Ilka Štuhec bo čez nekaj mesecev branila naslov svetovne prvakinje. Foto: STA
Ilka Štuhec bo čez nekaj mesecev branila naslov svetovne prvakinje. Foto: STA

Pri tem se je v petek zgodil incident. Ilka Štuhec naj bi namreč prepovedala Andrei Massiju, da bi vstopil v vetrovnik, kjer je testirala kombinezon za novo sezono. Vzrok naj bi bile zamere, ki naj bi jih gojila do Massija še iz časov aktivne smučarske kariere Tine Maze.

V taboru Ilke Štuhec pa trdijo, da je zgodba precej drugačna. Poklicali so Massija, da pride v Sovodnje pri Gorici, kjer je italijansko podjetje Energiapura testiralo kombinezone za novo sezono. Massija je poklical Beni Matti, vodja tekmovalne ekipe švicarskega podjetja Stöckli, sicer srčni izbranec aktualne smukaške svetovne prvakinje, toda zato, da bi prinesel smuči znamke Stöckli za potrebe fotografiranja, saj jih v taboru Štuhčeve niso imeli s seboj.

"Massi je prinesel smuči in hotel vstopiti v vetrovnik. Toda noter ga ni spustil Alberto Olivetto, lastnik podjetja Energiapura, saj ni želel, da bi Massi opazoval oziroma videl, kako aerodinamični oziroma zračnopropustni so kombinezoni. To je seveda poslovna skrivnost podjetja in če bi Massija spustili v vetrovnik, da bi videl izide testiranja, bi bilo nekaj podobnega, kot če bi nekoga iz zveze Nato spustili na testiranje orožja ruske vojske. Ilka Štuhec in njena mama Darja Črnko sta bili res tisti čas v vetrovniku in sta testirali opremo, tam so bili tudi Boštjan Kline, Christian Innerhofer, Peter Fill, vendar sploh nista vedeli, da je Massi prišel v Sovodnje. Ilka ni mogla prepovedati Massiju vstopa v vetrovnik, ker sploh ni vedela, da je Massi tam," so za EkipoSN povedali v taboru slovenske alpske smučarke.