Eva Terčelj je izvedela, da je zgrešila vrata šele po prihodu v cilj. Foto: Reuters
Eva Terčelj je izvedela, da je zgrešila vrata šele po prihodu v cilj. Foto: Reuters

29-letna Ljubljančanka je začela dobro, a je na sredini proge zašla v težave pri šestnajstih, protitočnih vratih. S skrajnimi napori jih je sicer prevozila, vendar ne s celotnim telesom. Sodniki so ji dodelili 50 kazenskih sekund in sanj o finalu je bilo konec. Zasedla je zadnje, 24. mesto (+56,63).

Da ni šla pravilno čez protitočna vratca, je izvedela šele pozneje v cilju. Slovenka je edina med polfinalistkami izpustila vratca, končni izidi pa so pokazali, da tudi brez kazni njen čas ne bi zadoščal za finale.

"Zgodila se mi je napaka. Mislila sem, da sem samo izgubila čas, zato sem nadaljevala, kot da pribitka 50 sekund ni bilo. Pribitek je bil mejen, a sodniki so pač videli, da ni bilo vse čisto. Razočarana sem, a svet se zaradi tega ne bo ustavil. Take stvari se dogajajo, a meni so se v skrajno neprimernem trenutku. Priložnost sem zamudila, a bodo nove," je dejala Terčeljeva, ki pa si vendarle ničesar ne očita: "Mislim, da sem storila vse, kar je v moji moči, nič ne bi spreminjala. Iz tega se bom morala kaj naučiti, da bo drugič bolje. Hudo je, a gremo naprej," je bila razočarana slovenska kajakašica.

Nemci končno dočakali zlato v Tokiu
Olimpijska prvakinja je presenetljivo postala Nemka Ricarda Funk, druga je bila Španka Maialen Chourraut, tretja pa prva favoritinja Jessica Fox iz Avstralije, ki je bila na poti do zlata, a se je dotaknila dveh vrat. Drugi pribitek dveh sekund se je zgodil tik pred ciljem. Funkova je Nemčiji priborila prvo zlato medaljo na olimpijskih igrah v Tokiu.

Kajak, slalom K-1 (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Ricarda FunkNemčija105,50
2Maialen ChourrautŠpanija+1,13
3Jessica FoxAvstralija+1,23
Eva Terčelj obtičala že v polfinalu
Analiza napake in izjava Eve Terčelj
Šport