V krlingu bodo podelili medalje še v moških in ženskih dvojicah. Foto: AP
V krlingu bodo podelili medalje še v moških in ženskih dvojicah. Foto: AP

Ta disciplina je šele drugič na sporedu olimpijskih iger in Italijana sta na vrhu nasledila kanadsko dvojico, ki je pred štirimi leti v finalu ugnala Švico.

Krling se je z moškimi in ženskimi dvojicami v olimpijsko druščino uvrstil leta 1998 v Naganu, a Italija do zdaj ni bila med nosilci medalj.

Tokrat sta Italijana turnir odigrala praktično brezhibno. Skupinski del sta zaključila s 100-odstotnim izkupičkom – 9 zmag na 9 tekmah. V polfinalu sta bila z 8:1 boljša od dvojice Švedske, v finalu pa sta opravila še z Norvežanoma.

Boj za zlato sta bolje odprla Norvežana, ki sta po prvi seriji povedla z 2:0. Italijana sta odgovorila s petimi zaporednimi točkami, še posebej bogata je bila četrta serija, v kateri sta si priigrala tri točke. Norvežana sta zagrozila v predzadnji, sedmi seriji, ko sta se približala na 7:5, vendar sta Italijana dvoboj rutinsko pripeljala do konca.

Brez medalje sta ostala svetovna prvaka Jennifer Dodds in Bruce Mouat iz Velike Britanije, potem ko sta boj za tretje mesto začela dobro, nato pa pobudo do konca v šestih serijah prepustila Švedoma Almidi De Val in Oskarju Eriksson.

KRLING, MEŠANE DVOJICE

Finale:
NORVEŠKA – ITALIJA 5:8

Za bronasto medaljo:
VELIKA BRITANIJA – ŠVEDSKA 3:9

Polfinale:
NORVEŠKA – VELIKA BRITANIJA 6:5
ITALIJA – ŠVEDSKA 8:1