Po aferi frekvenca so Mitjo Kunca vzele pod drobnogled inšpekcijske službe in ugotovile kršitev pogodbe z ministrstvom. Foto: MMC RTV SLO
Po aferi frekvenca so Mitjo Kunca vzele pod drobnogled inšpekcijske službe in ugotovile kršitev pogodbe z ministrstvom. Foto: MMC RTV SLO
Mitja Kunc ostal brez službe

Po poročanju časopisa Delo so pri ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport vzeli pod drobnogled, kaj je Kunc počel na svetovnem prvenstvu. Po pogodbi bi moral skrbeti za mlajše kategorije in v Schladmingu po tej strani ni imel kaj početi, zato so mu po poročilu inšpekcijske službe izdali sklep o prekinitvi pogodbe.
Moral bi se ukvarjati z mladimi, treniral pa je 28-letnega smučarja
"Vsi, ki so zaposleni prek panožnih športnih šol, se morajo izkjučno ukvarjati z mladimi. Kunc ni bil edini, ki je bil v prekršku, v tem času smo zaradi kršitev odpovedali še vsaj dve pogodbi. Je pa on najbolj opozoril nase, saj je bil na SP-ju kot del članske reprezentance, med zapletom s frekvencami pa je na sosednji progi treniral Janeza Jazbeca, ki ima, kolikor vem, 28 let," je za Delo povedal generalni direktor direktorata za šport Drago Balent. Ministrstvo je SZS-ju ponudilo možnost, da namesto Kunca predlaga drugega trenerja, ki bo res bedel nad izvajanje mladinskih programov.

"Tam sem bil kot trener Kranjca in Žeraka"
Kunc je, navaja Delo, nad odločitvijo presenečen: "Na SP sem odpotoval kot trener Žana Kranjca in Mišela Žeraka, ki sta starejša mladinca in sem ju treniral preko sezone, zato je bilo logično, da ju vodim tudi na SP. Če pa je kršitev to, da je Jazbec treniral na isti progi kot moja dva mladinca, potem ne vem, kaj naj sploh rečem. Pravil nisem kršil."

Je bil za prekinitev pogodbe povod spor z Massijem?
Kunc se je na svetovnem prvenstvu v Schladmingu zapletel v spor z Andreo Massijem. Povod za iskrenje med trenerjem Mazejeve in nekdanjim odličnim smučarjem, zdaj trenerjem za tehnične discipline, so bile radijske frekvence. Massija je iztirilo to, da so drugi slovenski trenerji vpadali v njegovo frekvenco, tako da Mazejeva pred veleslalomsko tekmo, na kateri je osvojila srebro, ni slišala nekaterih napotkov. V hotelu po tekmi je prišlo do hudih besed in celo prerivanja.

Mitja Kunc ostal brez službe