Ilki Štuhec se bo v petek z zastavo v roki pridružil deskar Rok Marguč. Foto: OKS
Ilki Štuhec se bo v petek z zastavo v roki pridružil deskar Rok Marguč. Foto: OKS

Za 35-letnega deskarja bodo to že četrte olimpijske igre. Izkušeni Celjan je nekdanji svetovni prvak v paralelnem slalomu in dobitnik srebrne ter bronaste kolajne v paralelnem veleslalomu.

Skupaj z njima bodo na stadionu Ptičje gnezdo korakali tudi preostali športniki slovenske reprezentance. V torek je v olimpijsko vas prišla največja skupina slovenskih olimpijcev. Strokovni vodja olimpijske reprezentance Jernej Damjan se je z ekipo biatloncev in biatlonk ter smučarskih skakalcev vselil v svoj začasni dom, v katerem so vsi uspešno prestali PCR-teste.

Prebolevnica Eva Urevc še vedno pozitivna
Skupaj z njimi je potovala tudi smučarska tekačica Eva Urevc, ki je bila ob prihodu na letališče pozitivna, saj je tik pred odhodom na Kitajsko virus prebolela. Zvečer je tako opravila še en test in izvidi naj bi bili znani v sredo zjutraj po kitajskem času. V slovenskem taboru upajo, da bo njen proces testiranja enak kot pri Boštjanu Božiču, trenerju alpske smučarke Andreje Slokar, ki je bil ob ponedeljkovem prihodu prav tako pozitiven. Tudi on je prebolevnik; po dveh negativnih testih se zdaj brez težav giblje po olimpijski vasi.

Eva Urevc potrebuje dva zaporedna negativna testa; če bo dvakrat pozitivna, se bo iz svoje sobe preselila v izolacijski hotel, v katerem sta že od četrtka Žan Košir in serviser Darko Centrih.

Vsi preostali člani reprezentance, ki so že na prizorišču, so zdravi, njihovi izvidi testov pa so bili negativni.

V vasi tudi večina alpskih smučarjev
V ponedeljek so se v olimpijsko vas vselili vsi alpski smučarji z izjemo Ilke Štuhec, Maruše Ferk Saioni, Neje Dvornik in Žana Kranjca, ki v Peking prihajajo v prihodnjih dneh.

"Kljub težkim razmeram vzdušje v reprezentanci ostaja veselo in optimistično. Ne glede na vse ukrepe se športniki zavedajo, da so na največjem športnem dogodku na svetu, in tega občutka jim ne more vzeti niti svetovna pandemija," sporočajo z OKS-a.

Namesto Koširja bo zastavo nosil Marguč