Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 28. sep. 2021

Val 202 • Tor, 28. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dva dneva po mednarodnem in evropskem dnevu jezikov preverjamo, ali je pregovorna poliglotskost Slovencev le mit ali pa smo res – tako kažejo tudi mednarodne primerjave – med evropskimi narodi, ki so najboljši v tujih jezikih. Tri ali več naj bi jih znalo govoriti kar 45 odstotkov Slovencev.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo nadaljevanju nogometne lige prvakov in prenovi slovenske kolesarske zveze, ki z novim predsednikom še ni rešila statusa selektorjev in podpornih kadrov najboljšim slovenskim kolesarjem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Nemčije po šestnajstih letih ne bo več vodila kanclerka Angela Merkel. O njeni zapuščini smo se pogovarjali s politologom in predavateljem na univerzi v Kasslu Wolfgangom Schroederjem.

Naslednje leto se bo na Ženevskem jezeru odvil Zlati pokal v jadranju, tekmovanje nacionalnih posadk po vzoru nogometnega svetovnega prvenstva. Pred odhodom na testno regato v švicarskem Grandsonu se bo v Portorožu predstavila slovenska posadka, na Valu 202 pa bomo v živem oglašanju z obale spregovorili tudi o uspehu slovenske navtične arhitekture – ekipe z vsega sveta bodo tekmovale na jadrnici, ki jo je zasnoval slovenski arhitekt.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Že v petek na delo ne bodo več smeli necepljeni zaposleni v javni upravi in tisti, ki so bolezen preboleli pred več kot pol leta, vse večji je tudi pritisk za cepljenje otrok in mladostnikov. Toda če res velja, da bo to zimo v stik z virusom prišel prav vsak med nami, zakaj niso tarča obveznega cepljenja predvsem najbolj ogroženi, starostniki in nekateri kronični bolniki? O tem se bomo točno opoldne pogovarjali z vodjo svetovalne skupine za covid-19 Matejo Logar.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Irena Svetek je pisateljica in scenaristka, njen novi roman Rdeča kapica pa je prvi v seriji psiholoških kriminalk in razkriva temne in sprevržene plati človeške narave, obenem pa družbi nastavlja ogledalo, v katerem odsevajo daljnosežne posledice vzgojnega zanemarjanja in zlorabe otrok.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Matjaž Kek je predstavil seznam reprezentantov za prihodnji dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, v popoldanskih športnih minutah preverimo, kakšne so smernice nogometne reprezentance. Ponudimo še uvod v ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu.

Balthazar je belgijska indie pop rock skupina, ki ima v diskografiji 5 albumov in velja v svojem žanru za eno najboljših v Evropi. Danes se nam bo predstavila z nekaj preoblečenimi skladbami.

Novomeški kitarist Jernej Zoran nenehno in vztrajno išče nove melodije. Rezultat je glasbeno raznoroden in zvočno prijeten album What Happens If I Press This Button? Prisluhnite mu ob 20.00 v oddaji Na sceni.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Novomeški kitarist Jernej Zoran na albumu What Happens If I Press This Button? goji ljubezen do instrumenta skozi izpeljavo zamisli, ki so navidezno preproste, a ponujajo prenekateri glasbeni zasuk na podlagi zanimivih rešitev. Nenehno vztrajno išče nove melodije, rezultat pa je glasbeno raznoroden in zvočno prijeten album.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov