Primož Pori je pripravil program za individualno vadbo. Foto: MMC RTV SLO
Primož Pori je pripravil program za individualno vadbo. Foto: MMC RTV SLO

Po prvotnem načrtu bi morali rokometaši priprave začeti že v ponedeljek in bi v prvem delu trenirali do 30. decembra. A ker bi v tem delu manjkala skorajda polovica izmed 21 vabljenih igralcev, ki imajo še klubske obveznosti, se je selektor Ljubomir Vranješ odločil, da zbor prestavi na 1. januar.

Sorodna novica Vranješ: Sposobni boja za medalje, čeravno je ne obljubljam

Program za tiste, brez obveznosti
Na prvi dan novega leta bodo lahko prišli prav vsi njegovi izbranci. Za vse vabljene rokometaše, ki bodo do zbora brez klubskih aktivnosti, pa je reprezentančni trener za telesno pripravo Primož Pori pripravil individualne programe za ohranjanje in izboljšanje telesne pripravljenosti.

Za ogrevanje proti Nizozemski
Izbrano vrsto januarja čakata nastopa v dveh tekmovanjih. Po odpadlih novembrskih tekmah zaradi okužb s koronavirusom bo Slovenija kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022 začela s tekmama proti Nizozemski. V sredo, 6. januarja bo gostovala v Almereju, štiri dni pozneje pa bo povratna tekma v Celju.

Odhod v Egipt 12. januarja
V Egipt, ki bo gostil 27. svetovno prvenstvo, pa se bo slovenska odprava podala v torek, 12. januarja. Slovenija bo v predtekmovanju igrala z Južno Korejo, Rusijo in Belorusijo.