Najboljšim v prejšnji sezoni so podelili posebna priznanja. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljšim v prejšnji sezoni so podelili posebna priznanja. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Križaj in Tone Vogrinec
Tonetu Vogrincu so podarili smuči. Bojan Križaj je izpostavil, da je imel Vogrinec ob prihodu v slovensko smučanje slabo zapuščino, z izjemnim delom pa je pustil, kot se je izrazil Križaj, svoje življenje na smučkah. Vogrinec je v čustvenem govoru poudaril, da je ponosen, ko gleda nekdanje generacije smučarjev: "Poglejte te mojstre. Strašno sem vesel, ko vidim to ekipo." Sedanjemu rodu je sporočil, naj hodijo po svetu z odprtimi očmi. Foto: www.alesfevzer.com
E. Klinec, A. M. Lampič in J. Slivnik pred novo sezono
Nova smučarska sezona je pred vrati

Priznanja za lanske dosežke v obliki kipca so prejeli tisti, ki so stali na zmagovalnem odru, to so bili Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Jakov Fak, Tim Mastnak, Rok Marguč, Žan Košir, Filip Flisar, Jernej Damjan, Anže Semenič, Peter Prevc, Nika Križnar in Jure Aleš, ekipe v smučarskih poletih, moška ekipa v smučarskih skokih, ženska ekipa v smučarskih skokih ter mešana ekipa v smučanju telemark.

Nove smuči za Vogrinca
Posebna čast je doletela nekdanjega direktorja SZS-ja Toneta Vogrinca, ki se je še enkrat poslovil, v ta namen so mu legende tega športa Bojan Križaj, Tomaž Čižman, Jure Košir, Rene Mlekuž, Špela Pretnar ter Urška Hrovat podarili nove smuči, da ne bi morda pozabil na smučanje. Legendarnemu smučarskemu delavcu se je v imenu legend z govorom, ki je bil po mnenju Vogrinca precej bolj tekoč, kot jih je kazal v času tekmovalne kariere, zahvalil Križaj.

"Presenečen sem, česa takega nisem pričakoval. Na zvezi so me spraševali, ali imam kaj časa, da se pridružim na prireditvi, a nisem si mislil, da me čaka še eno slovo. Upam, da naslednje ne bo na grobu," je dejal Vogrinec.

Štuhčeva se veseli začetka sezone
V središču pozornosti med vsemi reprezentanti je bila povratnica po poškodbi Ilka Štuhec: "Moji uspehi so le lep spomin, moram gledati naprej. Dobro se počutim in se veselim začetka sezone."

Sezona v alpskem smučanju se bo, kot je v navadi, začela v Söldnu konec oktobra, medtem ko bodo drugi v svetovnem pokalu prvič nastopili novembra.

E. Klinec, A. M. Lampič in J. Slivnik pred novo sezono
Nova smučarska sezona je pred vrati