slabša. V Združenih državah Amerike se poleg epidemije soočajo tudi s protesti in vse bolj negotovo politično situacijo pred novembrskimi volitvami. Z našim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o hitri rasti števila okuženih in umrlih za koronavirusno boleznijo, Trumpovem spreminjanju stališč v zvezi z nošenjem mask in njegovi novi, bolj umirjeni podobi, ter o razpravah o vlogi policije med protesti. Spregovorimo tudi o zapuščini pionirja boja za pravice temnopoltih Johna Lewisa.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Če je Triglav kralj, potem je Škrlatica kraljica naših gora, ki Triglav povezuje z Martuljkovo skupino, v kateri je 2472 metrov visok današnji poletni namig. Ubesedil ga je Vladimir Habjan, urednik Planinske založbe Planinske zveze Slovenije.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Nataša Štefe.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Zadnja sezona v rokometnih tekmovanjih je bila že sredi marca ustavljena in v domačem okviru hitro tudi odpovedana. Celjani so kljub temu vpisali novo zvezdico državnih prvakov, v teh dneh pa so že odprli vrata nove sezone. Uvod so opravili s tridnevnim pohajkovanjem po divjini na Notranjskem, danes pa so predstavili svoje načrte za sezono. Domači in mednarodni del.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

19:32
Glasba

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov