Ceneta Prevca ni bilo v postavi za tekmi na srednji skakalnici (posamična in mešana ekipna), v dvoboju z Anžetom Laniškom pa si je izboril mesto v četverici za obe tekmi na veliki skakalnici. Foto: www.alesfevzer.com
Ceneta Prevca ni bilo v postavi za tekmi na srednji skakalnici (posamična in mešana ekipna), v dvoboju z Anžetom Laniškom pa si je izboril mesto v četverici za obe tekmi na veliki skakalnici. Foto: www.alesfevzer.com

V skakalnem centru v Džangdžjakovu bodo slovenske barve zastopali Peter Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Cene Prevc, ki si je mesto na tekmi priboril po nedeljskem internem dvoboju z Anžetom Laniškom. "Ta težji del je za menoj. Da se moraš boriti znotraj ekipe, me psihično uniči. Veliko bolj kot tekma. Pa bo jutri težka, ampak – boriti se proti lastnim prijateljem ... Kot si vesel zase, si po svoje žalosten za prijatelja," so besede, s katerimi si je Cene Prevc še povečal priljubljenost med slovenskimi ljubitelji skokov.

Cene Prevc vesel zase, a hkrati žalosten za Laniška

Ne gre prehitevati s kakšnimi napovedmi
To bo še zadnja skakalna preizkušnja na letošnjih olimpijskih igrah. "To je velika priložnost, štirje smo močni, močno ekipo imamo. Treba se je umiriti in dati na ekipni tekmi vse od sebe. Res bi lahko bil to spet en lep ponedeljek," je povedal Timi Zajc, ki tako kot Peter Prevc in Lovro Kos na nedeljskem treningu ni skakal. Pravi, da mu je bolj koristil počitek. Slovenija je dobila generalko – zadnjo ekipno tekmo v svetovnem pokalu pred Pekingom, a medalja ni kar samoumevna. Pet ali šest reprezentanc se spogleduje z njo. "V Sočiju so nam medaljo na ekipni tekmi okoli vratu obesili, še preden smo tja prišli. Pri skokih se lahko hitro vse obrne," opozarja nekdanji skakalec Jernej Damjan.

Sorodna novica 10. dan iger v boj skakalci na ekipni tekmi in deskarka Urška Pribošič

Hrgota: Zavedamo se, da smo v ožjem krogu favoritov
Glavni trener slovenske ekipe Robert Hrgota je prepričan, da bi njegovi varovanci morali skakati samozavestno. "Zelo visoka raven skakanja je pri naših fantih, res lahko samozavestno nastopimo na ekipni tekmi. Zavedamo se, da spadamo v ožji krog favoritov. Tega se ne bojimo, pravzaprav si tega želimo, za ta trenutek v ponedeljek smo delali celotno sezono, pravzaprav več sezon, in tekme se res veselim. Fantje so zelo stabilni, močni, dobro skačejo. Tudi z manjšimi napakami so pri vrhu, med deset. Treba je le ostati miren, osredotočen na stvari, ki so jih ponesle do tega, ter samozavestno nastopiti na ekipni tekmi. Pripraviti se moramo kot na vse tekme do zdaj. Vidimo, da deluje, zato nadaljujemo v tem ritmu."

Ponedeljkov spored se bo začel s poskusno serijo ob 11. uri, tekma pa uro pozneje. Prenos bo na TV SLO 2 in na Valu 202.