Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 7. okt. 2021

Val 202 • Čet, 7. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

H koncu gre kolesarska sezona, pred zadnjim kolesarskim spomenikom, dirko po Lombardiji se najboljši kolesarji ogrevajo na dirkah po severu Italije. V Torinu se je včeraj razpletla 102 izvedba dirke Milano Torino tudi z najboljšima slovenskima kolesarjema. Vtise strnemo v jutranjo športno zgodbo s prizorišča.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Globalna vas gre v robinzonsko ortoeksotiko: v mestece Mestia v visokogorju Kavkaza na severu Gruzije, kjer odrezana od ponorelega sveta prebiva Ana Kolar z družino. So praktično popolnoma samooskrbni, občasno se v trgovino odpravijo le po najosnovnejše potrebščine, kot so sol, olje in moka. Sogovornica pravi, da se ljudje tam preživljajo predvsem s turizmom, v času epidemije, ko je ta skoraj v celoti zamrl, pa preživijo z izdatno mero solidarnosti in sodelovanja, pa tudi iskrene radodarnosti, ki menda tudi sicer krasi kulturo tamkajšnjih ljudi. Tako kot do denarja in materialnih dobrin imajo tudi do koncepta časa povsem drugačen odnos, kot smo ga denimo vajeni pri nas. V očarljivem neokrnjenem gorovju pokrajine Svaneti se, skratka, živi radikalno drugače.

08:30
Novice

Na dan, ko kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo kamniške odbojkarice in priprave na svetovno prvenstvo tekmovalno začenjajo rokometašice, se v dopoldanskem Navalu na šport posvetimo mladi nogometni reprezentanci in odzivom po kolesarski dirki med Milanom in Torinom.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Nordijskem centru Planica, v Laboratoriju za gravitacijsko fiziologijo Instituta "Jožef Stefan" so zagnali človeško centrifugo, napravo, v kateri človek leži in ki lahko ustvari pritisk do 2,5 G. Ob pomoči te bodo preučevali ali lahko umetna težnost in umetna težnost v kombinaciji z vadbo na vibracijski platformi preprečita škodljive učinke neaktivnosti v vesolju.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Prvi teden v oktobru že dolga leta poteka tudi v znamenju znanosti in največjih dosežkov človeštva. V teh dneh namreč podeljujejo vsakoletne Nobelove nagrade za prelomna odkritja, ki so spremenila naše doživljanje sveta, razumevanje njegovega delovanja in v nekaterih primerih tudi tok zgodovine. Švedska kraljeva akademija znanosti je do zdaj v tem tednu razglasila nagrajence za medicino, fiziko in kemijo, kdo so in kakšna so bila njihova odkritja, bomo ob pomoči slovenskih znanstvenikov izvedeli v Frekvenci X.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

O novih prostorih AGRFT.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Odbita do bita na terenu raziskuje delovne prakse tehnoloških podjetij, v času, ko so podjetja ostala zaprta in prazna. Česa smo se o delu zunaj pisarne naučili zaradi pandemije, kako o delavcih doma razmišljajo nadrejeni, kaj je s famoznim 6-urnim delovnikom na Švedskem? Posnetki iz Stockholma in Talina v Odbiti do bita ob 16.45.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah bosta v ospredju odbojka in nogomet. Slovenske prvakinje iz Kamnika začenjajo kvalifikacije za ligo prvakinj, moška reprezentanca pa je prispela na Malto kjer bo nadaljevala kvalifikacije za svetovno prvenstvo.

Šele ko je kalifornijskim divjakom Rick Rubin nataknil uzdo, so ti uvideli svoj potencial in posneli funk rock klasiko ter enega temeljev alternativne glasbe 90ih let.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Tokratni gost Nine Zagoričnik bo režiser Miroslav Mandić, avtor večkrat nagrajenega filma San Remo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov