Peter Prevc v boju za olimpijsko medaljo v času nedeljskega kosila je zimsko-športna kombinacija za 509.100 televizijskih gledalcev, kar je prineslo najbolj gledan prenos oz. oddajo v Sloveniji v zadnjem štiriletnem obdobju. Foto: AP
Peter Prevc v boju za olimpijsko medaljo v času nedeljskega kosila je zimsko-športna kombinacija za 509.100 televizijskih gledalcev, kar je prineslo najbolj gledan prenos oz. oddajo v Sloveniji v zadnjem štiriletnem obdobju. Foto: AP

Od sedmih slovenskih kolajn na olimpijskih igrah v Pekingu 2022 so skakalci in skakalke osvojili štiri, od tega dve zlati ter po eno srebrno in bronasto.

Največ televizijskih gledalcev se je v Sloveniji med Pekingom 2022 zbralo v nedeljo, 6. februarja, za drugo serijo skakalcev na srednji skakalnici, na kateri je Peter Prevc zasedel četrto mesto.

Najbolj gledana oddaja v Sloveniji v zadnjih štirih letih

"Olimpijske igre na TV Slovenija so bile izjemno gledane," je v olimpijskem studiu Televizije Slovenija povedal voditelj Tomaž Kovšca. Finalno serijo moških na srednji skakalnici si je ogledalo kar 509.100 ljudi, kar je po njegovih besedah najbolj gledana oddaja v Sloveniji v zadnjih štirih letih.

Peter Prevc, dobitnik dveh olimpijskih kolajn iz Sočija 2014, je bil tisto nedeljo, 6. februarja, na dobri poti do tretje medalje, vendar je po nesrečnem razpletu sodniških ocen za pol točke ostal brez odličja.

Ekipna tekma skakalcev pritegnila največ uporabnikov MMC-ja

Paradni slovenski šport – smučarski skoki

Smučarski skoki so tudi sicer najbolj zanimali slovenske televizijske gledalce. Drugo serijo tekme mešanih ekip v ponedeljek, 7. februarja, na kateri so skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc osvojili zlato medaljo, je spremljalo 465.700 gledalcev Televizije Slovenija. Finalno serijo moških na veliki skakalnici v soboto, 12. februarja, pa si je na TV SLO 2 ogledalo 435.000 gledalcev. Najboljšo slovensko uvrstitev je takrat dosegel Zajc s šestim mestom.

Ekipni tekmi največji spletni magnet

Televizija Slovenija je olimpijske vsebine ponujala tudi na spletnih straneh MMC-ja. Na www.rtvslo.si je bila najbolj gledana ekipna moška tekma v ponedeljek, 14. februarja, z 217.300 gledalci, ko so Lovro Kos, Cene Prevc, Timi Zajc in Peter Prevc zasedli drugo mesto.

Ogorčen boj za zlato odličje z Norvežani in na koncu z Avstrijci je pritegnil tudi največ bralcev MMC-ja, saj je novica o ekipni moški tekmi "Orli v vetrni loteriji poleteli do olimpijskega srebra" postala olimpijska novica z največ ogledi – nabralo se jih je kar 380 000.

Največ komentarjev je bilo oddanih pod novico o že omenjeni zlati olimpijski medalji mešane skakalne ekipe: članek "Zlata slovenska flota zavzela nebo nad Kitajsko" je nabral kar 1234 komentarjev.

Val 202 dogajanje popestril s terenskim studiem in znanimi gosti

Ker slovenski navijači športnih junakov niso mogli spremljati v Pekingu, so na Valu 202 olimpijsko razpoloženje s projektom Peking doma raznesli po Sloveniji. Med poslušalce so se odpravili s terenskim studiem in navijaško-rekreatvinim središčem, kjer so lahko obiskovalci v živo spremljali nastope slovenskih športnikov, se preizkusili v različnih disciplinah, pozdravili pa so tudi junake, dobitnike kolajn Uršo Bogataj, Niko Križnar, Glorio Kotnik, Tima Mastnaka in Ceneta Prevca.

Terenska ekipa je navijaški utrip države delila z več deset tisoč poslušalci dnevno, v Kranjski Gori, na Kopah, v Velenju, Celju in Brežicah pa neposredno nagovorila na tisoče obiskovalcev in z navijači slavila uspehe. V studiu so poleg prejemnikov olimpijskih kolajn gostili številne nekdanje olimpijce in uspešne slovenske športnike. Med njimi tudi smučarje Špelo Pretnar, Jureta Koširja in Boštjana Klineta, deskarja Dejana Koširja, skakalce Primoža Peterko, Roberta Kranjca in Francija Petka, hokejiste Roberta Kristana, Dejana Kontreca in Sabahudina Kovačeviča ter številne druge.

Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Finalni izbor za najbolj navdihujoč trenutek olimpijskih iger: Klemenčič, Kotnik ali Kranjec? Oddajte svoj glas! Več preberite TUKAJ.