Ne eden, trije olimpijski podprvaki pri Mastnakovih. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Ne eden, trije olimpijski podprvaki pri Mastnakovih. Foto: TV SLO, zajem zaslona

Neprespana noč je bila za domače obeh olimpijcev, ki sta pred igrami skupaj trenirala na Rogli.

Nazdravljanje v čast Glorii Kotnik. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Nazdravljanje v čast Glorii Kotnik. Foto: TV SLO, zajem zaslona

V Medlogu pri Celju je bilo na dvorišču domače Mastnakove hiše tudi slovesno. "Res, res sem ponosna, da mu je uspelo to. Ko je šel od doma, sem rekla: 'Tim, ti samo pokaži to, kar znaš. Jaz si želim samo to.' Rekel je: 'Ja, upam, da ne boš razočarana.'" je povedala Roza Mastnak, Timova mama. Dodala je: "Ne znam vam povedati, kaj vse sta naredila ... Moj mož je njegov trener in sta takšen dober tandem."

V Velenju je bilo veselo od jutranjih ur, ulica neprehodna, a sosedje se seveda niso pritoževali.

"Solze, še vedno solze, ves dopoldan, celo jutro ... Mi smo začeli že ob pol štirih zjutraj," je povedala Karmen Kotnik, Glorijina mama, ki je povedala tudi, da Glorii še posebej veliko pomeni sin Maj, ki ji je olepšal zadnje leto. Gloria je celo kolebala pri odločitvi, da kariere po rojstvu sina ne bi več nadaljevala. S ponosom so o Glorii pripovedovali tudi drugi. "Ja, veseli smo, izredno ponosni, zaslužila si je," je povedal Glorii partner Željko. Zbrani so se veselili ob glasbi še dolgo.

Zanimivost, zakaj sta o obeh olimpijcih spregovorili le mami – oba očeta, tako Kotnik kot Mastnak, sta na Kitajskem – prvi je trener deskarjev na snegu, drugi pa trener svojega sina, zdaj srebrnega Tima Mastnaka.

In še to: v zadnjih dveh dneh se je izkazalo, da je širše celjsko območje zibelka uspešnih olimpijcev – kar v treh domovih v 25-kilometrskem pasu se bodo lesketale medalje: pri Timiju Zajcu v Hramšah, danes pa torej še v Velenju in Medlogu pri Celju.

Pri domačih navijačih je bilo veselje največje
Olimpijsko veselje v Velenju in Celju
Sorodna novica Gloria Kotnik na vrtiljaku čustev: Nisem še dojela, kaj imam okrog vratu
Sorodna novica Mastnak nadaljuje slovenski deskarski niz medalj, Kotnik z bronom spisala senzacijo