Foto: Reuters
Foto: Reuters

39-letni Shuster je v ZDA nekakšen simbol krlinga. V tem športu je že petič zastopal ZDA na olimpijskih igrah.

Če so bili prvi trije nastopi precej neuspešni, je na olimpijskih igrah v Pjongčangu pred štirimi leti ameriški kapetan reprezentanco iz izgubljenega položaja povlekel do zlate medalje in v ZDA temu športu povrnil sijaj.

Na letošnjih igrah "skupina očetov" ni spisala tako izjemne zgodbe. Po dveh zaporednih porazih, najprej proti Veliki Britaniji in nato proti Kanadi, so igre končali na četrtem mestu. Kljub neuspehu pa je Shuster po poročanju časopisa USA Today igre zapustil z nasmeškom.

Sklonjene glave po porazu s Kanado. Foto: Reuters
Sklonjene glave po porazu s Kanado. Foto: Reuters

"Raven igre v mojih petih olimpijskih ciklih se je vsakič povišala. Zame je to hkrati zabavno in tudi frustrirajoče. Vendar je lepo videti, kako naš šport raste in postaja vse boljši," je ameriški kapetan dejal po igrah. Na morebitno upokojitev ni namignil, zato USA Today že ugiba, da bi se lahko podal še na šeste igre.

"Več kot pol Slovenec in velik poznavalec potice"

Ker Slovenci do tega zimskega športa ne gojimo pretiranih čustev, običajno niti ne vemo, da ima ameriška ikona krlinga slovenske korenine. "Starša imata slovenske korenine. Sem več kot pol Slovenec in velik poznavalec potice," je Shuster povedal za Televizijo Slovenija. Potica in šunka sta vsako leto tudi na božičnem krožniku družine Shuster v Wisconsinu.

Shuster je pred štirimi leti napovedal tudi obisk Slovenije, da bi v državi pomagal dvigniti priljubljenost tega športa.

Kanadčani za bron v krlingu ugnali Američane