Glavni nosilec Slovenije je seveda Luka Dončić. Foto: www.alesfevzer.com
Glavni nosilec Slovenije je seveda Luka Dončić. Foto: www.alesfevzer.com

Namreč na prizorišče kvalifikacij je lahko odpotovalo 14 igralcev, za sam turnir pa jih je nato vsaka izbrana vrsta prijavila le ducat. Kot je povedal selektor pred odhodom v Litvo, bosta košarkarja, ki bosta izpadla zadnja, ostala v Kaunasu, vendar bosta morala zapustiti mehurček. Poznejše menjave niso mogoče.

Slovenija se bo na turnirju najprej v sredo pomerila z Angolo, v četrtek pa še s Poljsko. V primeru uspeha sledi v soboto polfinale, finale, v katerem si bo zmagovalec priboril vozovnico za Tokio, pa bo v nedeljo. V drugi skupini so Litva, Južna Koreja in Venezuela.

Evropski prvaki bodo prvi nastop na olimpijskih igrah lovili v postavi Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Vlatko Čančar (Denver Nuggets), Jakob Čebašek (Dinamo Bukarešta), Žiga Dimec (Cedevita Olimpija), Luka Dončić (Dallas Mavericks), Zoran Dragić (Baskonia), Gregor Hrovat (Cholet), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Aleksej Nikolić (Gravelines), Klemen Prepelič (Valencia), Luka Rupnik (Cedevita Olimpija) in Mike Tobey (Valencia).


Kvalifikacije za OI, skupina A, torek ob 18.30:
LITVA – VENEZUELA
Sreda ob 18.30:
VENEZUELA – JUŽNA KOREJA
Četrtek ob 18.30:
JUŽNA KOREJA – LITVA

Skupina B, torek ob 15.30:
POLJSKA – ANGOLA
Sreda ob 15.30:
ANGOLA – SLOVENIJA
Četrtek ob 15.30:
SLOVENIJA – POLJSKA

Polfinala bosta v soboto, finale pa v nedeljo. Na OI v Tokio se bo uvrstil le zmagovalec turnirja.