GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA

GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA

GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA   

Sestavine:
500 dag moke
sol
kvas
2,5 dl mleka in vode
rumenjak
maslo
drobtine
sladkor
jabolka
marmelada

Postopek: Ko je kvas v moki raztopljen in je začel vzhajati, začnemo dolivati mleko in mešamo, da dobimo gostejše testo. Pokrito testo vzhajamo dobro uro in ga nato z rokami oblikujemo v tri centimetre debel hlebec. Iz testa najprej izrežemo podolgovate štručke in nato iz njih izdelamo približno osem centimetrov dolge rombe. Še nekaj minut vzhajamo in nato štiri minute kuhamo v slanem kropu, vmes jih z vilicami obrnemo. Ko jih poberemo iz vode, jih z vilicami rahlo prebodemo. Zabelimo jih z na maslu prepraženimi drobtinami. Gluhe štruklje lahko postrežemo tudi kot prilogo mesnim jedem. Odlično se podajo k pečenim jabolkom, ki jim najprej odstranimo sredino s pečkami in muho. Pečemo jih v pečici, segreti na 160°C, približno pol ure. Odprtino nadevamo z domačo marmelado; slednja je lahko tudi okusna posteljica za gluhe štruklje.  

 

  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA
  • GLUHI ŠTRUKLJI IN PEČENA JABOLKA