JaVale McGee je bil pred leti tik pred tem, da zaigra za Filipine, zdaj pa bo ameriški dres nosil na olimpijskih igrah. Foto: AP
JaVale McGee je bil pred leti tik pred tem, da zaigra za Filipine, zdaj pa bo ameriški dres nosil na olimpijskih igrah. Foto: AP

"Zelo sem razočaran, da ne morem nastopiti v Tokiu, a za igranje na olimpijskih igrah moraš biti stoodstotno pripravljen, jaz pa žal še nisem," je po poročanju ESPN-a dejal Love, ki je sicer zlato medaljo z ameriško izbrano vrsto že osvojil leta 2012 v Londonu.

Medtem ko je 32-letnemu krilnemu centru Clevelanda nastop preprečilo okrevanje po poškodbi, pa je Beal, ostrostrelec Washingtona, brez Tokia ostal zaradi protokola v zvezi s pandemijo covida-19. Drugi strelec rednega dela sezone Lige NBA je moral namreč v 14-dnevno samoizolacijo.

Zaradi "preventivnih razlogov" je bila odpovedana prijateljska tekma z Avstralijo, v začasni karanteni pa je pristal tudi Jarami Grant. Za zdaj še ni jasno, ali bo košarkar Detroita lahko igral v Tokiu.

Kot piše ESPN, bosta v olimpijski zasedbi Beala in Lova zamenjala McGee in Johnson. 33-letni 213 centimetrov visoki McGee, ki je med končano sezono iz Clevelanda prestopil v Denver, se bo v kratkem pridružil moštvu v Las Vegasu, kjer je že 21-letni Johnson. Namreč krilni košarkar San Antonia sodeluje na pripravah, prav tako pa je nastopil na pripravljalnih tekmah.

Zanimivo, da je bil McGee pred leti blizu igranja za Filipine, a mu je nastop preprečilo pravilo Fibe, ki dovoljuje le enega naturaliziranega košarkarja v vsaki izbrani vrsti.